Clickmed
programare rapida la medic

Valori tensiune ? raspuns medic

Hipertensiune Anxietate
Intrebare postata de bogdanescu cu 6 ani in urma

Buna ziua,

Am 34 de ani, 1.90m si 96kg.

Acum aproximativ 2 ani in urma unei suprasolicitari psihice ( nopti pierdute / munca de birou peste limita / alcool / cafea / tigari ) .. am facut o puseu de tensiune de 200 / 120 mmHg - cu finalizare la camera de urgente a spitalului Universitar Bucuresti si un epistaxis greu de oprit. Ulterior am facut investigatii la cardiolog .. am facut un Holter de tensiune iar media a fost undeva la 135 / 85 pe o zi intreaga cu vreo 2 salturi pe perioada intregii zile .. unul in urma unui moment de efort intens ( 15 minute bicicleta in forta ) si altul in urma unui moment de emotie .. care au ajuns in jurul valorii de 155 / 100. Concluzia a fost ca nu sunt un caz care necesita tratament zilnic. Insa mi-a fost recomandat un beta blocant (Concor) pe care sa-l folosesc doar la nevoie + o trimitere la psihiatrie .. unde mi-au fost recomandate la fel niste calmante usoare pentru a le folosi la nevoie.

Problema este ca in jurul meu se tot aduna cazuri de AVC sau atacuri de cord la varste neasteptat de fragede .. < 50 ani. Si asta imi da o stare de neliniste aproape continua dupa experienta de acum 2 ani. Am ajuns sa stau doar cu tensionemtrul langa mine si atunci cand nu-l am sau sunt singur intervin brusc senzatii de neliniste / ameteala / pierderi de echilibru /presiune in tample - exact simptome de AVC - cu toate ca tensiunea este in limitele normale .. adica o medie pe cateva luni undeva la 130 / 80. Odata instalate aceste stari duc la cresterea pulsului si a tensiunii si astfel intru intr-un cerc vicios. Teama creste tensiunea .. tensiunea creste teama .. :-).

Acum 3 zile pe parcursul unei zile intregi de efort prin curte mi-am luat tensiunea odata la 15 minute atat in momente de repaos cat si in momente de efort intens .. si valorile erau intre 125 / 85 - 150 / 95 .. cu puls 100 - 120 .. Ar trebui sa ma ingrijoreze aceste valori ?

Va multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Valori tensiune ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Domnule Bogdan, ar fi cazul sa va linistiti, pentru ca deveniti ipohondru... Dnul dr psihiatru facea foarte bine daca va indruma catre un psihoterapeut (bun) specializat in psihoterapie cognitiv-comportamentala - este evident ca temerile nu se rezolva cu medicamente... Cata vreme domnia sa nu a facut-o, va recomand eu acest lucru. Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Hipertensiune.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Bună seara,

-Preocupare exagerată în legătură cu faptul că ar suferi de o boală gravă, fapt care alimentează preferinţa pentru discuţii şi lecturi pe teme medicale, precum şi pentru vizite dese la medic;
-Interpretarea greşită a simptomele corporale. De exemplu, dacă depune un efort fizic, poate interpreta bătăile mai puternice ale inimii ca pe un simptom al unei grave boli cardiace etc.;
-Menţinerea preocupării că ar avea o boală gravă, chiar dacă medicii îl asigură, în baza analizelor amănunţite, că este sănatos. Aceasta îl poate determina, fiind convins că medicii au greşit undeva, să repete de multe ori investigaţiile medicale.
Atât fobiile, ipohondria cat și panica - se incadrează la manifestarile anxioase.

Pentru rezolvarea acestor probleme de anxietate, iți recomand ședințele de psihoterapie cognitiv-comportamantala la cabinet sau online.
Psihoterapia te va ajuta să te desensibilizezi, sa normlizezi aceste stari, să nu iți mai amplifici starile de rău prin gânduri catastrofice, sa inveți să te relaxezi și să respiri corect, adică abdominal.
Sper ca aceste informații sa iti fie utile! Orice alte întrebari, nelamuriri mi le poți scrie aici sau pe mail-ul personal.

Multă sănătate!

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Cristi (acum 5 ani)

Salut,

Ai ceva date de contact, vreun mail sau ceva?

Merci

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Cristi
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Cristi
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MarianPetrache (acum 3 ani)

masuratul excesiv al tensiunii arteriale dezvolta un comportament obsesiv-compulsiv, genul de anxietate ipohondrica insotita chiar de atacuri de panica deoarece tensiunea arteriala nu are o valoare constanta pe parcursul unei zile, lucru care sperie pacientul. Multi medici cardiologi incurajeaza automasuratul tensiunii arteriale la domiciliu, dar nu atrag atentia si la frecventa lui si binenteles la consecintele care pot survenii. " Un pacient sanatos, este un client pierdut" asa ca din aceasta ecuatie manca si doctorul de familie si cardiologul si psihologul si psihiatrul s.a.m.d.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MarianPetrache
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MarianPetrache
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.