Clickmed
programare rapida la medic

Rosu in gat fara febra, doar cu usoara raguseala

Durere gat
Intrebare postata de DoraS cu 9 ani in urma

Buna ziua. Am un baietel de trei ani care face frecvent (aproape lunar) rosu in gat, fara febra, fara tuse, fara nas infundat sau stranut, doar cu o usoara raguseala. Luna trecuta a luat antibiotic pentru aceasta problema timp de 15 zile, am inceput cu Keflex, apoi Augumentin si am incheiat cu Klacid, iar pe langa a luat nurofen si a facut aerosol cu Flixotide timp de trei zile pentru raguseala. Dupa patru zile de la terminarea tratamentului I-am facut exudat faringian care a iesit negativ. I-am dat pentru stimularea imunitatii Septilin timp de 20 de zile urmat de Bronhovaxom timp de 10 zile, iar la patru zile dupa toate astea, s-a repetat din nou povestea: rodu in gat fara alte simptome, doar raguseala. Nu l-am dus la doctor pentru ca stiam sigur ca ii va recomanda din nou antibiotic si ii dau Septilin, nurofen, tantum verde spray si 3 zile de aerosol cu care am scapat de raguseala dar am ramas cu putin rosu in gat (confirmat de o asistenta). Ce sa fac? Sa il duc la medic? sau sa il las sa se vindece de la sine, fara antibiotic, atata vreme cat nu face febra.... Daca nu ii dau antibiotic si are totusi ceva streptococ (desi la exudat-ul facut a iesit negativ, dar poate l-am facut prea devreme dupa 15 zile de antibiotic), ce sanse sunt sa se vindece fara antibiotic? Va rog, o parere...

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Rosu in gat fara febra, doar cu usoara raguseala"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Adina Zamfir MDr. Adina Zamfir este un medic autorizat SFM (acum 9 ani)

Copiii mici fac frecvent laringite (manifestate prin voce ragusita si tuse latratoare) cand apar diferente mari de temperatura dintre zi si noapte (cand ziua este foarte cald si noaptea si dimineata este frig) si la schimbarile de anotimp intre iarna-primavara si vara -toamna. Este o afectiune specifica copiilor mici si sde datoreaza conformatiei anatomice special a copilului mic.Nu se prea poate preveni.
Pentru a descoperi daca exista o infectie cronica cu streptococ trebuie recoltat ASLO. Daca valoarea ASLO este mare,atunci va trebui sa consultati un medic ORL-ist pentru scoaterea amigdalelor. Daca mai aveti nevoie de ajutor, va astept cu drag la Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Adina Zamfir
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Adina Zamfir
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Durere gat.

Inscrie-te aici!
Advertisement
MembruMobileApp1481148003 (acum 7 ani)

Doamna Zamfir multumesc mult pentru clarificarea acestor chestii pe care eu deja de maimult timp nu le puteam intelege. Daca le dau I-S-L-A la copii pentru a ajuta sa treaca mai rapid roseata din git fac bine? Am incercat de citeva ori si am scapat foarte repede de inflamatie.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1481148003
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1481148003
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11582063585 (acum 4 ani)

Ce se intampla daca copilul ia doza dubla de ospen sirop

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11582063585
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11582063585
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.