Clickmed
programare rapida la medic

Dureri abdominale,acid gastric excesiv in gat

Boli intestinale
Intrebare postata de Petrica1001 cu 8 ani in urma

Acum circa 4 ani m-am fortat cu un bustean in partea stanga in dreptul primei coaste,am simtit o arsura puternica sub coasta ,m-au lasat puterile si am cazut in genunchi timp de 10-15 minute cand am putut sa ma ridic dar ma tinea foarte tare in acel loc,am incheiat munca am mancat serios ca muncisem mult si m-am culcat ,pe timpul somnului am vomitat abundent cum nu mai vomitasem niciodata,a doua zi am simtit ca mi-am revenit si am mancat iar copios si apoi m-am pus la drum cu masina circa 150 km,aproape de destinatie ma balonasem atat de tare ca plangeam de durere si toata mancarea o simteam in gat fenomen care nu il mai intalnisem pana la varsta de 51 ani.
Timp de 4 ani m-am fortat sa mananc mai ponderat in scurt timp au aparut arsuri in cosul pieptului si in gat ,la circa 1 an mi-a aparut in gat o umflatura mica ,m-am dus la medic si mi-a zis ca este o punga de grasime acum a crescut cat oul de bibilica compact el nu ma doare decat in tot restul gatului de jur imprejur
Acum de circa 5 luni imi limiteaza miscarea in stanga si dreapta,am luat eu de capul meu prednison si categoric m-a mai lasat, DAR cum arsurile le simt in continuare in gat se pare ca ce repara prednisonul agraveaza acidul iar .De la incindent cand am simtit mancarea in gat precizez ca nu am mai simtit mancarea ci doar acid sub forma de gaze.
Acum 2,5 luni m-am operat la insistentele mele ca in tot acesti ani am facut colonoscopii, analiza pt helicobacter pilory,endoscopii,bronhoscopii,radiografii,ecografii,RMN,tomografii,analize sange(sunt si donator-aici obserc***ause doar o scadere a fierului)capsula endoscopica,Ph,metrie –unde s-a vazut un nivel crescut al aciditatii la toate celelalte nu s-a gasit nimic..Operatia s-a efectuat mai mult pentru diagnosticare si s-a rezolvat BRGE prin fundoplicatura nissen si hernia hiatala.
La circa 3 saptamani de la operatie mi-au aparut din nou arsurile gastrice parca mai puternic dureri in partea stanga de aceasta data la circa 5 cm sub coasta pana in spate si in partea dreapta jos pana in spate la circa 5 cm deasupra incheieturii ,locuri unde aparuse durerea si cu 4 luni inaintea operatiiei acum find mai puternice.
In ultimul an s-a modificat si consistenta scaunului tip ,,carnat,,de-a atunci scaunul este ca mult mai subtire in grosime 25 % din normal si plat .Scaunul nu are loc decat cu bicarbinat de SODIU ,ulei de in sau ulei de masline.Am incercat si cu ulei de ricin ,supozitor glicerina si cu ciocolax dar cresc exagerat arsurile in cosul pieptului si gat,cu toate acestea foarte rar ies afara tip diaree sau subtiure,ocazitional 8-10 ori pe luna fracmentat pe portiuni bilute cu aer intre ele.
Am stat cuminte sa nu ma alarmez ca domnul doctor care m-a operat a spus ca o sa mai am simptome de arsuri si de dureri in zona abdominala dar au crescut si disconfortul si sperata la un trai normal scade,in conditiile in care nici acum nu consum legume ,fructe proaspete si orice m-ar putea balona.
Mentionez ca de 4 ani nu mai am viata nu pot munci,nu ma pot bucura de viata,nu pot manca decat limitat,imi dau acordul pe orice studiu,experiment sau incercare daca am macar sansa de 1 %.
Imi cer scuze de o parere de a mea in legatura cu suferinta mea,cred ca acolo in partea stanga sub coasta s-a rupt sacul care sustine matele si astfel s-au lasat matele toate in jos si colonul se stranguleaza sau ceea ce sustine colonul in partea stanga sus sau orice mat care se stanguleaza mai mult cred cand nu are mancare sau materie fecala.De 4 ani mi-a crescut si burta in conditiile ca mananc la 25 % fata de cum mancam ,chiar si dupa operatie am slabit 10 kg si burta este la locul ei foarte putin a scazut,mentionez ca daca o zi intreaga stau in picioare fara a sta la orizontala ma balonez excesiv iar cum ajung pe un pat si ma asez pe partea stanga simt un obiect dur de circa 10 cm ca ma jeneaza dar la palpare nu se simte si in circa 5 minute elimin gaze si se aude in acel loc o bolborosire continua dar doar circa 5 minute si imi revin din starea de usor lesin si stare de oboseala excesiva dar nu pot iesi afara cu toate ca am inceput sa pierd minute bune in toaleta.
Nu fumez ,nu consum alcool,sunt o fire energica mai bine zis eram ,acum minunea tine maxim o data pe luna,in urma fiecarei analize efectuate mi-a s-a dat un tratament anume pe care l-am respectat cu sfintenie .
Multumesc !!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Dureri abdominale,acid gastric excesiv in gat"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Utilizator11573828230 (acum 4 ani)

Bună Petrica, stiu ca a trecut ceva timp dar sunt curioasă daca ai aflat ce era , am simtome asemănătoare cu ale tale , la sfarsitul lunei sunt programată pentru colonscopie, endoscopie si eventuale biopsii sincer sunt foarte speriată.
Am dureri in tot abdomenul mai ales in jurul buricului si in prag ( zona pelvian), in partea dreaptă sub coaste simt ceva in interior o greutate care ma jenează, La fel ca tine am slăbit sapte kg dar burta in loc sa scadă creste si ma jenează, cand ma aplec sau depinde de poziție burta ma jenează ( simt jenă din interiorul ei) am diaree de cel putin patru ani nu am avut sânge in scaun,se schimba chiar cu constipatie.
Am avut stări de leșin, Am stări de vomă zilnic .
Când ma ia durerile tare ma doare si spatele sincer nu stiu de ce sa plâng.
Am facut analize la sânge de două ori, ecografie, control ginecologic?, am fost trimisă si la chirurg ortoped sa vadă daca nu e vorba de sindromul coadei de cal ; totul negativ .
Nu stiu in ce direcție sa o mai iau imi este din ce in ce mai rău, Am uitat sa mentionez ca sunt asa de umflată de spui ca sunt in travaliu.
Daca vezi mesajul meu te rog din suflet spune mi cum ai rezolva to aici sau imi poti scrie pe fb Nadia Mihai.
Multumesc anticipat!
Multă sănătate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11573828230
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11573828230
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.