Clickmed
programare rapida la medic

Anxietate raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de MembruMobileApp1486317019 cu 7 ani in urma

Buna seara! Am 18 ani si in urma cu aproape 2 ani de zile am fost diagonsticata de catre un medic psihiatru cu tulburare anxioasa. Am luat o perioda fluoxin,magne b6, rivotril si alprazolam,insa ulterior am intrerupt tratamentul de frica sa nu aiba efecte negative asupra creierului:sa nu mai pot sa ma concetrez,pierderi de memorie etc. Am facut iar un consult in toamna,intrucat nu ma simteam bine, si mi s a prescris dimineata serodept, dupa amiaza jumatate de alprazolam 0,5 mg, seara rivotril 2 mg jumatate de pastila. Nu am tinut tratamentul regulamentar,deoarece sunt la facultate si luand aceasta cantitate de pastile mi-ar fii afectat concentrarea. Dimineata nu iau serodeptul,dupa amiaza iau jumatate de alprazolam si seara iau jumatate de rivotril de 0,5. La inceputul celei de a doua sesiuni de tratament m-am simtit ok, insa de ceva timp imi provoaca stari de rau rivotrilul imediat cum il iau si dureaza ceva timp pana ma linistesc. Printre simptome se numara: stare de neliniste/panica, uneori usoare palpitatii, caldura si simt ceva in organism ca un fel de furnicaturi(nu pot sa explic in cuvinte senzatia,dar este una putin ciudata). Mi-am sunat psihiatra si m-a sfatuit sa maresc doza rivotrilului(in loc de jumatate de pastila sa iau una intreaga). Imi este teama sa fac acest lucru pentru ca daca de la jumatate de pastila mi se face rau,de la una intreaga se pot intampla altele.nu stiu ce sa fac. Exista posibilitatea ca organismul meu sa nu mai suporte si sa respinga aceste pastile? Si as avea o curiozitate in legatura cu efectele negative pe care le au aceste pastile asupra creierului. Multumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Anxietate"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Medicamentele sunt eficiente şi e important să urmezi schema medicamentoasă prescrisă ca să îşi facă efectul. Atunci când doza nu mai este suficientă sau la întreruperea bruscă, pot apărea simptome neplăcute de sevraj. Efectele negative sunt secundare celor pozitive. Majoritatea anxioliticelor şi antidepresivelor dau o mai mică sau mai mare dependenţa, depinde şi concentraţia cât şi durata tratamentului. Mai multe informaţii îţi poate da psihiatrul.
La încetarea medicaţiei, de cele mai multe ori simptomele revin, de aceea este bine să combini tratamentul medicamentos cu şedinţele de psihoterapie.

Anxietatea este rezultatul unei combinaţii de factori psihologici, sociali și biologici.
Pentru a reduce anxietatea la un nivel normal şi funcţional trebuie acţionat prin strategii care ţintesc toate aspectele şi toţi factorii implicaţi. Trei tipuri de strategii sunt necesare pentru a învinge anxietatea:
1. Strategii cu ţintă neurofiziologică (reduc tensiunea neurofiziologică). Relaxarea autogenă Schultz, exerciţii de respiraţie sau practicarea sportului.

2. Strategii cu ţintă cognitive. Identificarea convingerilor disfuncţionale şi analiza lor funcţională, modificarea stilurilor de gândire excesiv de negative cu modalități de gândire mai adaptative și funcționale, revalorificarea logicii şi a datelor.

3) Strategii cu ţintă comportamentală. Stabilirea obiectivelor și a recompenselor, reducerea situațiilor evitate, dobândirea sentimentului de independență, siguranță și încredere.

Accesand aceste link-uri, puteți citi mai multe detalii despre psihoterapia cognitiv-comportamentală, tratarea anxietății, exerciții de relaxare și dezvoltare personală:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/

http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/tehnica-respiratiei-complete/

http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/relaxare-training-ul-autogen/

http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/

Ședințele se pot ține în cabinet sau online prin programul Skype.

Sper ca aceste articole să vă fie utile. Daca vă pot ajuta și cu alte informații, îmi scrie aici sau pe mail-ul personal.

Multă sănătate!

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Buna ziua, domnisoara! La varsta pe ca re o ai, si la diagnosticul pus (de catre 1 medic, fie el si psihiatru), orice psihoterapeut care isi stie meseria, nu te-ar sfatui sa urmezi un astfel de tratament!! Probabil nu suntem din acelasi oras -poate ma insel, dar nu cred - de aceea contacteaza-ma la adresa de mail [email protected], pentru a-ti pune cateva intrebari si sa vad unde te indrum. Inteleg ca beneficiezi de suportul parintilor tai, deci discutiile noastre recomand a fi stiute si de ei. Va veti sfatui impreuna si veti lua hotararea pe care o considerati a fi cea mai buna.
Iti doresc toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1486317019 (acum 7 ani)

Multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1486317019
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1486317019
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.