Clickmed
programare rapida la medic

Nu pot respira adanc raspuns medic

Boli respiratorii
Intrebare postata de yella cu 7 ani in urma

Buna ziua. Am 28 de ani si m-am trezit deodata ca nu mai pot manca in sensul ca imi era greata de orice vedeam pur si simplu nu puteam manca nimic. Asta desi cu o zi inainte nu aveam absolut nimic. Am zis ca poate e de la mancare. De ceva timp am inceput sa nu mai am pofta de mancare cu senzatie de presiune piept greata si senzatia ca nu pot respira adanc am urmat tratament cu pantoprazol si motilium 1 luna toate analizele au fost bune am zis ca poate e de la cv ce am mancat. Apoi dupa un timp au inceput sa apara extrasistole asta dupa un holter au reiesit ca sunt extrasistole. Dr mi-a recomandat tratament cu betaloc 50 mg . dar tot simt ca nu pot respira adanc si asta o simt pana in stomac. oare ce ar putea fii ? Ar putea fii o bacterie cv ?Multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Nu pot respira adanc"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Ȋnțeleg că sunteti speriată de aceste simptome neplăcute, de respirația ȋngreunată! Pe langa problema de ordin fizic, poate fi si una de ordin emotional, cum ar fi: stres, anxietate.

Respiraţia prea intensă are drept rezultat scăderea nivelului de dioxid de carbon, iar respiraţia prea lentă are ca efect creşterea acestuia. Pentru organism este cel mai benefic să existe un echilibru între cantitatea de oxigen şi dioxid de carbon din sânge. În cazul hiperventilaţiei, cantitatea de oxigen din sânge este mai mare şi acest lucru are o serie de consecinţe negative:
- Îngustarea anumitor vase de sânge – se diminuează mai ales fluxul de sânge spre creier
- Intensificarea aderenţei hemoglobinei la oxigen – oxigenul se desprinde mai greu şi nu ajunge să fie utilizat de către celule.
- În mod paradoxal, chiar dacă hiperventilaţia presupune un aflux mai mare de oxigen, celulele din anumite zone ale creierului şi corpului primesc o cantitate mai mică de sânge şi oxigen.

Rezultatele pot fi:
Ameţeală;
Stare de confuzie;
Vedere înceţoşată
Intensificarea ritmului cardiac;
Senzaţia de sufocare;
Amorţeală şi furnicături în extremităţi;
Mâini reci şi umede;
Rigiditate musculară;
Incapacitatea de a respira cu uşurinţă.

Problema se poate trata prin câteva ședințe de psihoterapie. Puteti ȋnvăța să va monitorizati ritmul respirator și să ȋnlocuiti respirația toracică (greșită) cu respirația abdominală (corectă), astfel va veti echilibra respirația și o sa va simtiti mai bine.

Așadar, modul în care respirăm este extrem de important şi influenţează starea noastră de bine. O respiraţie adâncă şi regulată este specifică unui organism calm şi relaxat, o astfel de respiraţie este incompatibilă cu agitaţia şi stresul. După perioade lungi de stres cronic ajungem să respirăm tot timpul mai alert, mai sacadat, fără să ne dăm seama iar echilibrul trebuie restabilit.

Un exemplu de exercițiu pentru respirația completă, găsiti ȋn site-ul Psihoutil sau accesând acest link (efectele beneficie apar dupa mai multe repetitii si in combinarea cu alte metode cognitiv-comportamentale):
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/tehnica-respiratiei-complete/

Despre relaxare puteti citi aici:
http://www.psihoutil.ro/dezvoltare-optimizare-personala/relaxare-training-ul-autogen/

Sper ca aceste explicații să vă fie utile. Dacă vă pot ajuta și cu alte informații, ȋmi puteti scrie aici sau pe e-mail-ul personal.

Multă sănătate!

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli respiratorii.

Inscrie-te aici!
yella (acum 7 ani)

Mulțumesc pentru răspuns. Se poate sa fie si o anxietate din moment ce analizele sunt bune totul a iesit bine. Doar extrasistolele acestea ma îngrijorează adica poate da si asta sindromul anxios? La ecografia pe cord a iesit totul bine doar sindrom hiperkinetic si pulsul marit. Într-adevăr am atacuri de panica des si imi e frica de orice dar de aici pana la extrasistole adica poate avea si asemenea simtome anxietatea? Nu as vrea sa merg la psihiatru si sa iau medicamente. Inca sper sa se rezolve fara a apela la psihiatru. In schimb un psiholog cred ca mi-ar fii de ajutor. Numai daca credeți ca se poate rezolva simptomele mele. Mulțumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de yella
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de yella
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.