Clickmed
programare rapida la medic

Am nevoie disperata de ajutor

Psihologia cuplului
Intrebare postata de Ramona150 cu 15 ani in urma

Buna

Povestea mea incepe cam asa. Acum 5 ani am inceput o relatie , prima serioasa din viata mea cu un barbat care acum 8 luni a inceput o relatie in paralele cu alta. Intre timp el a parsit o desi mai vorbesc din cand in cand nu mai e nimic intre ei.
In schimb eu am o fire foarte sensibila si nu pot sa imi revin , nu mai am incredere in nimeni , ma simt singura , abandonata, simt ca nu mai am nimic de oferit, m am izolat nu m ai am preiteni in afara de el si nu pot sa mi mai fac altii
Desi am terminat o facultate si am serviciu bun ma vad k fiind o fiinta p***a care a reusit sa faca tot din intamplare, plang tot timpul si ma simt ranita de orice cuvant. Cu alte cuvinte am o depresie ingrozitoare si sunt si hipersensibila. De el nu am puterea sa ma despart iar la psiholog nu am posibilitatea sa merg.
Ce e de facut pt ca simt ca imi pierd mintiile la numai 23 de ani

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Am nevoie disperata de ajutor"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (10)

ramona260118420 (acum 15 ani)

deci, in primul rand sa sti ca nu e chiar sfarsitul lumii, din ceea ce ni se intampla ne formam caracterul
Cei nu ai povestit tu e cum au reactionat prietenele tale, daca ai asa ceva
Eu am 32 de ani, prima relatia de dragoste am avut-o pe la 15 ani, fara sex, dar serioasa, iar de maritat m-am maritat pe la 28, cu toate ca nu-mi doream niciodata asa ceva, pana sa-l cunosc pe el.
Asa ca iti recomand sa vb cu prietenele deschis, la un pahar de vin, acasa la una din ele, atunci vor spune parerea lor sincera.
Daca nu ai pe nimeni, contacteaza-ma si te ajut cu cea mai mare placere, chiar am experienta in asa ceva.
si nu uita, trebuie mai intai sa inveti sa ascuti si apoi vei fi si tu ascultata!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ramona260118420
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ramona260118420
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Elena39797802 (acum 15 ani)

Si eu am trecut prin asa ceva. Numai ca eu l-am parasit. 4 luni am suferit, 4 luni am crezut ca numai am pentru ce sa traiesc, numai aveam pofta de viata, nu ma mai interesa niciun lucru din cele care altadata imi aduceau un zambet pe fatza. In plus eu nici nu prea aveam prieteni.Iar cei cativa pe care ii aveam am inceput sa ii indepartez. Si peste toate astea, nici nu reuseam sa ma concentrez la munca si mergeam din greseala in greseala. Acum au trecut 8 luni decand m-am despartit. Ma simt bine cu mine insami, am reluat legatura cu vechii prieteni si am invatat ca orice ar fi nu trebuie sa mai fac dintr-o alta persoana centrul universului meu.
Nu vreau sa ma bag in relatia nimanui dar daca nu poti trece peste, nu iti poti revenii, cel mai bine ar fi sa il lasi. Altfel nu faci decat sa perpetuezi o stare care in timp va trece de la sine.
Apuca-te de o alta facultate daca ai posibilitatea, stai peste program la munca, fa ceva sa iti ocupi timpul in asa fel incat sa ai cat mai putin pentru el. Plangi, descarca-te, reproseaza-i, nu e o rusine. Dar nu sta cu un om pe care nu il poti ierta si de ale carui greseli nu poti uita. Ca asta numai e relatie, e chin. Daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva eu sunt aici sa stii. Chiar daca nu ne cunoastem stiu f bine prin ce treci si stiu cat e de greu si cata nevoie ai de cineva alaturi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Elena39797802
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Elena39797802
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Maria Octavia (acum 15 ani)

