Clickmed
programare rapida la medic

Tulburare de concentrare, memorie 2? raspuns medic

Psihologie si psihoterapie
Intrebare postata de Simo12 cu 7 ani in urma

Promblema mea este urmatoarea: am 28 de ani si recent am avut o relatie, pe care mi-am dorit-o foarte mult, insa ceea ce am descoperit in urma acestei relatii m-a infricosat de-a dreptul, m-a inspaimantat chiar. Eu de mica am fost mai interiorizata, nu vorbeam cu foarte multa lume sau vorbeam doar cat trebuia si atat, si lumea a inceput sa se obisnuiasca asa cu mine, si eu la fel si ma gandeam ca asa sunt eu, dar in momentul in care voi cunoaste persoana potrivita se vor schimba lucruile.
Insa acum ca si adult, daca pot sa ma intitulez adult, am descoperit ca eu sunt incapabila sa port conversatii cu oamenii, pentru ca nu stiu despre ce sa vb, nu am subiecte de discutie, nu reusesc sa ma concentrez cand citesc ceva imi fug gandurile si parca as fi in transa, nu reusesc sa redau ceea cea am vazut de ex un film sau un video, mi-e foarte greu, am un vocabular limitat, daca cineva imi vorbeste mai mult nu reusesc sa raman concentrata pe tot parcursul discutiei, mi se intampla chiar fiind mai multi intr-o incapere si se dezb
Devzolt dependenta fata de orice persoana cu care intru in contact, pentru ca nefiind eu insami nu pot si nu stiu cum sa ma manifest, asa ca ma angajez in tipul asta de relationare in care tind sa aprob tot ce spune persoana respectiva, mai grav e cand nu stiu despre ce vorbeste, sau are un tip de exprimare mai iesita din comun si nu stiu clar cam care e idee de baza a ceea ce vrea sa exprime.
Si orice subiect abordez este superficial, pentru ca atunci cand se intra in amanunte deja e prea greu, trebuie sa gandesti logic, sa judeci, sa alegi, iar eu ma pierd ca intotdeauna. Cine ma cunoaste zice ca nu e adevarat nimic din ce spun, ca mi se pare, pentru ca toti ma cunosc ca o fata politicoasa, serioasa, care stie ce vrea, cu care poti vorbi orice. Pai, da, poti vorbi pentru ca eu accept si dau dreptate, insa... eu... unde sunt? Stiu ce vreau? Ei bine da, stiu ce vreau. Ce mi-am dorit dintotdeauna: VREAU SA FIU UN OM NORMAL pentru inceput. Vreau sa am reactii normale, sa fiu naturala si spontana, sa pot gandi logic, sa pot face un calcul in minte, sa pot sa imi fac ordine in viata, in minte, in suflet, sa am niste valori dupa care sa ghidez, sa am la ce raporta totul. Vreau sa pot vorbi cu oamenii. Vreau sa tin minte ce vorbesc, ce citesc, ce aud. Poate s-ar parea incredibil ceea ce iti scriu aici, pentru ca sa ajungi la varsta asta sa fii un adult si sa descoperi ca ai atatea probleme,dar asa este. Mai rau este ca nu stiu cum as putea sa imi revin acuma si sa ma schimb pentru ca totusi nu mai sunt nici f tanara, nu mai intrevad nimic in viitor si ma inspaimanta acest gand. Mentionez ca am avut si un episod depresiv peste care am trecut cu greu.
As vrea sa stiu daca exista tehnici, exercitii care sa dezvolte atentia, puterea de concentrare, memoria, ordinea. Cum as putea sa-mi formez pareri si sa apreciez situatii fara sa ma mai leg de situatia mea, fara sa mai raportez totul la mine? Se poate schimba un om interiorizat?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tulburare de concentrare, memorie 2?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Psih. Nicolae Nedea MPsih. Nicolae Nedea este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Buna ziua, exista tehnici si exercitii pentru ceea ce doriti dvs. Este necesar sa apelati la un psihoterapeut pentru ca doar acesta este specializat sa puna tehnicile si exercitiile pe psihoinduvidualitatea dvs. Succes!

Cabinet psihoterapie Nicolae Nedea-Bucuresti
-Raspund la intrebari pe: www.psihologpsihoterapeut.ro  
-Articolele mele: http://spiritcenter.ro/author/psih-nedea-nicolae/
0743541374 / 0720319838
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Nicolae Nedea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Nicolae Nedea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologie si psihoterapie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psiholog Jeni Chiriac MPsiholog Jeni Chiriac este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Cum as putea sa-mi formez pareri si sa apreciez situatii fara sa ma mai leg de situatia mea, fara sa mai raportez totul la mine? Se poate schimba un om interiorizat?
Raspuns: Demersul schimbarii pleaca de la autocunoastere si dezvoltare personala in vederea optimizarii de sine. Pasii sunt simpli insa presupun efort din partea dvs si apelarea la un psiholog avizat: evaluare psihologica, sedinte de psihoterapie axate pe aspectele resimtite critice de catre dvs, plecand si de la evaluarea psihologica efectuata etc

 

 

--
Toate cele bune!

Jeni Chiriac
0732.84.36.38
Cabinet Individual de Psihologie Jeni Chiriac


jenichiriac.ro coachinglife.ro onlinedrsex.ro

Atentie!  Aceste recomandari au caracter general, pentru recomandari personalizate este necesara o programare in vederea anamnezei clinice si stabilirii etapelor de interventie terapeutica recomandabile pentru dvs.

 

jenichiriac.ro coachinglife.ro onlinedrsex.ro

Atentie! Aceste recomandari au caracter general, pentru recomandari personalizate este necesara o programare in vederea anamnezei clinice si terapiei sexuale aferente

 

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psiholog Jeni Chiriac
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psiholog Jeni Chiriac
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.