Clickmed
programare rapida la medic

Ce sa iau pentru vertij?

Ametelile si vertijul
Intrebare postata de hesoiak cu 6 ani in urma

Mai precis, in momentul in care avionul decoleaza/aterizeaza, am o stare de vertij, totul se invarte, totul se micsoreaza, transpir abundent, pulsul creste. In timpul zborului mai resimt aproape aceleasi simptome cand avionul vireaza sau ia altitudine sau coboara. Mentionez ca nu am probleme cu nici un alt mijloc de transport, doar in lift cand coboara/urca prea brusc - pierdere echilibru. Am facut un RMN, totul OK, am luat totusi la recomandarea medicului de familie BETASERC, dar cam nimic. Ac***a in vedere ca in mai putin de 2 saptamani trebuie sa zbor, ce imi recomandati ca medicamente sau mijloace de a evita aceste neplaceri. Va multumesc 1

Valentin Bulgareanu
Calarasi

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce sa iau pentru vertij?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 6 ani)

Buna ziua,
Pentru a putea primi un raspuns adecvat va recomandam sa mergeti la un control medical.
Articol de interes: //sfatulmedicului.ro/Ametelile-si-vertijul/vertijul_353

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21582204179 (acum 4 ani)

Daca mai este de actualitate intrebarea, pot da un sfat extrrem de imporant. Si eu patesc la fel, un vertij extrem de puternic doar la decolare si vertije modeste in timpul zborului la vraje sau scaderi de altitudine. Nu stiu cum se manifesta la scaderi bruste de altitudine, caci in timpul zborului nu am intampinat acest aspect. Vertijul la decolare, mai exact la desprinderea avionului de pista a fost extrem de puternic, vecin cu pierderea cunostintei. Norocul a facut ca acest vertij sa fie de scurta intensitate, aproximativ 3-5 secunde, dupa care totul s-a reechilibrat si apoi am mai simtin aceste vertije dar de intansitate mai mica ori de cate ori avionul prindea altitudine pana la stabilizarea lui in zbor. Dar, la intoarcere am aplicat o metoda extrem de simpla pentru a scapa de acest cosmar. Cu putina anatomie (respectiv cunostinte despre urechea interna) si putina fizica (presiunea aerului) se poate deduce ca aceasta stare de vertij este data de schimbarea brusca (ca sa nu spun foarte brusca) a presiunii in momentul decolarii. Celor care ureche interna le functioneaza corect, presiunea din ureche este reglata extrem de rapind si nu vor simti aceasta stare. Cei carora ureche interna le functioneaza dar este un pic mai lenesa, regralea presiunii din ureche se face intr-un timp mai mare (in cazul meu mai sus as specificat 3-5 secunde) momente in care se simte aceea stare de vertij la o intensitate maxima. Ca atare, solutia cea mai simpla este ca in timpul decolarii sa ne acoperim urechile cu degetele si sa nu lasam aerul din afara sa intre sau sa iasa din ureche, astfel ca urechea nu simte aceasta diferenta brusca de presiune. In cazul meu am incercat sa iau degetele de la urechi cand inca avionul se ridica si brusc vertijul s-a instalat. Am acoperit urechile si am stat asa pana cand avionul a ajuns la inaltimea de zbor, aprox. 3-4-5 minute si apoi am dat lasat usor urechile sa se acomodeze cu presiunea. In acest fel nu am simtit nicio stare de vetrtij, nici macar gol in stomac, e ca si cum as fi stat linistit in pat.
Evidend ca ceea ce am spus eu mai sus nu este o solutie medicala, este un simplu truc care cu siguranta va functiona pentru oricine. Chiar daca avionul pierde altitudine se poate utiliza acest truc. Se mai pot achizitiona dopuri speciale de urechi, da nu le-am incercat.
Incercati si veti vedea magia si astfel va veti bucura de un zbor fara probleme.
La aterizare nu am simtit starea de vertij deoarece aterizarea nu este la fel de brusca ca si decolarea, avionul pierzand altitudine mult mai lent in comparatie cum prinde altitudine la decloare. O decolare dureaza 3-4-5 minute, iar o aterizare dureaza 15-20-25 minute deci timp suficient ca si urechile sa functioneza corect.
Sper ca cei care viziteaza site-ul sa fie mutumiti.
Zbor placut!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21582204179
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21582204179
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Corinadaniela (acum un an)

Confirm! Eu am folosit dopuri de urechi si ca sa verific , am incercat sa scot unul, moment in care s-a instalat vertijul. M-am speriat si l-am bagat inapoi. Toate astea dupa ce, la zborul de dus, am avut stari, cum bine au fost descrise mai sus, vecine cu inconstienta, senzatie de moarte iminenta, vertij puternic insotit de stari de lesin sau de impresia ca fac infarct.Sa traiasca domnul Utilizator21582204179, care mi-a dat ideea cu astupatul urechilor, astfel incat am reusit sa ma intorc tot cu avionul. In caz contrar, preferam sa vin cu autocarul din Italia...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Corinadaniela
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Corinadaniela
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.