Clickmed
programare rapida la medic

Un sfat, va rog din suflet!

Psihologia cuplului
Intrebare postata de monica_eu cu 8 ani in urma

Buna ziua,

Ma numesc Simona, am 39 de ani si sunt casatorita de 2 ani cu omul pe care-l stiu de la 19 ani,…am fost, despartiti apoi iar impreuna ...cate 5 ani, 2 ani. Am decis sa ne casatorim de data aceasta (suna trist!), hotarati fiind ca treburile vor sta altfel, maturi fiind avem alte conceptii despre viata de cuplu, familie...etc. Insa, de vreo 7-8 luni, sotul meu nu isi mai doreste sa faca dragoste, ideea unui copli il incanta numai in masura in care am sta singuri, dar cum nu se poate, pentru ca are datorii, amana iar si iar aparitia unui copil in viata noastra.Are un exemplu :o verisoara ce a nascut la 47 de ani (?!), ii propun sa mergem la ginecolog, sa facem niste analize, nu mai suntem pustani..nici nu vrea sa auda. Imi doresc nespus un copil dar nici asa nu-l pot face...fara ca tatal sa nu si-l doreasca……. De cand refuza sa mai faca dragoste, ce copil sa mai concepem?! "Povestea" este lunga...salariul lui care il cheltuie aprox 90% cu parintii sai si pe rate, eu nici macar nu ii vad la culoare...datoriile in banici care pe jumatate sunt ale cumnatului..insa le plateste el….etc. Am tot incercat de nenumarate ori sa conversez cu el pe aceste teme insa ma izbesc de un zid... uneori este mut efectiv si cu ochi speriati, alteori nervos si efectiv nu ma lasa sa vorbesc…iar daca reusesc, tace sau invoca diverse ..gen jobul –lucreaz ain ture si e oboist, parintii mei …ca stam cu el…eu ca fumez..etc.In concluzie oricine este responsabil pentru lipsurile noastre, mai putin el. Majoritatea celor din jurul meu, imi amintesc de divort... insa, este sotul meu, primul meu iubit….sentimetele pentru el, amintirile, privirea sa disperata ca il las.. …..toate ma trag mereu inapoi sa nu fac acest pas dureros.etc. Stiu ce vreau (liniste, un sot comunicativ si dornic de o viata de familie normala , copii…) insa cu sentimentele mele, ale lui, durerea unei despartiri, etc….. ? Incotro sa o apuc?

Multumesc mult, anticipat!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Un sfat, va rog din suflet!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Zuleea (acum 8 ani)

Poate fii iarecum influentat de familie te-au gandit la asta??? Incearca sa il revuceresti cu ceva l, surprinde-l reimprieteneste-te cu el. Probabil ca exista o diza de monotonie, tu probabil mereu au tacut si l-ai lasat sa ia nu mai rl decizi arat-i ca tu nu esti sp***a si oricat de duficila ar fii o situatie tu ai rezolvare ca esti femeie si poti, consultati-va mereu impreuna nu il lasa nu mai pe el sa ia decizi consultativa orce face sa face-ti unul cu voia celuilat sa fie completate sa ajunge-ti la un numitor comun si cum puteti ajunge decat impreuna. Plecati unede a impreuna unde sa-i placa si lui, nu stiu undeva mare , munte sau orce altceva in functe si de buget surprinde-l tu daca el tu are initiativa, dragalaseste-l . Important: fii mereu aranjata , frumoasa , nu te neglijaaaaa este important fff . Poate el crede ca merita ceva mai bun ca poate inca e in cautare de altceva si daca pica ceva
Mai bun nu ezita . Arata-i ca tu estri perfecta pentru el sa renunte la p***aoarele din capul lui daca e asa. Si poate merg miciile strategi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Zuleea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Zuleea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Zuleea (acum 8 ani)

Sfat pt el ;).
Și ea atunci va reproșa. Va căuta să-ți arate partea proastă și partea bună. Să-ți dea de înțeles că te iubește enorm dar că uneori asta nu e suficient pentru a construi ceva. Îți va reproșa de ce nu lupți pentru dragostea voastră. De ce măcar uneori nu o faci pe băiatul galant la care visa. Da, te-a ales pe tine și asta nu se schimbă de azi pe mâine. Dar dacă îți reproșează înseamnă că nu o face dintr-un moft. Îți va reproșa de ce nu ai aruncat gunoiul sau de ce pentru a nu știu câta oară nu ți-ai călcat cămașa. Și fiecare reproș va fi de fapt o rugăminte. Una sinceră. Cu timpul se poate transforma în regret dar de ce să ajungi până acolo. Da, o femeie te vrea cel mai bun. Hotărât. Gata să ajute și să susțină. Dar te vrea cel mai bun, hotărât și bun sprijin lângă ea. Lângă ea. Pentru că ține la tine. Pentru că-i pasă.

Dacă o femeie se supără, îți reproșează ceva sau te vrea mai bun, înseamnă că-i pasă. Să te îngrijorezi când nu o să se mai supere niciodată.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Zuleea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Zuleea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Zuleea (acum 8 ani)

Scuza-mi greseliile de ortografie sunt intr-i zona aglomerata si am scris pe fuga , nu am putit ezita sa nu iti ifer un mic sfat . O zii buna!!! Succet in tot ceeea decuzi sa faci

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Zuleea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Zuleea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.