Clickmed
programare rapida la medic

Balonare după dieta

Boli intestinale
Intrebare postata de MembruMobileApp310812 cu 7 ani in urma

Bună ziua! În urma unei diete de 6 luni de zile am început sa întâmpin probleme. Mai exact ma balonez indiferent de ce as manca sau as bea.
Dieta pe care am abordat-o a fost foarte stricta. În primele 3 luni am mâncat foarte dietetic dar porții normale mai puțin micul dejun pe care nu obișnuiam sa îl iau. Ultimele trimit luni ( din aprilie pana la sfârșitul lui iunie) m-am cam înfometat consumând cat mai puține calorii posibil. Știu ca în ultima parte a dietei ajunsesem sa consum în jur de 600 de calorii pe zi. De prin aprilie au început sa apară problemele. Ma balonare după ce mâncăm, iar balonarea persista în permanenta, bolboroseli în intestine. Cu timpul aceste probleme s-au agravat; balonările ai devenit mult mai severe și au apărut erupția și flatulenta, iar culmea este ca nu putem elimina gazele decât foarte greuchiar dacă le simțeam în interior.

De constipație nici nu mai vorbesc. Eu sunt constipata din naștere. Înainte ieșeam odată la 4-5 zile chiar și o săptămână, iar în timpul dietei chiar și mai rar. Am avut o perioada în care foloseam multe laxative și supozitoare.

Am fost de curând la un ecograf care mi-a spus ca nu este nimic în neregula și ca nu sunt balonata, dar circumferința abdomenului creste.

Țin sa menționez ca iau și ceva pastile ( debridat, duspatalin, zinc și uneori q-enzima ). Ma gândesc ca probabi acestea pot avea efecte adverse...

Sau poate una dintre cauzele este lipsa mușchilor abdominali? Eu am slăbit vreo 20 de kilograme la doar 13 ani și ma gândesc ca poate a fost prea mult pentru organismul meu. Am avut de curând o perioada în care slăbeam chiar dacă mâncăm și dulciuri. Ajunsesem la 43 kg, dar din fericire am reușit sa ajung la 45 kg.

De câteva zile încoace îmi pot mișcă abdomenul mutând umflatura în diferite locuri.

As vrea sa știu care ar putea fi cauza.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Balonare după dieta"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.