Clickmed
programare rapida la medic

Cancer la limba?

Cancerului capului si gatului
Intrebare postata de Marius cu 3 ani in urma

Buna ziua,

In data de 24.12.2020, in urma efectuarii unei biopsii, am reiesit urmatorul diagnostic:

"Fragment tisular cu dimensiuni de 1/0, 7/0, 4 cm, DIAGNOSTIC HISTOPATOLOGIC: Ftagment biopsic lingual, prezentand poliferare tumorala carcinomatoasa, alcatuita din plaje si insule de celule scuamoase, cu minima atipie cito-nucleara, cu nuclei veziculari, cu nucleol evident si citoplasma abundenta eozinofila, cu formare de globi de keratina si punti intercelulare proeminente; activitate mitotica minima; moderata reactie desmoplazica si marcat infiltrat inflamator polimorf( limfocite, plesmocite, rare eozinofile si PMN neutrofile) peritumoral; invazie in tesutul muscular striat; invazie perineurala si limfo-vasculara nedecelabila pe sectiunile examinate.

Concluzie: Aspectul histopatologic pe fragmentul biopsic si sectiunile examinate este compatibil cu diagnosticul de carcinom scuamos keratinizat, bine diferentiat (G1), infiltrativ in tesutul muscular striat. Invazie perineurala si limfo-vasculara nedecelabila pe sectiunile examinate."

Anterior acestei biopsii, in data de 17.12.2020, am efectuat un RMN cu substanta de contrast, al carui rezultat este urmatorul:

"Artefacte de metalice dentare care nu permit analiza completa a portiunii libere a limbii.
Rinofaringe, baza de limba, valecule, epiglota, hipofaringe, laringe, glande submandibulare, parotide, tiroida, fara modificari IRM cu semnificatie patologica.
Fara imagini de adenopatii cu caractere tumorale cervicale.
Structurile vasculare omogen opacifiate, fara semne de tromboze.
Structuri musculare fara modificari IRM patologice.
Necesita coroborare cu datele clinico-biologice."

In urma acestor doua investigatii, medicul care a interpretat rezultatul biopsiei (de la Faculatatea de Stomatologie Dentara), mi-a recomandat sa fac o serie de analize la sange + analize cardio, in vederea interventiei chirurgicale de extirpare a tumorii si mi-a sugerat sa astept pana pe data de 15 ianuarie, cand ma poate vedea medicul care urmeaza sa faca interventia, spunandu-mi ca in acest interval nu se pot intampla lucruri semnificative in evolutia tumorii, aceasta fiind depistata din timp.

Diagnosticul fiind unul ....serios si gandindu-ma ca trebuie tratat ca atare, am reusit sa obtin o consultatie la un medic chirurg buco-maxilo-facial, de la un spital de stat. In urma discutiei cu dumnealui, mi s-au prezentat atat partile "bune" ale analizelor cat si partile mai putin bune, iar dupa ce mi-a consultat investigatiile mai sus mentionate (inclusiv filmul si CD-ul RMN-ului), am stabilit ca pe data de 7 ianuarie sa ma prezint la dl. doctor pentru o noua biopsie (care urmeaza a fi analizata in laboratoarele spitalului), deoarece in interpretarea biopsiei facuta la Fac. de Stomatologie nu se specifica nimic privind marginile tumorii, urmand ca, mai apoi, tot dumnealui sa imi faca si operatia de extirpare, insa doar cu ANESTEZIE LOCALA (motic***a ca dimensiunile tumorii nu necesita o anestezie totala).

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cancer la limba?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Marius (acum 3 ani)

As dori sa iau la cunostiinta si de alte practici, de la oameni avizati.
Va multumesc, anticipat

Mentionez ca am 37 de ani, nefumator (doar ocazional -1-2 tigari/saptamana), neconsumator de alcool, neac***a alte boli.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Marius
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Marius
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Ana M. (acum 2 luni)

Buna ziua ,pana la urma v ati operat cum sunteti acum? Care au fost simptomele dvs?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Ana M.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Ana M.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.