Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot stopa refluxul gastro-esofagian? Există riscul degenerării în cancer esofagian?

Boala esofagiana Carcinom esofagian
Intrebare postata de MembruMobileApp1479716372 cu 7 ani in urma

De ceva timp, la înghițire, mai ales în cazul fructelor, simt că mă jenează ceva pe esofag, undeva în dreptul sternului. În restul timpului simt o usturime ca și cum ar fi acolo o ulcerație. Probabil că am deja Boala de reflux gastro-esofagian (BRGE) pentru că de vreun an, dacă mă întind în pat după masă, mă trezesc cu mâncarea din stomac aproape de gură. În aceste condiții, probabil că sucul gastric acid mi-a cauzat acele ulcerații pe esofag. Întrebarea mea este: cum pot stopa BRGE?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot stopa refluxul gastro-esofagian? Există riscul degenerării în cancer esofagian?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 saptamani)

Buna ziua,

Refluxul gastro-esofagian poate fi gestionat prin modificarea stilului de viata si adesea prin adoptarea unui regim alimentar potrivit. Consumul de mese mici si dese in locul celor mari si neregulate, evitarea alimentelor picante, acide, grase sau a cafelei pot ajuta. Renunta la fumat si alcool, daca acestea sunt obiceiuri, si incearca sa slabesti daca esti supraponderal.

Este important sa nu te culci imediat dupa ce ai mancat, preferabil sa stai in picioare sau sa iei o plimbare usoara. Astfel, acidul gastric va ramane in stomac, nu va urca in esofag. Asternuturile sau capul patului pot fi ridicate pentru a impiedica acidul gastric sa se intoarca in esofag in timpul somnului.

Consultarea unui medic este necesara daca aceste schimbari nu au niciun efect asupra simptomelor de reflux. Acesta poate prescrie medicamente care reduc productia de acid gastric sau care il neutralizeaza.

In cazurile severe, se poate recurge la interventii chirurgicale.

Exista un risc de a dezvolta o afectiune precum esofagul Barrett sau cancer esofagian daca exista un reflux sever sau de lunga durata nediagnosticat sau netratat. Orice simptom persistent sau care se inrautateste necesita evaluare medicala de specialitate.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Refluxul-gastroesofagian/refluxul-gastro-esofagian_534
https://sfatulmedicului.ro/Refluxul-gastroesofagian/esofagul-barrett_566

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.