Clickmed
programare rapida la medic

Ovare polichistice.

Boli genitale feminine
Intrebare postata de MembruMobileApp1485834831 cu 7 ani in urma

Fata cu care sunt mi-a spus că are o afecțiune, mai exact că ovarele ei sunt polichistice. Fiind băiat nu prea am înțeles mare lucru din asta și mi-a fost jena sa mai pun și alte întrebări. M-am informat și pe internet dar as vrea ca dumneavoastră să îmi oferiți ceva informații mai în detaliu. Ce implica aceasta afectiune, cât este de gravă, se poate vindeca in cazul in care vom apela la medicii de specialitate, se poate ajunge la infertilitate? Aștept răspunsul dumneavoastră. Va mulțumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ovare polichistice."
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 saptamani)

Buna ziua,

Sindromul ovarelor polichistice este o afectiune endocrinologica comuna la femei care poate afecta fertilitatea. In acest sindrom, ovarele produc prea multi androgeni, care sunt hormonii sexuali masculini. In plus, ovarele dezvolta multe micropolichisturi (chisturi minuscule). De asemenea, aceste femei pot avea cicluri menstruale neregulate sau absente, ceea ce poate face dificila conceperea unui copil.

Se crede ca are la baza factori genetici si de mediu. Desi nu exista vreun tratament pentru a "vindeca" acest sindrom, simptomele pot fi gestionate prin modificari ale stilului de viata, cum ar fi exercitiile fizice si o dieta sanatoasa, precum si prin medicamente prescrise de medic, cum ar fi contraceptivele orale sau medicamente pentru rezistenta la insulina.

Gravitatea afectiunii poate varia in functie de simptome si de cat de puternic afecteaza calitatea vietii femeii sau abilitatea ei de a avea copii. Unele femei pot avea doar cateva simptome usoare, in timp ce altele pot avea simptome severe.

In ceea ce priveste fertilitatea, sindromul ovarelor polichistice este una dintre cele mai frecvente cauze de infertilitate la femei. Cu toate acestea, multe femei cu acest sindrom pot ramane insarcinate cu ajutorul tratamentelor de fertilitate. Pot exista riscuri mai mari pentru complicatii in timpul sarcinii la femeile cu sindrom al ovarelor polichistice, incluzand diabetul de sarcina si hipertensiunea.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Chisturi-ovariene/sindromul-ovarului-polichistic_1046
sfatulmedicului.ro/Chisturi-ovariene/sindromul-ovarelor-polichistice-cauze-diagnostic-si-tratament_6968
sfatulmedicului.ro/Diabetul-Zaharat/diabetul-zaharat-de-tip-2-si-sindromul-ovarelor-polichistice_20541

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.