Clickmed
programare rapida la medic

Pauza intr-o relatie de 2 ani si 6 luni? raspuns medic

Psihologia cuplului
Intrebare postata de MembruMobileApp1477919154 cu 7 ani in urma

Buna ZIua! Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva sfaturi, de o saptamana prietena mea a decis ca vrea sa luam o pauza, iar eu am acceptat, noi de 2 ani si 6 luni suntem impreuna, dar de vreo 2 luni am simtit o racire la ea, ea tot timpul mi-a spus ca ma iubeste si o sa imi fie alaturi in continuare, doar ca mi-a promis ca se va intoarce in maxim 1,5 luni sau 2 cel tarziu se va intoarc ela mine, ca are nevoie de liniste ca este si la facultate si la munca, ea este genul de femeie de cariera, eu i-am zis ca sunt de acord cu pauza atata timp cat a promis ceva. Mi-a zis ca pauza o sa ne prinda bine, ca o sa ne vedem amandoi greselile, ce sa fac eu o iubesc, nu am mai cautat-o de atunci, o sa o caut cand se linisteste in 1,5 sau mai devreme poate, depinde de ea. Dar stiu ca sunt barbat si eu va trebui sa o caut, exista sanse sa o recuperez? Mentionez ca intre noi nu s-a intamplat nimic grav, doar ca ea vrea sa se linisteasca, dar special pentru mine a luat pauza sa fiu mai tare, c ao sa imi prinda bine, ea din cand in cand ma suna, ma intreaba daca sunt bine si sa pun mana sa mananc, inca imi aduce cadouri, am fost si autoritar cu ea cand era nevoie dar ea se punea pe plans, desigur dupa ce ridica vocea la mine. A luat pauza plangand zicandu-mi incontinuu ca ma iubeste si o sa tinem legatura, s ane ajutam. Eu am 25 de ani si ea 21, dar ea in trecut a mai avut o relatie de 2,4 ani si una de 2 ani.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Pauza intr-o relatie de 2 ani si 6 luni?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Buna ziua,

Inteleg ca tu nu te simti confortabil cu decizia partenerei tale legate de pauza in cuplu. Apare teama de a nu o pierde (relatiile ei anterioare fiind tot de aproximativ 2 ani), emotii de vinovatie sau regrete, rememorezi momentele in care ati comunicat mai dificil etc. Este normal sa fii nelinistit pana cand te mai obisnuiesti cu ideea de pauza.
Momentan straduieste-te sa ii intelegi motivele personale care nu vizeaza doar relatia voastra ci si stresul ei legat de scoala, serviciu. Incearca sa ai mai multa incredere in promisiunea ei, sa ai in continuare rabdare pana cand se va simti si ea pregatita sa reluati relatia. Faptul ca ea te suna si te sustine ar putea sa te ajute sa te adaptezi la aceasta schimbare.

Daca totusi iti este foarte greu, simti ca nu mai ai rabdare, crezi ca nu vei putea face fata, apar probleme legate de apetit sau/si somn, agitatie, tristeste intensa, poti apela la cateva sedinte de psihoterapie si dezvoltare personala individuala.
Cu ajutorul acestor sedinte te vei linisti mai repede, iti vei diminua sentimentele de singurate, vei gandi mai adaptativ, vei invata sa renunti la scenariile negative, sa iti cresti rezistenta la frustare, sa devii mai sigur pe tine, sa iti imbunatatesti stilul de comunicare etc.
Accesand aceste link-uri, poti citi mai multe despre tratarea acestor stari de anxietate, despre dezvoltarea personala, comunicare:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/

http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/

http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/asertivitate/

http://www.psihoutil.ro/consilierea-cuplului/

Toate cele bune!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologia cuplului.

Inscrie-te aici!
Advertisement
MembruMobileApp1477919154 (acum 7 ani)

Multumesc mult pentru raspuns, o sa am incredere in ea ca pana acum nu m-a mintit niciodata sau cel putin asta stiu/ cred eu.
O zi buna va doresc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1477919154
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1477919154
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1477919154 (acum 7 ani)

NU ma asteptam, dar aproape 3 saptamani aU trecut si ea inca imi zice ca ma iubeste doar ca pe timpul facultatii nu mai vrea relatie cu mine, ci doar sa fim prieteni cu beneficii, cand i-am zis sa meargem la un psiholog imi tot zice ca ea se duce la preot, pai preotul are har nu te ajuta decat spiritual ca nu poate fi in acelasi timp si psiholog, este o diferenta destul de mare intre preot si psiholog dar ea nu intelege, crede ca gata tot ce zice preotul e adevarat. SI UITE ASA NU MAI VREA SA NE RELUAM NIMIC, nici pe durata facultatii, oare VOI MAI AVEA VREO SANSA IN VIITOR LA EA SAU E TIMPUL SA O UIT?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1477919154
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1477919154
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.