Clickmed
programare rapida la medic

Cancer la sân? Mama refuză să-și facă ecografie/mamografie

Afectiuni ale sanilor
Intrebare postata de Anca Gheorghiu cu 9 ani in urma

Bună ziua! Am 22 ani, iar mama are 46. În aprilie anul acesta, a observat că pielea din partea inferioară a sânului stâng s-a strâns sub forma unei gropițe, adâncitură, pielea fiind încrețită. Inițial mama a susținut că de vină este arcul sutienului care a deranjat-o înțepând-o în pielea sânului. Apoi a spus că și-a și lovit sânul la serviciu de colțul unei bucăți groase și dure de carton. A spus însă că nu a observat această adâncitură înainte ca cele două incidente să aibă loc, însă a recunoscut că nu a acordat o atenție deosebită sânilor, cu toate că această modificare este prea vizibilă pentru a scăpa neobservată.

Fiind studentă în București (părinții mei locuiesc în Brașov), am aflat de aceste lucruri abia când m-am dus acasă în vacanța de Paște. Am reușit să o conving să mergem împreună la doctorul de familie care, în urma consultului (palpare), a afirmat că nu există niciun nodul, însă că este necesar ca mama să facă o ecografie sau o mamografie la un medic specialist. Au trecut între timp cinci luni și jumătate, timp în care mama a refuzat constant să facă acest consult, susținând că deși adâncitura nu a dispărut, aceasta s-a mai retras. Eu însă nu am mai trecut prin Brașov de la Paști și nu știu dacă adâncitura cu adevărat a dat înapoi (și chiar dacă și-a mai revenit, situația tot mă îngrijorează și cred că este necesar un consult). Marți, pe 19 august, voi fi în Brașov pentru o săptămână și nu știu cum să o conving să mergem împreună la un medic specialist pentru că refuză într-una (nu știu dacă din teamă sau ignoranță).

A invocat motivul banilor, însă tata a găsit o clinică care face aceste cercetări gratis, dar se încăpățânează în continuare. Mă simt neputincioasă și copleșită. Restul familiei nu știe nimic despre aceste lucruri pentru că a fost dorința ei ca totul să fie păstrat secret. Nu știu la cine să apelez și cum să mai abordez lucrurile.

Am înțeles că loviturile nu pot produce neapărat cancer, însă faptul că sânul ei nu și-a revenit în atâtea luni, mă îngrijorează teribil. Nu am avut niciun caz de cancer în familie, iar alte simptome nu a avut (spre ex: mâncărimi, modificări ale mamelonului etc).

Vă rog să-mi spuneți dacă temerile mele sunt exagerate și dacă privesc printr-o prismă greșită întreaga situație. Am nevoie de asemenea de un sfat, de o idee... care să mă ajute în a o convinge să meargă la spital. Dacă nu pentru liniștea ei, măcar pentru a mea, pentru că mă macină nespus.

Orice sfat este binevenit!
Mulțumesc mult!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cancer la sân? Mama refuză să-și facă ecografie/mamografie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Anca Gheorghiu (acum 9 ani)

Am uitat să menționez că mama are dereglări a glandei tiroide (precum majoritatea femeilor din partea acesteia) și nu urmează tratament, nu o ține sub control. Nu știu dacă este relevant pentru problema sânilor, dar mai bine să fie menționat, în orice caz.
Mulțumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Anca Gheorghiu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Anca Gheorghiu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mariana (acum 9 ani)

ce mai face mama ta?cred ca ai convis-o!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.