Imi pare rau de situatia in care te afli. Dar daca partenerul tau a gresit o data, cu siguranta ar mai putea gresi inca o data. Pe de alta parte, nu prea cred ca s-a stins totul intre el si cealalta fosta partenera daca inca mai tin legatura. Cred ca ar fi fost cazul sa faca tot ce poate sa te recucereasca inclusiv sa rupa definitiv legatura cu fosta. In caz contrar, nu cred ca merita sa stai in continuare cu el. Probabil este prima ta dragoste, sau relatie de durata. Esti foarte tanara. Probabil ca nici tu nici el nu ati avut cine stie ce experiente sexuale si asta l-a determinat sa mai incerce si in alte parti. Daca intr-adevar te-ar fi iubit n-ar mai fi fost curios, ca nu prea ar fi obtinut mare lucru in alte parti spre deosebire de ce-i poti oferii tu (cel putin asa cred). Ia-ti macar o pauza in relatie, incearca sa-i vezi si pe colegii de serviciu sau alti barbati din jurul tau, lasa-te cucerita (limitele le stabilesti tu) si fa o comparatie. Nu pierzi decat un barbat care daca nu te-a cunoscut suficient in cei 5 ani de relatie, nu poate sa te cunoasca nici de-acum incolo. Nu dramatiza, e dureros, dar timpul le vindeca pe toate. Nu esti singura decat daca tu vrei sa fii singura. Nu te izola si nu-ti pierde total increderea in oameni. Fii curajoasa si optimista.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Maria Octavia
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Maria Octavia
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elissee (acum 15 ani)

Oana are dreptate. Si eu m-am desp de iubitul meu acum 8 luni. Mi-a fost f greu, dar m-am cufundat in munca, desi pana atunci imi dedicam tot timpul pt a sta cu el. Acum ies cu prietenele si pot spune k discutand acest subiect am reusit sa trec mult mai usor peste. Apropiete de vechile prietene si vb despre ceea ce simti pana epuizezi subiectul. Mult succes!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de elissee
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de elissee
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ramona317 (acum 15 ani)

sunt de acord cu tot ce s-a raspuns pana acum , decat sa ai mereu indoieli si sa banui ca ar putea sa o faca din nou , pune capat , va fi greu , dar cu siguranta va fi un nou inceput , mai frumos si mai sigur

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ramona317
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ramona317
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
GHIULER136815 (acum 14 ani)

Referitor la ce ti s-a intamplat,eu iti spun raspicat:capu sus !ai doar 23 ani,ani la care ar trebui sa cunosti foarte multi tineri,sa-ti faci prieteni cu care sa ai ceva in comun .asta e viata!mai primesti si cate-o lovitura de asta,dar nu dispera!
Dupa cate am inteles esti o fata isteata,ai terminat o facultate,ai servici bun,asa ca ...........daca nu te-a facut fericita dl.x ,nu mai sta pe ganduri schimba-l!atata timp cat nu esti casatorita ,nu ai copii ,eu zic ca esti libera!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de GHIULER136815
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de GHIULER136815
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
C.George (acum 14 ani)

Un inceput bun ar fi sala de fitness. O ora pe zi de efort fizic moderat si chiar usor iti va prinde bine. In plus ai putea sa iti faci si amice printre cele care au acelasi orar ca si tine la sala. Stresul acumulat se va risipi o data cu energia pe care tu nu o canalizezi prea bine momentan. Incearca sa simti cum corpul si psihicul tau lucreaza impreuna atunci cand esti solicitata. Fii atenta si la dieta. Daca iti place sa gatesti, si lucrul asta e o piesa de puzzle care ar putea intregi starea ta de bine. Incearca sa fii activa si tot ce iti propui sa aiba o limita bine delimitata, fara a exagera, pentru ca tu controlezi jocul. E vorba despre tine si felul in care raspunzi la provocare. Incearca sa te cunosti si din alte situatii. Gasesteti ritmul, mente sana in corpo sano. Acordati un inceput si progreseaza pas cu pas, fii atenta la tine. E momentul sa te cunosti mai bine. Iti urez succes.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de C.George
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de C.George
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
den96 (acum 14 ani)

traiesc,de 3 luni,durerea tradarii cu o intensitate incomensurabila.este greu sa fi obiectiv cand experimentezi pe propria piele!m-am considerat mereu o persoana puternica,dar descopar cu stupoare ca nu am taria de a accepta situatia.este o conditie esentiala pt.a merge inainte!teoretic stiu ce trebuie sa fac,practic sunt neputincioasa...un singur lucru e cert:viata merita traita!e darul primordial,cel mai pretios!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de den96
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de den96
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adrienne (acum 14 ani)

Cu cat incredera a fost mai mare,dezamagirea este la fel de mare, de durere nici nu mai vorbesc.Dar va trece,este adevarat ca lupta cea mare trebuie s-o duci cu tine,dar pana la urma apele se limpezesc si din adancuri apare curcubeul.........Multa putere !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Lucas (acum 9 ani)

Incearca sa te apropii de lucrurile spirituale ,cauta pe cineva care este inclinat spre aceste lucruri,incearca sa citesti carti religioase si Biblia deoarece prin studiul celor spirituale am fost mai calm si trceam mai usor peste esecuri,incearca si tu nu ai de pierdut!!!!!!!!!!!!!!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.