Clickmed
programare rapida la medic

Sarcina ectopica amandoua tuburi blocate?

Sarcina extrauterina Ginecologie
Intrebare postata de MembruMobileApp1521217532 cu 6 ani in urma

Buna ziua!
Ma numesc Ionela si am 32 ani.Anul trecut in luna ianuarie am avut o sarcina extrauterina pe trompa dreapta,nu a fost nevoie sa elimine trompa ci doar injectie metotrexat pentru a intrerupe evolutia sarcinii.7 luni a durat pana am revenit la menstruatia periodica fiind in iulie. De atunci am mers luna de luna la medic ginecologist din ziua a11 zi pana in a 16 pentru ami verifica evolutia folicului..alte 7 luni nu s-a intamplat nimic pana cand doamna ginecolog mi-a facut o histerosalpingografie asta fiind in luna decembrie 2017.
Dupa spusele dumneaei rezulta ca trompa dreapta este afectata ac***a trompa stanga buna.Mi-a precizat ca timp de 6 luni exista mai multe sanse de a ramane gravida ac***a aceasta procedura.Ceea ce s-a si intamplat..in 2 luni am ramas gravida adica in februarie,la 4 saptamani am fost la ea sa imi confirme si totodata sa ma asigure ca nu este iar ectopica.Dupa un consult ecografic m-a asigurat ca nu e extrauterina si mi-a dat poza cu ecografie cu sacul embriotic ce se afla in uter..atat de usurata am rasuflat si imi si venea sa inramez aceea poza cu o chestie de 1mm.
Dupa 2 zile de la ultimul consult am inceput sa am o scurgere maronie plus o durere usoara abdominala.Am stat cu picioarele intinse hidratandu-ma continuu..era ca si o senzatie de infectie urinara simteam ca ceva nu e bine dar totodata ma gandeam ca e ceva normal, in acel moment ma aflam si in Italia in concediu.Scurgerile sau accentuat si luni m-am dus la ginecolog in Italia la un doctor recomandat de matusa sotului.Acest ginecolog experimentat mi-a spus dupa consistenta si culoarea scurgerii este o sarcina oprita din evolutie..Intoarsa inapoi in tara in care locuiesc anume Irlanda m-am prezentat la 12 noaptea cand am aterizat la spitalul de maternitate unde am fost tratata de extrauterina si anul trecut.Acestia m-au internat pe motivul la o alta posibila ectopica..eu incercam sa ma opun in a fi extrauterina caci ginecologul privat ma asigurase ca nu e ectopic dupa acele ecografe..pe care le-am si aratat dar ei mi-au spus ca nu se ia in considerare deoarece este un sac gol..simteam ca si cade cerul pe mine la aceste spuse..
A 2 zi mi s-a facut controlul ginecologic unde mi s-a confirmat ca este extrauterina pe partea stanga..urmeaza sa mi se faca analiza hormonala HCG si confirme si totodata sa vada daca ma baga in operatie sau e de ajuns injectia,
Dupa 4 ore mi s-a spus ca valoarea hCG e de 345 dar mi-a dat de posibilitatea de a refuza injectia si totodata externarea dar la orice durere in partea stanga sa ma prezint iar ,precizes ca durerile nu au fost atat de mari ca si cele de anul trecut.Astazi m-am dus pentru a repeta valoarea hCG care a scazut considerabil la 145..urmeaza sa repet dupa o saptamana caci pana nu scade sub nivelul de 30 este pericol de eruptie.
Spre norocul meu am ramas cu cele 2 tuburi amandoua "defecte" .
Sunt persoane ce au trecut prin aceasta experienta?Au mai putut concepe dupa 2 extrauterine?
Daca ma puteti ajuta cu un rasp

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sarcina ectopica amandoua tuburi blocate?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Utilizator11536572915 (acum 5 ani)

Buna Ionela, numele meu e Alex ,traiesc a doua experienta neplacuta si anume sarcina extrauterina... prima am avut-o acum 3 ani, nu au putut sa -mi injecteze methroxicin deoarece sarcina era avansata,asa ca am ajuns la laparoscopie, si eu tot in irlanda locuiesc,de asta m-am gandit sa -ti povestesc putin si din experienta mea,dupa operatie mi-au scos trompa stanga ,unde era sarcina tubara, doctora care ma operase a venit sa-mi explice ce s-a intamplat si sa-mi dea vestile proaste,la sfarsitul conversatiei a simtit nevoia sa imi spuna ca 99% din sanse nu pot sa concep vreodata un copil pe cale naturala, trompa dreapta fiind impermeabila.... am simtit ca -mi cade cerul in cap efectiv... dupa aprox un an ...timp in care incercam sa raman gravida fara rez, am inceput sa fac investigatii si asa am ajuns si eu la Hsg, cu rezultat pozitiv,trompa dreapta permeabila 100% ,a Doua luna am ramas gravida,din fericire sarcina in uter ,dusa la capat,am un baietel de 1 an perfect, toate bune ,si uitasem ce se intamplase inainte... ne -am mai dorit un copil si ne-am pus pe treaba negandindu-ma ca ma voi lovi iar de o sarcina extrauterina, dupa succesul avut anterior,acum mi s-a administrat methroxicin si astept rezultatul bhcg sa vedem daca se dizolva.... ma tot gandesc la posibilitatea unei proceduri IVF, dar in acelasi timp as face iar un hsg si as mai incerca pe cale naturala,ce s-a mai intamplat cu tine intre timp?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11536572915
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11536572915
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Utilizator11574774104 (acum 4 ani)

La câte săptămâni de sarcina ai depistat extrauterina?? Și în câte săptămâni erai însărcinată când te-a operat? Mulțumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11574774104
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11574774104
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.