Clickmed
programare rapida la medic

Este oare inceput de schizofrenie?

Schizofrenie
Intrebare postata de Utilizator11586455293 cu 4 ani in urma

Buna seara, ma numesc Adi si am 30 de ani. De vreo aproximativ 10 zile am stari de anxietate, si am facut un atac de panica. Aceste stari au inceput sa imi apara in urma unor ganduri negre care mi-au venit in cap din senin. De atunci nu mai pot dormi noptile asa bine iar zilele sunt stresante si simt o presiune la nivelul capului. De atunci am tot cautat pe internet informatii legate de starile de anxetate si gandurile negre pe care le am. La un momendat am dat peste niste informatii care ziceau ca astea sunt primele simptome in cazul schizofreniei. In momentele alea ma luat anxietatea si mai tare. Am inceput sa caut mai multe informatii despre acesta boala mai tot timpul, si am inceput sa imi pun intrebari: "Oare chiar voi dezvolta o forma de schizofrenie"? "Chiar voi avea ganduri si idei delirante"?. Aceste intrebari m-au framantat mai tot timpul si inevitabilul sa produs. Mi-a venit in gand cum ca catelul meu vrea sa imi faca rau si in acelasi timp eram constient ca nu are cum sa imi faca rau ca doar ii catelul meu. Eram costient ca acest gand si gandurile pe care le-am avut nu au nici o legatura cu realitatea. Ma simt vinovat pentru ca am asemenea ganduri nasoale. Imi este foarte frica sa nu dezvolt o forma de schizofrenie. Mentionez ca acuma vreo 10 ani am avut un soc din care am inceput sa dezvolt starile de anxietate si atacul de panica. Dar acea problema am reusit sa o rezolv prin discutiile pe care le-am avut cu o cunostita de familie. Acuma ce incerc eu sa fac este sa incerc sa rezolv singur problema dar din cate vad nu prea reusesc. De aceea m-am gandit sa va cer sfatul. Multumesc anticipat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Este oare inceput de schizofrenie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

(acum 3 ani)

Buna ,e doar anxietate sau tulbuare obsesiv compulsiv(de la aici de la toc vin ganduri negre,eronate,false care nu le doresti si iti fac anxietate)
Fa un consult la un psiholog sau la un psihiatru dar eu iti zic sigur ca un tratament cu antidepresiv de cateva luni,6 de exemplu te-ar putea ajuta sa te vindeci de acele stari sau macar sa le amelioreze semnificativ.
Citeste si carti de dezvoltare personala(motivationale) de genul cartilor lui Louise L.Hay(Poti sa iti vindeci viata,vindeca-ti mintea etc) dar si carti psihoterapeutice(sunt cam 30-40 de lei,bibliotecile abunda de astfel de carti de self help,auto ajutor)
O carte iar extrem de buna pentru atacurile de panica e puterea extraordinara a subconstientului tau de Joseph Murphy dar si cartea ''''Forta gandirii pozitve de Norman Vincent Peale.Daca nu vrei sa te duci acum la psihiatru,macar du-te la psihologul scolii,liceului facultatii ,e gratuit si citeste acele carti care ti-am zis,sigur o sa te ajute si o sa te schimbe in bine.Sanatate multa!
PS:Nu e schizofrenie 100% caci acolo apar halucinatii auditive si vizuale,delir si paranoia ceea ce la tine nu e cazul.
Ai grija de tine!Succes!

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Utilizator11586455293 (acum 3 ani)

