Clickmed
programare rapida la medic

Este nevoie de operare a osului talus/astragal in cazul unei fracturi cu o suprafata destul de mica?

Oase si articulatii
Intrebare postata de Utilizator11570784533 cu 4 ani in urma

Buna ziua!
Barbat,varsta 27 ani am suferit un accident de munca si anume cazatura de la 2,5-3m inaltime,aterizand mai mult pe piciorul drept.In urma acestuia s-a fracturat talusul la piciorul drept mai exact un colt al acestui os la partea superioara.
Dupa 10 saptamani de purtat piciorul in gips si fara a-l solicita sau a calca pe el piciorul se umfla daca incerc sa fac exercitii de recuperare sau sa merg pe el (doar cu ajutorul carjelor momentan).
Precizez ca sunt in strainatate iar medicii in prima faza au decis aceste 10 saptamani in care piciorul sa fie in gips fara eforturi si fara ideea de operare(deoarece nici eu nu am dorit operatie).Acum,dupa aceste 10 saptamani de pauza in speranta de a se recupera si de a se ’suda’ fragmentul micut al osului,realizez ca in continuare am durere si ca nu pot calca decat cu ajutorul carjelor si mai mult de atat se umfla piciorul dupa ce il solicit.Medicii dupa ultimul control in care mi-au dat gipsul jos si m-au testat au ajuns la concluzia de a opera local si in a extrage fragmentul osos deoarece este micut pentru a putea fi prins cu un surub.
Ar fi posibila o astfel de interventie ca sa aibe succes?ei sustin ca acel fragment micut o sa incurce ca glezna sa articuleze.
Eu ma gandesc ca dupa aceste 10 saptamani osul chiar daca nu este prins de tot este in proces iar daca se extrage afara va suferi iarasi traumatism si mai mult de atat ma gandesc ca lipsa acestuia sa ma afecteze tot restul vietii.
Ce parere aveti?nu as vrea sa gresesc prin a face un lucru nepotrivit pt situatia mea.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Este nevoie de operare a osului talus/astragal in cazul unei fracturi cu o suprafata destul de mica?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.