Clickmed
programare rapida la medic

Exces de ceai?

Diete
Intrebare postata de mihaela179 cu 15 ani in urma

Nu stiu daca se poate considera alcoolism dar timp de aproximativ 4 ani am consumat bere in loc de apa... in jur de 4-5 litri zilnic. Stiu ca a fost o p***ae dar ajunsese o obisnuinta, practic inlocuisem orice lichid cu berea. In timp multe s-au schimbat, nu sunt sigur de la ce. De exemplu nu mai suport nimic dulce, de la ciocolata la sucuri. Si, bine inteles mi-am nenorocit ficatul. Am renuntat recent la bere, la tigari si alte chestii nocive(ilegale) de care nu vreau sa amintesc. Am reusit sa inlocuiesc berea cu ceaiurile (tot nu suport sucurile, iar cu apa nu rezist... sunt tentat de bere din nou). Doar ceaiurile neindulcite inlocuiesc berea momentan. Intrebarea mea este: Sunt nocive ceaiurile in exces? Consum ceai negru, verde, de menta, de fructe, ceva amestecuri de ceaiuri africane... ce se gaseste in comert la noi. Evit sa beau zilnic acelasi tip de ceai, le mai combin, fac pauze etc. Va rog sa-mi spuneti daca 4 litri de ceai zilnic imi fac rau. Inainte sa imi raspundeti va spun ca nu pot bea mai putin lichid oricat as incerca. Daca incerc sa nu beau un pahar de ceai, rezist ceva timp si beau doua cand nu mai pot, deci mai rau fac. Stiu ca suna stupid dar sunt ingrijorat. De tigari m-am lasat fara nici o problema dar sub nici o forma nu pot reduce cantitatea de lichid consumata zilnic. Va multumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Exces de ceai?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

liliana239114451 (acum 15 ani)

Unele ceaiuri contin cofeina, mai mult ceaiul negru si mai putin ceaiul verde, de exemplu. Dar toate ceaiurile contin tanin care diminueaza absorbtia fierului. Cofeina, nu se recomanda hipertensivilor si celor care au probleme cu tensiunea arteriala. Iti recomand sa bei ceaiuri din plante, dar atentie, nu orice cantitate atat de mare de ceai din plante este intotdeauna buna. Multe ceaiuri din plante au efect diuretic. Incearca macar sa consumi patru litri variati din ceaiuri si adauga sucuri din fructe (nectaruri sau sucuri naturale daca poti).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de liliana239114451
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de liliana239114451
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Andrea751331 (acum 15 ani)

4-5 litri de bere.......Berea contine alcool 5%. La 4-5 litri...calculeaza cam cat alcool contine. Chiar daca este slab alcoolizata fata de cele puternic alcoolizate, tot alcool ramane. Ai inlocuit de fapt alcoolul cu cofeina, pentru ca ceaiul negru si verde contine cofeina si la 4 litri...ai trecut de la o dependenta la alta. Daca bei ceai de fructe, asa zis de fructe, cu coloranti....si acela este tot ceai negru. Ceaiul de plante, mai ales de menta este sanatos, dar nu in cantitati asa de uriase. Si plantele contin substante care in exces provoaca dereglari. Menta de exemplu ajuta la detoxifiere, dand o mana de ajutor ficatului.
Dupa 4 ani de alcool(bere) ar trebui sa faci analize la sange, mai precis probele hepatice: GOT, GPT si GGT ca sa vezi cum stai. In caz ca analizele nu ies bine, trebuie sa faci un tratament pentru ficat. Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Andrea751331
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Andrea751331
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cipriana (acum 13 ani)

parerea mea...tot ce este in exces este mai putin bun...dintr-un motiv sau altul cu ata mai mult berea in loc de apa. cum ai ajuns asa?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Eul Cel Bun (acum 12 ani)

Exista situri in care calculeaza cantitatea optima de lichide / zi la kg corp.
Pentru ca se spune ca apa este foarte importanta pentru corp, daca nu-ti place apa am citit undeva despre aghiasma. Daca bei o cana de apa dimineata cum te scoli cu mult respect pentru minunea de a avea o cana plina cu apa curata de la Creator si cu credinta ca-ti va face bine trupului si sufletului - asta poate sa fie o invoiala benefica in urma careia sa nu mai ai nevoie de mai multa apa in cursul zilei. Ca urmare poti continua cu bere fara alcool si cu ceaiuri variate, cu bors, zeama de varza, cicoare, lapte.... sunt atatea lichide... Stiu pe cineva care-si storcea o portocala in pahar, completa cu apa si miere si bea. In india se bea iaurt cu apa in care se pune lamaie si sare precum si pulbere de chimen cu anason coapte intr-o lingura direct in foc si pisate. Hm, ce zici?

Toate cele bune.
IBY.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Tot Eu (acum 12 ani)

In africa se bea suc din ghimbir ras cu apa si putina sare ca sa nu se deshidrateze.

Hai, toate bune. Pa!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.