Clickmed
programare rapida la medic

Este epilepsie?

Epilepsie
Intrebare postata de Andrei 1223 cu 8 ani in urma

De vreo cateva luni iubita mea se comporta ciudat. Are momente cand se opreste pe strada si sta cu privirea fixa, prerzinta mici tremuraturi, uneori indoiri ciudate ale gatului sau inclestari ale fetei, tremurul buzei superioare, si inclestari ale palmei sau degetelor in pozitii mai nefiresti. Toate asta dureaza uneori 10-15 secunde uneori poate sa dureze si 30-40 secunde. Dupa carere totul revine la normal si spune ca a avut o stare de ameteala si ca e bine ca nu s-a inamplat nimic. In mare parte nu isi aminteste nimic acele secunde daca o intreb spune ca a trecut doar o secunda nimic mai mult si ca e bine.

Aceste manifestarii apar si acasa sau in pat, uneori insotite de un tremur scurt alteori am mai observat facand un sunet gen `Mrrrrr` apoi isi revenea. Fregventa este de 2-3 ori pe zi maxi, dar nu apare zilnic, uneori trec si zile bune fara nici o manifestare. Dar ieri m-am speriat grav. a facut cam de vreo 15 ori.. aceleasi simptome la diferenta de 5-15 minute una fata de alta. Mi-a zis ca se simte rau si ca nu a dormit prea bine ca e stresata si ca nu prea poate sa doarma. Peste vreo 20 min cand mergea prin casa a avut aceeasi criza dar a tinut cam 1 minut. Timp in care a avut 2 tentative sa cada din picioare. Apoi si-a revenit la normal si s-a dus sa se aseze pe un scaun. Nu stiu ce sa fac? A facut analizele la sange si i-a iesit calciu mic nu mai stiu exact, dat stiu ca a iesit rau tare si nu prea ii place pe la doctor.

De mentionat, e destul de sp***a un pic cam subponderala.
Mai manifesta si intarzieri menstruale si menstruatie prelungita chiar si 8 zile, insomnie, stres, se enerveaza repede, caderea parului, tremur, uneori lipsa poftei de mancare, oboseala nejustificata.

A avut probleme cu anemia cand era mica
A mai avut probleme asemanatoare prin facultate, acum are 25 ani, de cand o cunosc, de un an si jumatate, in primele 10 luni nu am observat aceasta problema. Apoi a reaparut treptat. In prezent ia calciu 10 zile si apoi 10 pauza la recomandarea medicului. Dar observ ca inca mai face 1-2 crize dinacestea in zilele de pauza si foarte rar in timpul tratamentului. Deja are o luna de calciu si crizele nu au disparut complet. Stiu ca si in trecut a mai luat calciu.

Poate sa fie vorba de ceva mai grav? Poate fi vorba de epilepsie? Va rog ajutati-ma!

Am uitat sa mentionez, In timpul crizelor mai sus mentionate mai are si alte manifestari uneori daca sta la calculator si o apuc criza incepe si da cu unghiile de masa de parca ar vrea sa o zgarie de vreo 2-3 ori.
Sau statea odata in pat si era cu telefonul in mana si la scapat, alta data in timpul crizei il rasucea incontinuu de vreo cateva ori. Parca nu se mai poate controla. Dar de obicei nu preazinta miscari coordonate in timpul crizei.

Care ar fi diagnosticul?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Este epilepsie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.