Clickmed
programare rapida la medic

Retinopatie Picmentara raspuns medic

Afectiuni oculare Boala grefa contra gazda Retinita
Intrebare postata de yrynutzaa cu 8 ani in urma

Buna Ziua! Chiar nu exista remediu de videcare pentru aceasta boala R.P? Am o fata de 20 de ani si a pierdut 80% di vedere!! Suntem terminati nu mai stim incotro sa o luam! Daca stiti ceva,,,va rog raspundeti-mi!! MULTUMESC! IRINA

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Retinopatie Picmentara"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Dr. Lavinia Ivanescu MDr. Lavinia Ivanescu este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Buna ziua , din pacate nu exista tratament care sa incetineasca progresia degenerarii retiniene . Pierderea vederii este lenta insa nu poate fi oprita. Vederea scade cu atat mai mult cu cat boala intereseaza macula si de obicei evolueaza spre cecitate.
Totusi pe viitor : Cercetătorii britanici susţin că au găsit un nou tratament revoluţionar, care va putea reda parţial vederea persoanelor nevăzătoare. Acestea nu vor putea să citească, dar vor fi mult mai independente, iar calitatea vieţii lor se va îmbunătăţi considerabil.

O echipă de oameni de ştiinţă de la University College din Londra a făcut un experiment pe cobai orbi, cărora li s-au implantat celule provenite din ochii unor oameni, organe donate după moarte.

Şoarecii trataţi astfel şi-au recăpătat, într-o oarecare măsură, vederea, scrie BBC News. Experimentele pe subiecţi umani ar putea începe peste 3 ani şi, chiar dacă persoanele nevăzătoare nu vor putea să citească, vor vedea mult mai bine ca înainte şi vor putea duce o viaţă independentă. Corneele donate de pacienţi după moarte erau folosite şi înainte, însă acum cercetătorii de la Institutul de Oftalmologie de la UCLA au extras un nou tip de celule, aflate în fundul ochiului.

Este vorba de celule stem adulte, capabile să se transforme în alte tipuri de celule, putând deci fi folosite pentru a trata o gama variată de afecţiuni oculare.

După ce au fost extrase, celulele au fost tratate în laborator, astfel încât să poată detecta lumina venită prin retină. Apoi au fost injectate în ochii şoarecilor complet orbi, care astfel şi-au recăpătat, parţial, vederea.

“Pacienţii vor putea să identifice obiectele din jur. Calitatea vieţii lor va fi mult mai bună, chiar dacă nu se vor putea uita la televizor şi nici nu vor putea citi”, explică profesorul Astrid Limb.

În prezent, experimentele cu celule stem la pacienţii umani folosesc celule provenite de la embrioni, apărând astfel o problema de etică. În plus, aceste celule sunt gata în câteva luni, în timp ce noul tip de celule, numit celule Muller glia, este gata pentru tratament în doar o săptămână de la prelevare.

Bolile care ar putea fi tratate prin această nouă metodă este degenerescenţa maculară şi retinită pigmentară. Şi în acest caz există riscul respingerii noilor celule, la fel ca la orice transplant de organe.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Lavinia Ivanescu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Lavinia Ivanescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Afectiuni oculare.

Inscrie-te aici!
MembruMobileApp1503615013 (acum 5 ani)

Buna ziua , si eu sufar de RP, si m'am interesat multi ani despre un posibil tratament, cel mai de dorit in momentul acesta este un medic chinez care studiaza rp de multi ani si se pare ca da roade , il cheama Dr. Yu , locuieste momentan in Vancuver Canada, si se pare ca isi va deschide cabinet in Londra anul acesta unde as dori sa merg si eu! Il puteti gasi pe facebook la wellspring clinic !! Un tratament in acest moment la el ( o terapie...costa 6000$, se pare ca e nevoie de mai multe terapii pentru a avea stabilitate vizuala, .. in momentul de fata mi se pare cel mai plauzibil medic cu efecte destul de clare si cu pacienti care sunt foarte multumiti de evolutiile lui.. Doamme ajuta!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1503615013
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1503615013
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.