Clickmed
programare rapida la medic

Buna ziua am si eu o intrebare?

Ginecologie
Intrebare postata de MembruMobileApp1473073187 cu 7 ani in urma

Am facut un papanicolau si a iesit asa:Diagnostic clinic: AGC NOS,Leziuni epiteliale glandulare: AGC-NOS, Celule endocervicale: Prezente,Trichomonas: Negativ Micoza: Negativ Coci: Negativ Anaerobi: Negativ
Actinomyces: Negativ Gardnerella: Negativ Herpes: Negativ Alte Infectii: Negativ
Rezultat in sistem PAP: PAP III
Evaluarea cavitatii uterine si a endocolului/ Control dupa tratament antiinflamator local.. cat este de grav si as vrea sainteleg si eu ce inseamna .....???

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Buna ziua am si eu o intrebare?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 zile)

Buna ziua,

Rezultatul tau Papanicolau arata o anomalie celulara numita AGC (Atypical Glandular Cells), ceea ce inseamna ca s-au gasit celule neobisnuite in stratul tau de celule glandulare care produc mucus. "NOS" (Not Otherwise Specified) inseamna ca aceste celule anormale pot proveni fie de la suprafata uterului, fie de la canalul cervical si ca medicii nu pot determina cu exactitate de unde provin.

Clasa PAP III inseamna ca se observa anumite modificari ale celulelor, care pot sugera un proces inflamator, o infectie sau alte conditii ce necesita investigatii suplimentare.

Este important sa intelegi ca acest rezultat nu inseamna neaparat ca ai cancer. Sunt necesare investigatii suplimentare pentru a determina cauza exacta a acestor celule anormale.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Investigatii/testul-babes-papanicolau-o-investitie-in-sanatate_1016
https://sfatulmedicului.ro/Investigatii/testul-babes-papanicolau-si-importanta-lui_15114
https://sfatulmedicului.ro/Investigatii/testul-papanicolau-anormal-sau-patologic_8731

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.