Clickmed
programare rapida la medic

Blefarospasmul - cauze și tratament?

Afectiuni neurologice Distonie
Intrebare postata de Mariana G. cu 4 ani in urma

În data de 27 noiembrie, miercuri, am suferit un stupid accident casnic: am căzut pe spate și m-am lovit foarte tare la cap. Imediat după căzătură s-a declanșat un spasm puternic la ochiul drept, însoțit de o durere de cap îngrozitoare. Fiind seară, am încercat să mă liniștesc și m-am pus în pat. Durerea de cap s-a ameliorat în 1-2 ore, dar spasmul nu. Dimineața m-am trezit la fel, atât că se declanșa și se oprea. Sâmbătă am constatat că spasmul se declanșează cumva "mecanic" la mișcările maxilarului și limbii, mai ales în timp ce mănânc/ mestec sau când vorbesc mai tare.
Duminică, 1 decembrie, am ajuns la spital (la neurologie) pentru că nu mă simțeam deloc bine: amețeală, durere de cap și nelipsitul spasm. Am fost internată și mi s-a făcut imediat un CT ale cărui rezultate au fost bune... În spital mi s-au făcut perfuzii cu habar nu am ce și injecții cu MIlgamma și Diclofenac. Marți am fost externată, fiindu-mi prescrise următoarele medicamente: Timonil și Arlevert. Nu mi s-a dat nicio explicație privitoare la spasmul din zona ochiului (care e vizibil!), mi s-a spus doar să aștept să treacă... Am constat chiar că a fost omis în fișa de externare.
Acasă, aceeași poveste, nicio ameliorare. Când mă concentrez, amețesc (am avut de corectat teze, sunt profesor) și spasmul se accentuează. Am căutat pe internet și am aflat că afecțiunea poartă denumirea de blefarospasm și poate fi urmarea unui TCC, precum cel pe care l-am avut, posibila cauză fiind lezarea ganglionilor bazali din zona occipitală.
O prietenă care este medic în altă localitate mi-a spus că este posibil și că trebuia să mi se facă și un RMN. M-a sfătuit să merg iar la medic și să fac cât mai repede această investigație.
Ce mă sfătuiți? Să fac și RMN-ul sau să aștept să văd cum mă simt după mai multe zile de tratament? Este ceva tratabil, ați mai întâlnit? Tratamentul meu are efect în acest tip de spasm (mă refer la cele două medicamente pe care le iau acasă - Timonil și Arlevert)?
Am uitat să spun (am uitat și la spital): două zile după căzătură am avut gâtul înțepenit și dureros, abia mă puneam pe pernă. Nu știu dacă are vreo relevanță... Sunt total debusolată și speriată.
În așteptarea unui răspuns, vă mulțumesc frumos!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Blefarospasmul - cauze și tratament?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Utilizator21597567847 (acum 3 ani)

Buna ziua! si eu tot cu blefarospasm ma chinui! nu se stie de la ce a aparut, am la ambii ochi. Am facut injectii cu toxina botulinica si ma simt mai bine, pastilele nu au dat niciun rezultat.
In prezent mi.a fost recomandat un medicament aparut mai recent - BRIVIACT- pe care nu il gasesc de vreo 2 saptamani.
Sanatate multa!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21597567847
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21597567847
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.