Clickmed
programare rapida la medic

Care sunt șansele repetării convulsiilor dupa 1an de la prima convulsie?

Epilepsie
Intrebare postata de Utilizator11588452534 cu 3 ani in urma

Băiețelul meu a făcut anul trecut pe 1 Iunie prima convulsie febrila. Inițial din spital i s-a administrat depakine, urmând sa refacem un control la medic in privat, unde i s-a scos și tratamentul. Toate bune și frumoase însă dupa vaccinul de 1 an a repetat iarăși convulsia, nu i s-a recomandat tratament, EEG-ul fiind bun. In Noiembrie a făcut a 3-a convulsie, respectiv a 4-a pt ca a repetat-o in spital din neglijența asistentelor( asta alta poveste) de atunci ia Depakine ca și tratament și cam o data pe luna ii refacem analizele sa fie dozat cum trebuie. Întrebarea mea este: dupa un an de la prima convulsie scade riscul de a mai repeta? Sunt foarte stresată pt ca anul acesta in Iunie vom merge la control și probabil ii va scoate Depakine-ul, ce ma nelinisteste e dacă dupa ce ii scoate tratamentul mai poate face iarăși convulsii sau scad șansele unei noi convulsii odată cu creșterea vârstei.
Multumesc anticipat de răspuns , sper cineva sa ma poată lămuri.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Care sunt șansele repetării convulsiilor dupa 1an de la prima convulsie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

AnaDana (acum o luna)

Curaj mami , tu esti puternică !
Sper ca al tău copil nu a mai făcut nicio criza. Și totul a fost ceva trecător.
Doamne ajuta sa găsești medici pregătiți. În august 2020 am fost in România și m-am îngrozit de absolut toți medici pe care i-am întâlnit pe zona de sud( aici nu întra capitala, acolo nu am ajuns)
Iti voi spune istoria dr. neurolog pediatru care i-a urmarit evoluția copilului meu. Istorie pe care mi-o repet în cap de câte ori copilul meu a avut probleme.
Pe vremea când domnul dr. era copil a convusionat de 2 ori la vârsta de 4 și la 8 ani. Au fost doar 2 convusii febrile. Are în jur de 40 de ani și de atunci nu a mai convusionat niciodată.
Iti voi spune si cazul nostru. Prima criza a facut-o cu o săptămână înainte sa împlinească un an. după timp de un an și ceva la 3-4 luni făcea convulsii febrile pana medicul neurolog a decis sa ii pună tratament cu depakine, la fiecare 3 luni analize și revizii, electroencefalograme ,un rmn pe la aproape 7 ani, etc.Cat timp a fost cu depakine cred ca a convusionat o singura dată când începuse sa ii scadă doza , cred in jurul vârstei de 6 ani. Cum eram în plina pandemie am decis împreună cu medicul ca îi urca iar doza (doza normală)și încă nu ii scoatem siropul. Siropul i l-am scos la aproape 8 ani. Studiile spun ca convulsiile febrile încetează în jurul vârstei de 7-8 ani când creierul se maturizează . Nu știu cum este in cazul vostru, dar al meu copil este născut la 37 de săptămâni perfect normal 3350 gr.
Astăzi 6 martie 2024, băiatul meu are 9 ani și aproape 3 luni și a convulsionat, (nu mai convusionase din octombrie 2020. ) cred eu dar și medicii ca socul pe care l-a avut ieri(a spart un tv de ultima generație foarte scump pe care mai mult el il folosea.)l-a determinat sa convusioneze. Obișnuiesc sa îl pedepsesc și sa il cert, ieri ca niciodată(nu pot sa îmi dau seama de unde am avut atâta rabdare si discernământ, atata calmitate)nu am facut-o, din contra am cautat împreună soluții sa vedem dacă se putea repara, tot impreuna am cumpărat de pe internet alt tv. Părea ca totul este soluționat pana dimineata când la 7:50(ora la care îl trezesc sa meargă la școală) când a convulsionat....
Acum suntem în spital sub observație.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de AnaDana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de AnaDana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.