Clickmed
programare rapida la medic

Western-Blot indeterminat P34+?

HIV SIDA
Intrebare postata de Aeouin cu 5 ani in urma

Salutare,
Povestea estr mai lunga dar incerc s-o relatez cat mai succint.
Am încercat sa donez sânge in 2015 intr-o campanie organizata in campusul de la serviciu. Dupa doua luni ajung sa-mi ridic analizele personal ca sa mi se spuna ca sangele mi-a fost aruncat întrucât unul din testele de triere a iesit reactiv (anti-HIV) desi alte doua erau nonreactive. Mi s-a recomandat repetarea analizelor peste 6 luni.
Eu intre timp am efectuat testul combi antigen+anticorpi hiv1+2 si a iesit Negativ si m-am liniștit.
La fel peste un an cand trebuia sa intocmesc certificatul prenuptial pentru cununie, luat sange, analize -> negativ -> eliberat certificat.
Anul acesta ma decid sa donez sange iar, cu ocazia unei campanii similare la serviciu. Prezentat buletin analize -> cod donator blocat pentru analizele din 2015.
Mers la CTS Dr. Felix, luat sange, asteptat 2 săptămâni si mers sa ridic rezultate în speranța ca as putea dona din nou. Din nefericire, acelasi raspuns, unul din testele de triere anticorpi a ieșit reactiv, mers cu asistenta de mana la cabinetul unei doctorițe din centru si informat ca voi fi blocat permanent la donare.
Stupefiat si deloc linistit cand dna. Dr. m-a asigurat ca sunt 90% sanse sa nu fie vorba de o infectie cu virusul HIV insa sa merg la Matei Bals ori Babes pentru analize amănunțite, am plecat cu gânduri negre.
Mers la cabinet particular peste 3-4 zile, primit aceeași recomandare sa merg la Matei Bals cu tot istoricul pe tema asta, deasemenea si cu o ecografie de parti moi, a unui ganglion limfatic usor vizibil (1,3cm -3,5cm), laterocervical, care persista din 2010 cu perioade rare de re-inflamare care dureaza intre cateva minute si maxim cateva zile.
La Matei Bals am efectuat in urma trimiterii si consultarii cu un medic permanent urmatoarele analize:
- antigen + anticorpi hiv 1+2
- viremia pentru HIV
- Western Blot HIV1
- ani-HTLV
- Hemoleucograma completa
Recent amprimit analizele si stat de vorba cu dna. Dr. iar rezultatele au incurcat-o si pe dânsa.
Toate analizele mi-au ieșit perfecte, nonreactiv, negativ sau in limite normale...toate in afara de WB care a primit rezultat indeterminat din cauza unei proteine P34. Tot restul spectrului de proteine era negativ in afara de aceasta care am inteles este si printre ultimele care ar trebui sa apară in cazul unei infectii cu HIV.
Acum, nu există un motiv pentru care p34 imi iese pozitiv si nu știu si nici n-am primit recomandari ce alte analize sau investigații as putea face, nici macar de la Matei Balș.
Documentandu-ma intre timp, am descoperit ceva relatii intre, cred ca, aceeasi proteina P34 si anticorpi toxoplasma gondii (mi-au ieșit anticorpi in 2010 pentru o infecție mai veche).
De asemenea, mai mentionez ca in cursul anului 2016 am făcut si trei doze de vaccin pentru hepatita B si mi se pare ca si A.
Cert este ca as vrea sa clarific situatia si sa traiesc din nou mai liniștit alaturi de familia mea.
S-a confruntat cineva cu asemenea situații sau aveți idee ce investigații as putea sa mai fac sa imi iau grija de pe cap?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Western-Blot indeterminat P34+?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

alina (acum un an)

buna... ati mai aflat ceva intre timp? de ce iasa testul reactiv?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de alina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de alina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Aeouin (acum un an)

Din pacate nu, raspunsul probabil l-as fi gasit la Matei Bals dar cu pandemia, nu am mai ajuns acolo. Tot negativ sunt la testele antigen, doar proteina aia imi iese la WesternBlot si nu stie nimeni de ce

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aeouin
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aeouin
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Olandezu90 (acum un an)

Sal ai mai găsit ceva?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Olandezu90
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Olandezu90
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.