Buna Alen19, in primul rand vreau sa iti multumesc pentru ca mi-ai raspuns la intrebare.
Ce ma linisteste pe mine este gandul sa nu fi avut o psihoza sau vreun delir.
De ce spun asta pentru ca in seara cand am inceput sa am starile de anxietate au fost din cauza unui gand absurd.
Stiu vei rade si tu cand iti voi spune ce gand aiurea am avut.
In seara respectiva ma uitasem la un film dupa care m-am pus sa dorm. Cand eram pe punctul de a adormi mi-a venit gandul: Cum ca o fata pe care o cunosc eu umbla cu un actor din film. Stiu un gand absurd si irational dar ce ma deranjat pe mine a fost faptul ca subconstientul meu percepea acel gand ca fiind adevarat cand eu stiam ca ii absurd acel gand. Atunci am inceput sa experimentez starile de anxietate. Pur si simplu eram speriat de moarte din cauza ca subconstientul meu percepea acel gand ca fiind adevarat. Ce am facut eu in momentul urmator m-am ridicat din pat si m-am dus in bucatarie sa fumez o tigara si sa ma linistesc. M-am linistit intr-o oare care masura. Imi tot ziceam in gand ii doar un gand absurd si nu trebuie sa ii dai importanta. Dar ce ma deranjat pe mine foarte tare faptul ca subconstientul meu il percepuse adevarat. Si de atunci am inceput sa fiu mai tot timpul incordat si atent la gandurile pe care le am si sa ma documentez pe net pe tot felul de site-uri despre psihoze si schizofrenie. Si din cauza asta cred ca mi-am provocat si alte ganduri cum a fost cel cu catelul si altele mai absurde. Ma simt asa vinovat si imi este asa rusine pentru ca am trecut prin experienta asta. Cum am mentinat la inceput imi este frica sa nu fi fost o psihoza sau un gand delirant.
Am avut si inca mai am senzatii de depersonalizare, derealizare dar acuma sunt mai slabe sa zic asa senzatiile astea. Din cauza asta am inceput eu sa nu mai dorm noptiile si sa am starile astea de anxietate.
Acuma mi-am facut o programare la un psiholog pe saptamana viitoare.
Dar imi este asa frica sa nu imi deie un verdict aiurea.
Si cand ma gandesc ca aveam asa multe planuri de viitor inainte si asa mult ma bucuram de viata si acuma stau si ma gandesc oare o sa-mi revin la normal, oare o sa imi mai pot face permisul de conducere, oare chiar am o boala psihica?
Sincer stau toata ziua si ma gandesc oare ce se va alege de viata mea daca nu imi mai revin.
Chiar nu stiu ce sa zic.
Multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11586455293
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11586455293
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Infinit (acum un an)

Buna , nu crrd ca ai probleme de jiciun fel. Cted dupa o perioda de stres,in viata ta apar FRICILE
Apoi ca sa le rezolvi inlocuie acest gind de ex cateleul in face rau cu el ma apara. Si zici catre tine orice gind negativ ar veni nu imi face frica, este normal si e7 o sanil inving. Apoi nu te mai focusa pe asta. Focuseza ti gindirea spere a invata veva nou care iti place etc si incerca sa lasi asa frici ( p***ai) care nu merita sa le sai atentie si loc in viata ta. Ca viata rste frunoasa si inlocuiesti ci ginduri pozitive. Cu iubire de Dumnezu. Etc si ginduri pozitive. Tu esti mai puternica. Daca nu faci asta, poti sa te concentrezi pe avel gond negativ si ii dai in felul avesta un loc foarte mare in viata ta si apoi iti adoptezi o methoda gresita in care frica de orice perdomina. Fii mai isteata si mai curajoasa cuvtine unsuti decit aceste gindiri negative in care Frica te tine sub papuc si sub contril. Ete timpul ca tu sa tii acesta frica sub contril si nu frica te tine pe tine sub control . Tu esti in control asupra vietii tele si viata este prea frumoasa sa ito peirzi timpul cu aceste pristii de frici.Azvirlesre avests frica in fundul iadului si spune ti ti tie ca tu o controlezi si ca timpul tau pretios din viata ta, il acorzi pe lucruri pozitive . Si cs stii sa faci distinctia si cs orice ai fi trait de negativ sau avind deaface cu oameni negativi tu esti in control si ca nu dai vina pe nimeni si ca esti decit responsabila de ce iti ti se intimpla si cs nu ai timp sati pierzi timpul cu prosrii si ca partea intunericului te atrage in aceasta capcana care tu o controlezi!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Infinit
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Infinit
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.