Clickmed
programare rapida la medic

Tensiune dupa histerectomia totala?

Histerectomie
Intrebare postata de vyogab cu 6 ani in urma

Buna, fetelor!
Am facut in data de 18.01.2018 histerectomie totala interanexiala. Dupa ce am fost scoasa din sala de operatie si mi am revenit din anestezia generala, aveam o stare de agitatie, de presiune parca in tot corpul...toata noaptea aceea am facut tensiune si aveam senzatia ca fac infarct...gheara pe inima, palpitatii...cand voiam sa adorm, parca ma duceam intr un hău.
Dimineata m au dus pe sectie, dupa ce tensiunea s a stabilizat. Toate bune si frumoase. Eu ma recuperez repede dupa operatii(am avut 2 cezariene, iar la aceasta operatie m am dus fara niciun stres voind sa scap de fibromul care ma chinuia de ani de zile)
Am fost externata luni( joi m au operat). Deja mergeam f bn ca si cand nu aveam nimic, am iesit si la plimbare(mentionez ca nu mi s a dat acasa nicio medicatie si nici eu nu am luat decat eutyrox pt ca am pribleme cu tiroida de multi ani si picaturi pt tensiune oculara pt ca am glaucom. Insa de marti seara am inceput sa am aceeasi stare de agitatie de dupa operatie, cu tensiune mare, oscilanta, presiune mare in picioarele care ardeau si parca ma mancau pe toata partea din spate. Am incercat sa rezist la aceste stari pana joi, cand am chemat salvarea pt ca tensiunea creștea si nu stiam ce sa mai fac(ajunsese 20).
Dupa investigatii in UPU, mi au spus ca nu am nimic cardiologic si ca fac tensiune pe stres(n am inteles ce stres ca si inainte si dupa operatie am fost f linistita, pozitiva si m am recuperat f bine fizic). Mi au dat un anxiolitic si m au trimis acasa. Seara, am luat anxioliticul si am zis ca dorm linistita...de unde? Tensiune si stare de rau...seara merg din nou la UPU la alt spital, cu tensiune 19... aceleasi vorbe...ca am ceva in subconstient care ma streseaza...mi au dat haloperitol, tensiunea a scazut si mi au spus sa merg la un psihiatru sa schimb anxioliticul recomandat daca nu mi e bine cu el. La venirea acasa, disperata de toate starile acestea, incepusem sa fac din nou tensiune, am luat Reglator de tensiune, o tinctura din plante, si o capsula de ulei de luminita noptii( evening primrose), ac***au le in casa. Tensiunea s a normalizat brusc si am dormit bn toata noaptea, a doua zi am luat la fel si mi a fost f bn...in schimb, spre seara m am trezit cu cateva pete maronii negricioase pe chilot(memtionez ca in aceasta perioada ar fi trebuit sa mi vina menstruatia, dar eu stiam ca nu voi mai avea asa ceva). Este normal tot ce mi s a intamplat? S a mai confruntat cineva cu asa ceva?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tensiune dupa histerectomia totala?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

Ninia75 (acum 6 ani)

Aceeasi problema si la mine , doar ca s-a manifestat mai tare la o luna dupa histerectomia subtotala. Eu intr-adevar nu m-am dus linistita la operatie desi am avut si eu o cezariana. Am avut un stres exagerat de mare . Eu sunt hipertensiva , dar cand mi se intamplau episoadele de emotie puternica in corp ( nu stiu cum sa la zic altfel) la fel crestea tensiunea si faceam si palpitatii , desi imi iau tratamentul zilnic. Acum am peste 2 luni jumate de la operatie si mai patesc asa seara cand ma pun in pat sau ma ia la serviciu dintr-o data in timpul zilei. Am observat ca daca iau un varf de praf ghimbir cu ceai antistres de la fares parca ma ajuta. In ultimele zile nu mai e asa de rau si ma chinui sa nu ma emotionez din nimic. Nu inteleg de la ce patesc asta dar totul se leaga de operatie . Medicamentele de la anestezie si calmante au fost foarte puternice, acasa mi-a fost greata inca cateva zile dupa operatie. Cum te mai simti acum ? Iti doresc sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Ninia75
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Ninia75
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
vyogab (acum 6 ani)

Am primit tratament pentru atacuri de panica...dupa doua saptamani am inceput sa ma simt mai bn, dar am luat si o tinctura de plante pentru reglarea tensiunii. Numai ca acum cateva zile am avut un deces in familie, tinctura mi se terminase si n am mai luat...din nou pusee de tensiune...15_16...dar nu asa puternice ca prima data pana in tratament...iau din nou reglatorul de tensiune, sa vedem daca se rezolva. Credeam ca scap prin aceasta operatie de o problema ce ma chinuia de ani de zile, dar vad ca am dat de alta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de vyogab
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de vyogab
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11528480568 (acum 5 ani)

Buna sunt Ioana !!
Am 46 de ani si sunt operata de histeroctomie totala de aprocumativ o luna de zile cu aceleas dureri m am confruntat su eu si in plus am avut 2 saptamani dureri cumplite de cap de la calmante si anestezie.
Ptr aceste dureri am fost de 3 ori la neurologie si mi au facut CT .
Am facut hematon pe toata burta cat si oe spate .
Dupa ce m a lasat durerra de cap ma doare burta ...
Mentionez ca am 2 cezariene si o operatie de apendicita si nu am suferit asa ceva .
Recuperarea este cumplita daca stiam nu ma operam in veci indiferent ce se intampla .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11528480568
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11528480568
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21581604519 (acum 4 ani)

buna! imi poti spune daca operatia a fost clasica sau laparoscop?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21581604519
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21581604519
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11540824921 (acum 5 ani)

Si eu am patit asa acum 10 ani cand m-am operat de chisturi ovariene. Mi-am revenut f greu dupa anestezie si am si in ziua de astazi probleme.
Acum 1 sapt m-am operat din nou histerectomie, dar am optat pt anestezie epidurala, m-am operat clasic, ma recuperez mai greu, dar nu am avut altfel nici un fel de problema.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11540824921
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11540824921
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Zinaida (acum 2 ani)

Da mi întâmplat și mie chiar uneori și mici singerari

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Zinaida
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Zinaida
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.