Clickmed
programare rapida la medic

Buna ziua,
In luna iulie 2019, tatal meu a fost internat in spital pentru crize convulsive la domiciliu:
Epicriza- pacient sechelar de AVC cu hemipareza stg in 2017, dementă vasculara nespecificata. Ex. Clinic general febra 38 grade TA 140/80mmHg, AV 135b/min, SO2 -95% Ex. Neurologic: conștiient, cooperant, cu episoade de confuzie și agitatie motorie, deficit motor hemicorp stang, redoare de ceafă, mioclonii. S-a efectuat CT cerebral, cu sedare. S-a efectuat punctie lombară, cu sedare, și s-a infirmat dg de meningo-encefalită.
In cursul internării s-a administrat antibiotic ( cefort si Ciprinol), vitamine, hidratare. Tratament la domiciliu Levetiracetam 500mg x 2zi Pramistar 600mg x2zi Eficef 200mg – 1 cp/12ore timp de 5 zile Cifran 500mg - 1 cp/12 ore timp de 5 zile Aciclovir 200 mg – 1cp/8ore – timp de 10zile.
Menționez ca pana la aceasta internare tatal meu se ridica singur din pat si facea si cativa pasi, era foarte linistit. La cateva ore dupa punctie lombara a devenit foarte agitat si dorea sa mearga acasa , am solicitat externarea crezand ca aceasta agitatie este data de faptul că se află in spital si ca nu se afla în mediul lui, suferind si de demență vasculara. La externare a primit tratamentul mai sus menționat. De atunci tatal meu este imobilizat la pat, acuza dureri de cap, este foarte agitat( se intoarce ajutat de pe o parte pe alta la fiecare 3-5 minute) , are un tremurat, nu poate sta în picioare nici macar în șezut spunand ca il doare coloana, sta doar în poziția gemuit cu genunchii stransi si picioarele unul peste altul, are o rigiditate foarte mare în zona bazinului, copaselor si genunchilor ( parca ar fi congelat în poziția aceea), nu doarme deloc și striga mereu ca numai poate. Primele zile a facut continuu spasme musculare pe partea stanga., pana afacut escare la calcai. Este cu sonda urinară.
Întrebarea mea este dacă atunci cand i-a facut punctie lombara tatalui meu i se putea intampla ceva, o lezare a unui nerv, o eroare la puncție lombara pentru că s-au cam chinuit ca nu puteau sa-i faca , deoarece era tasata coloana. A primit antibiotic, eficef 5 zile, cifran -5 zile si aciclovir 10 zile, dar aciclovir a luat decat 5 zile. Punctia a fost facuta cu o usoara sedare si in timpuil internarii a mai fost sedat timp de 10 min pentru a i se face CT pentru ca era foarte agitat si nu puteau altfel sa -i faca. CT si puncția lombară au fost efectuate în zile diferite.
Va rog, daca se poate, sa-mi spuneți ce trebuie făcut pentru a i se ameliora starea de sanatate. A urmat și tratament psihiatric si tot nu poate dormi. Zi si nopate striga continuu că il doare capul și că numai poate.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Pierdere motricitate si dureri de cap in urma AVC si punctie lombara?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.