Clickmed
programare rapida la medic

Convingeri eronate raspuns medic

Schizofrenie
Intrebare postata de George George cu 7 ani in urma

Buna ziua,ma numesc George,am 21 de ani si in urma cu 3 luni am avut parte de un asa zis episod psihotic,am fost internat la Obregia 10 zile,nu am avut halucinatii si nimic de genul,doar aveam impresia ca sunt urmarit,ca toata lumea are ceva cu mine,pana si familia mea,dupa externare am cerut sa merg la tara unde dupa 3 saptamani m.am agatat de un fir de logica si mi.am revenit total din acele confuzii.
Medicul mi.a prescris Olanzapina timp de o luna si am luat 3 zile,iar la o ora dupa ingerare intampinam palpitatii destul de groaznice si n.am mai luat nimic.
Ce e foarte important de mentionat este faptul ca am dezvoltat aceste convingeri in urma consumului de canabis,pe fisa de externare scria fara simptome de schizofrenie,m.am decis ca nu vreau sa imi distrug viata si nu mai vreau sa am vreun contact cu asa ceva cat traiesc sau cu persoane care consuma asa ceva,sau droguri de orice fel,mai beau cate o bere 2 in schimb.
Ce ma ingrijoreaza in acest moment este faptul ca nu ma mai simt la fel de in putere cum eram in urma episodului,aveam o capacitate de memorare si concentrare destul de dezvoltata,invatam si pricepeam usor,de atunci nu mai e la fel,nu am tragerea sa fac mai nimic,ma izolasem social,acum am inceput sa ies cu vechii prieteni dar parca tot nu sunt multumit,am citit ca este normal ca dupa asa ceva sa am astfel de probleme o perioada,dar vreau sa stiu ce pot sa fac ca sa revin la capacitatile mele ,sa.mi revin complet.
Toti cei din jurul meu imi spun ca sunt la fel ca inainte,ca e vorba de mine si ca trebuie sa fiu multumit ca a trecut totul,dar capacitatile mele cognitive sunt scazute stiu asta,va rog sa imi spuneti ce as putea sa fac,iau magneziu de 2 luni si mentat,imi cer scuze pentru lungimea textului,multumesc pentru intelegere.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Convingeri eronate"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 7 ani)

Buna ziua,

Gerorge, este firesc sa te sperii si sa te ingrijorezi in urma episodului psihotic paranoid, a delirului de persecutie experimentat (episod indus de catre substanta).
Ma bucur pentru ca ti-a priit timpul petrecut la tara, in liniste, unde ai luat niste decizii potrivite pentru sanatatea ta, ai ajuns la niste concluzii rationale! De asemenea, ma bucur pentru ca cei din jurul tau iti sunt alaturi in acesta perioada grea..
Tratamentul cu Olanzapina trebuia intrerupt cu acordul medicului. Este in regula sa iei o perioada magneziu. Suplimentul cu Mentat este potrivit in perioadele de examene, eforturi intelectuale intense.
Imi dau seama ca te-a marcat acea experinta si ai ramas cu niste simptome anxios-depresive "diminuarea emotiilor de bucurie, dificultati de concentrare, retragere sociala, ingrijorare persistenta etc.".

Pentru a depasi acel moment traumatic, sa intelegi ce anume ti s-a intamlat si cum se trateaza, pentru a-ti recapata echilibrul emotional, poti apela la sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentale la cabinet sau online (audio-video prin Skype).

Pentru mai multe detalii despre tratarea simptomelor cu care te confrunti, acceseaza in bara de cautare aceste link-uri:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/

http://www.psihoutil.ro/psihologie-clinica/1740-2/

http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/

http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/depresie/

Daca doresti mai multe informatii sau programarea unei sedinte, ma poti contacta.

Sanatate si o zi buna!
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
Telefon: 0764.443.184
Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Schizofrenie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
George (acum 7 ani)

Va mulțumesc pentru sfaturi,sunt destul de îngrijorat în privința capacităților cognitive,credeti ca ma pot recupera 100% si daca da,in cât timp aproximativ?Părinții spun că sunt bine si nu am nevoie de alte consultatii,cat am stat in spital am făcut și un tomograf si nu am nici un fel de leziune cerebrală,sunt sigur că n.am să mai întâmpin episoade de genul fiindcă nu am să mă mai aproprii de droguri cât traiesc si vreau sa fiu mulțumit cu mine si sa am vitalitatea din trecut,cunoasteti cazuri de genul?ei cum s.au recuperat total,daca există așa ceva...

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1520986531 (acum 6 ani)

Pana la urma ti-ai revenit?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1520986531
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1520986531
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.