Clickmed
programare rapida la medic

Tratament nou virus C

Hepatita
Intrebare postata de Ani70 cu 9 ani in urma

Am trimis si ieri aceasta intrebare. Nu stiu daca a ajuns unde trebuie. Nu o vad pe forum asa ca voi relua.
Are cineva informatii despre noul tratament contra virusului C care se numeste daclatasvir sau daklinza (comercial). Este fara interferon.
Sotul meu are nevoie urgenta de acest tratament si la noi in tara nu va fi compensat prea curand.
Stie cineva ceva despre costuri sau unde poate fi efectuat tratamentul mai ieftin?
Multumesc mult!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tratament nou virus C"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Petru (acum 9 ani)

As fi dispus sa cumpar acest medicament dar nu stiu de unde.. ma poate ajuta cineva... ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
michelle30 (acum 8 ani)

si eu as fi extrem de interesata, dar cine ne poate ajuta cu informatii? adresa, telefon...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de michelle30
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de michelle30
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Maria (acum 8 ani)

Dupa cum se stie, pentru genotipurile 1,2,3 si 4 (in special pentru 1 care este cel mai raspandit in Europa si considerat cel mai greu de vindecat) exista la ora actuala 3 mari tipuri de tratament:
1. Tratament cu Harvoni si genericele lui (in cazul nostru Twinvir) - 1 singura pastila ce contine Sofosbuvir 400 mg si Ledipasvir 90 mg. Rata de succes este de 99-100% in cazul genotipurilor 1 si 3 pentru pacientii naivi (netratati anterior cu interferon) si 98-99% pentru cei tratati anterior si cu ciroza.
2. Tratament cu Sovaldi (Sofosbuvir) si Daklinza (Daclatasvir) - 2 pastile ce se iau o data, una contine Sofosbuvir 400 mg si cealalta contine Daclatasvir 60 mg. Rata de succes este de 99-100% in cazul genotipului 1 pentru pacientii naivi (netratati anterior cu interferon) si 98-99% pentru cei tratati anterior si cu ciroza si 97-99% pentru genotipul 3.
3. Tratament cu Sovaldi (Sofosbuvir) si Olysio (Simeprevir) - tot 2 pastile ce se iau o data. Rata de succes este de 99-100% in cazul genotipului 1, 2 si 4 pentru pacientii naivi (netratati anterior cu interferon) si 98-99% pentru cei tratati anterior si cu ciroza si 98-99% pentru genotipul 3.
4. Viekira Pak (Viekirax + ExViera) ce contine ombitasvir/paritaprevir/ritonavir si dasabuvir - este tratamentul ce il "ofera" statul roman celor bolnaci de HCV cu ciroza si fibroza F4. VIEKIRAX constă din combinaţia în doză fixă de paritaprevir 150 mg (inhibitorul de protează NS3/4A ) şi ritonavir 100 mg în asociere cu ombitasvir 25 mg (inhibitor NS5A), administrată o dată pe zi, iar EXVIERA constă din dasabuvir 250 mg (inhibitor non-nucleozidical polimerazei NS5B) administrat de două ori pe zi, cu sau fără ribavirină. VIEKIRAX + EXVIERA este administrat pe o durată de 12 săptămâni cu sau fără ribavirină; pacienților cu ciroză infectați cu sub-genotipul GT1a vor lua tratamentul timp de 24 de săptămâni.
Varianta 1. este cea mai cautata la ora actuala datorita faptului ca ea contine o singura pastila. Dupa cum ati observat in grupul nostru aproape toti s-au tratat cu Twinvir si toti au avut dupa 2-4 saptamani raspunsul mult asteptat: nedectabil!
Varianta 2. este la fel de buna , se foloseste in principal in Germania, Belgia si Anglia, contine 2 pastile ce se iau in acelasi timp. Avem printre prieteni si 6 persoane ce s-au tratat cu acestea (inclusiv generice) si au avut acelasi rezultat: nedectabil fara exceptie!
Varianta 3. este de asemenea la fel de buna dar, din pacate, dupa informatiile mele inca nu exista generic dupa Olysio. Originalul se fabrica in Brazilia si costa undeva in jur de 7-8000 euro, daca nu ma insel.
Varianta 4. are doar pachetul original, nu exista (inca) generice pentru acest tratament (si nici nu cred ca vor exista deoarece exista celelalte 2 de mai sus ce sunt mai usor de administrat, monitorizat si nu sunt controversate ca Viekira - vezi avertismentele de la FDA (autoritatea Americana a medicamentelor)). Tratamentul cu acesta abia a inceput in Romania, inca nu avem rezultate finale, dar vor fi la fel de bune, cred. Problema cu acesta este ca , neexistand generice , este extrem de scump... [email protected]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.