Clickmed
programare rapida la medic

Tulburare afectiva bipolara raspuns medic

Sanatatea mentala
Intrebare postata de muggz cu 9 ani in urma

In anul 2013 am cunoscut-o pe prietena mea si ne-am indragostit nebuneste foarte repede unul de celalalt. Inca de la inceputul relatiei ea mi-a confirmat ca sufera de o afectiune psihiatrica(ea stia de la parintii ei, care incercau sa o protejeze, ca e un sindrom de suprasolicitare) pentru care urma un tratament. In timp pentru ca se simtea bine si ne mutasem impreuna ea a renuntat la acest tratament in aprilie 2014 iar din vara trecuta au inceput priemele simptome pe care eu nu le-am sesizat pentru ca nu stiam ce afectiune are exact. In timp aceste simptome s-au agravat de la stari nervoase/depresive la acele stari euforice iar in luna decembrie e clacat. Acum e in criza urmeaza un tratament cu abilify si orfiril. Pe la mijlocul lui decembrie am dus-o acasa la parintii ei pentru ca eu cu munca nu o puteam supraveghea 24/24 si am decis ca e cel mai bun lucru de facut pentru ea. Dupa ce am mers la mai multi medici in paralel (de unul singur) si le-am explicat situatia ei toti mi-au confirmat aceasta tulburare afectiv bi-polara. Acum e la parintii ei acasa care in timp au dat dovada ca nu ma doresc pe mine sa le fiu ginere si au influentat-o pe ea negativ in privinta mea.

Va rog frumos daca ma puteti ajuta sa imi raspundeti la intrebare : Cand se va compensa va avea aceeasi gandire sau va reveni la aceeasi persoana care era inainte ?
Ea acum este depresiva si ma respinge total din cauza parintilor ei, care au undeva la 60 de ani cu o mentalitate invechita si putin conservatoare, desi inca vad ca are sentimente pentru mine iar eu vreau sa lupt pentru ea pentru ca inca o iubesc si desi are aceasta afectiune eu vreau sa fiu langa ea.

Va multumesc anticipat

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tulburare afectiva bipolara"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

FreeStyle11 (acum 9 ani)

Afectiunea ei nu cred ca se vindeca asa usor, insa daca vrei sa ramai langa ea gandeste-te si la tine, ca nu o sa-ti fie usor DELOC.Daca se tine de tratament si psihoterapie, se poate ameliora foarte mult, dar depinde mult de ea, insa pana atunci se poate sa fie foarte greu pt amandoi, deci daca o iubesti atat de mult, poti ramane langa ea sa o ajuti, insa ai grija sa nu suferi mult din cauza asta, pt ca a trai langa o persoana cu o afectiune psihica nu e usor(din ce am auzit).Poti apela la un psihoterapeut sa te sfatuiasca mai bine si care sa o ajute pe iubita ta sa fie mai bine.De vindecat COMPLET nu stiu daca se vindeca boala, in timp se va vedea asta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 9 ani)

Inteleg ca treci prin momente grele, este foarte dureros sa vezi cum peroana iubita sufera de o tulburare de afectivitate, sa o vezi asa de schimbata si sa te simti neputincios, ba chiar ca ti se pun bete in roate...
Are nevoie in primul rand de medicatie si mai apoi de psihoterapie.

Mai multe detalii despre tulurarile bipolare poti citi accesand acest link din site-ul Psihoutil:
http://www.psihoutil.ro/psihologie-clinica/1740-2/

Sanatate si ne auzim cu vesti mai bune!
Psih. Gabriel Pirvan
Mail: [email protected]
Tel.: 0764.443.184

www.psihoutil.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.