Clickmed
programare rapida la medic

Buna ziua

Am 28 de ani si se pare ca a venit momentul sa aflu ce este aia hipertensiune. Acum doua luni de zile, dupa o zi incarcata am aflat ce e aia tensiune si un mic episod de orbire cu ochiul drept. A doua zi mi s-a facut rau la birou : stari de sufocare, frisoane, ameteli, amorteli palmei stangi, presiune in cap. Am mers rapid la un spital din apropiere, mi s-a luat tensiunea si aveam 166/84. Eu tensiunea de asta nu avusesem niciodata. La sfatul medicului am facut o internare de o zi cu efectuarea analizelor de sange si un CT (asta datorita episodului de orbire). Rezultate bune pentru ambele. La cateva zile, starea aceasta s-a repetat (fara orbire). Stateam in pat si ma uitam la TV. Am simtit ca ma sufoc instant, aveam frisoane, ameteli, stare agitata. M-am urcat in masina si am mers la cea mai apropiata clinica unde mi-au luat tensiunea si aveam 167/87. Mi-au facut un ECG, totul normal. Cand m-am urcat in masina sa merg acasa, starea mea a inceput sa fie mai rea. Bataile inimii au inceput sa se intensifice. Am oprit la UPU si acolo aveam tensiunea 187/96. Dupa 6 ore de investigatii, diagnosticul a fost : atac de panica. Am hotarat in momentul acela ca e necesar sa merg la un medic cardiolog in privat. La consultatie, Dna Doctor a constatat : dilatarea radacinei aortei, valve mitrale cu aspect redundant si cu regurgitare mitrala usoara. Dar aceste aspecte, din punctul dansei de vedere, sunt 80% din nastere datorate tesutul prost. Dansa a insistat sa merg si sa ma internez timp de 5 zile pentru investigatii. Bineinteles ca pe durata celor 5 zile de spitalizare, nu mi-a fost rau iar rezultatele Holter TA si ECG 24 H au fost normale. Ca si tratament, am primit : Metoprolol 25 mg si Magnosun. Dupa o saptamana de la internare, episoadele au reaparut. Mai mult seara. Stare de sufocare, presiune la nivel de torace, frisoane, tremurat, amorteli in mana stanga. Aceste stari rezolc***au-le o pastila de Extravalerianic, administrata sub limba si in 15 min starea se imbunatateste. Dupa o luna de la internare, timp in care am luat tratamentul prescris, episoadele acestea s-au mai rarit si au mai redus din intensitate: tensiunea e in jur de 144/84 puls 62, inima nu mai bate foarte rapid ci dimpotriva, in unele momente abia o simt. Tin sa mentionez ca pe parcursul zilei am si anumite simptome ca : dureri usoare la nivelul mainii stangi, intepaturi scurte in piept, dureri la nivel de omoplat stang, amorteli ale degetelor mainii stangi, senzatie de presiune la nivel toracic. Acestea nu apar zilnic si nici cumulat. Citind diferite articole despre aceste simptome, toate conduc catre un viitor infarct miocardic.

Care este parerea voastra? V-ati confruntat cu astfel de stari? Ce ma sfatuiti sa fac ? Este vorba de un viitor infarct miocardic ?

P.S: Voi ajunge si la un Neurolog imediat ce primesc rezultatul RMN cerebral si un "second opinion" la un medic cardiolog din Bucuresti ( Dr. Carp Andrei).

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Hipertensiune ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Florin ivan (acum 4 ani)

Ai scăpat de acele stări?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Florin ivan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Florin ivan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Utilizator21637688128 (acum un an)

Cel mai bun sfat aici este să evitați stresul. Deși acest lucru nu este întotdeauna posibil. Beți un curs de Tensital. Aceasta va ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea funcției inimii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21637688128
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21637688128
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
annaravcer (acum 4 luni)

Este păcat că ați fost nevoit să vă confruntați cu o astfel de boală la o vârstă atât de tânără. Vă recomand să consultați un medic și să nu vă auto-medicați. A fost o greșeală a mea să decid să iau suplimentul alimentar Cardio A, care ar trebui să ajute la reducerea tensiunii arteriale. Niciun rezultat și doar doi ani pierduți, în timpul cărora tensiunea mea arterială a crescut adesea în mod semnificativ. A fost foarte periculos pentru sănătatea mea.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de annaravcer
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de annaravcer
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.