Raspunsuri (2)
REGIM in GUTA
ALIMENTE PERMISE
Pâine si produse de panificatie
- pâine de grâu din faina de calitate I si II- produse cu adaos de tărâte
Interzise:
- fabricatele din aluat dospit
Permise:
- supele vegetariene cu cartofi, cu adaos de crutoane, borș
Interzise:
- supa de carne, de peste, de ciuperci,supele cu spanac, măcriș
leguminoase
Permise:
- carnea si pestele slab, cel mult de 3 ori pe săptămână- pârjoale, perisoare, sufleu din carnea sau peste care a fost fiert in prealabil.
Interzis:
- ficatul, rinichii, limba, creierul,carnea animalelor tinere, salamurile,produsele afumate, sărate,conservele, icrele;
Permise:
- laptele, produse acido-lactice, brânza de vaci si preparatele din brânză, smântână,cascaval.
Interzise:
- cascavalul sărat
Permise:
- 1 ou pe zi fără restrictii privind prepararea culinara
Permise:
Paste făinoase
- Se folosesc limitat
Permis:
Legume
- Se indică în cantităti mari în stare proaspătă sau după prelucrarea culinară
Interzise:
- ciupercile, fasolea verde, spanacul,măcrisul, reventul, conopida,
pătrunjelul, se limitează legumele murate si marinate
Permise:
Fructe, dulciuri
- in cantităti mari fructele si fructele uscate, crema cu gelatina si lapte, marmelada,chefirul, bomboane fără ciocolată, dulceata,mierea
Interzise:
ciocolată zmeura, smochinele.
Permise:
Sosuri și condimente
Se indica sosuri de legume, cu suc de tomate, cu smântâna, lapte.Se permit condimentele: acid citric, vanilie,scortisoara, frunza de dafin, mărar,verdeata de pătrunjel.
Interzise:
- sosurile cu bulion de carne, ciuperci,mustarul, hreanul, piperul negru
Permise:
Băuturi
Se foloseste ceaiul cu lămâie, laptele,cafeaua sp***a cu lapte. Se indica sucuri de fructe, de legume, ceai de măcese,compot de fructe uscate.
Interzise:
- cacao, ceaiul si cafeaua tare,zmeura, smochinele
Permise:
Grăsimi
Se foloseste untul, uleiul vegetal.
Interzise:
Se limitează untura de porc.Se exclude seul de vita, de oaie.
Scopul prescrierii: eliminarea acidului uric din organism si normalizarea metabolismului proteic, limitarea pătrunderii in organism cu hrana a acidului oxalic.
Caracteristica generala: dieta este valoroasa după proprietăile energetice, contine cantitatea necesara de glucide, fiind limitate proteinele si grăsimile, clorura de sodiu (sarea) ; se exclud produsele bogate in purine, acid oxalic; se majorează continutul produselor cu proprietăi alcaline (lactate, fructe, legume) si lichidul
Valoarea energetica: 2390-2540 kcal.
Prelucrarea culinara: carnea si pestele se folosesc in stare fiarta sau pot fi prăjite după ce au fost fierte in prealabil; in rest prelucrarea culinara e obisnuită.
Regimul alimentar: se servesc 4-5 mese pe zi, in intervalele dintre ele se beau lichide.
N-am vazut in lista alimentelor interzise fasolea uscata, lintea si nautul.
Va recomand ca terapie naturista complementaraTotal Cleanse Uric Acid de la Secom, se gaseste la plafar.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde