Clickmed
programare rapida la medic

Cand se ajunge la operatie de extirpare a tiroidei? ?

Dezechilibrele hormonale
Intrebare postata de Utilizator11544669350 cu 5 ani in urma

Buna seara! Am intrat si eu in aceasta comunitate deoarece simt ca imi pierd increderea in doctori, in sensul ca de fiecare data cand merg la control se contrazic si ma fac sa simt ca nu mai pot avea siguranta asupra situatiei.
Problema mea a inceput acum cativa ani cu o mica dereglare a tsh ului (5,63)..iar cu trecerea anilor a tot crescut. In tot acest timp am incercat sa iau medicament homeopat, ceea ce m a ajutat foarte mult ajutandu mi tsh ul sa sa ajunga la limitele normale cand deodata, dupa cateva analize uzuale am avut tsh ul 25,78. De aici a inceput calvarul. Am renuntat la tratamentul homeopat si de 1 an jumate iau euthirox. Aflasem cu ceva timp inainte ca am un nodul (chiar 2, insa acelasi domn doctor care mi a spus ca am 2, acum cateva zile la control mi a spus ca este doar unul) un nodul pe lobul stang ac***a dimensiunile de 5/6.4/10.2 stationar, spune dansul de la ultima ecografie de acum 6 luni.
Problema mea este ca nu inteleg de ce, desi tsh ul meu este mare mereu sunt diagnosticata cu hipotiroidie si nu hipertiroidie. Stiu ca la hipertitoidie se recomanda tratamentul cu iod radioactiv nicidecum euthirox.
F4, F3, ft 4, ft3 au fost in limite normale totdeauna.
Insa mi am facut si antitiroglobulina cea ce reprezinta un marker tumoral si mi a iesit 202 acesta trebuind sa se opreasca la 115.
Calcitonina pentru nodulul respectiv este in parametrii. (acesta l am facut la insistentele mele si nu ale doctorului).
Insa anticorpii sunt mereu peste 110,odata si peste 663 i am avut.
Astept ultimele analize ale tsh ului insa ma astept sa fie mare. Simt nodul in gat din ce in ce mai accentuat si deranjant.
Intrebarea la care medicii raspund in parabole este pot ajunge la operatie pentru extirparea tiroidei? Si cand se poate intampla asta?
Ce inseamna prezenta acestor markeri tumorali? Eu iau euthirox 25 mg pe zi. Si de aici nu stiu incotro sa o iau. Va rog ajutati ma cu un sfat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cand se ajunge la operatie de extirpare a tiroidei? ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Utilizator21561278895 (acum 4 ani)

eu am avut rezultatele hormonale normale ,in schimb ,aveam dese stari de rau (tahicardii,batai repezi ale inimii 150-170),si un nodul mare pe lobul drept ! N-am mai suportat aceste stari de rau si de curand m-am operat de tiroida ,am scos-o in totalitate ! Astept s a ma simt mai bn ca m-am operat pe 19 iunie 2019 ! Acum astept vindecarea plagii ! Tuturor numai sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21561278895
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21561278895
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.