Clickmed
programare rapida la medic

Ce sa fac cu tata???

Schizofrenie
Intrebare postata de maryamq cu 9 ani in urma

Buna ziua,
numele meu este maryam si va scriu&astept (aproape cu) disperare un sfat, un punct de stabilitate...orice ce ma poate face sa stiu CUM ANUME sa gestionez o relatie si situatii care par a fi de natura unei tulburari phihice grave...
In urma cu aproximativ 3 luni, in urma unei discutii contradictorii care a degenerat, mama mea in varsta de 64 ani i-a reprosat tatalui meu, in varsta de 73 de ani ca a facut o greseala ca l-a suportat atatia ani (47!) si ca mai bine divorta. Scriu in acest mod pueril, pentru ca sa existe o anumita cronologie in aceasta poveste...imi cer scuze...in fine, de atunci, el (asa mi-a declarat in urma dialogului avut) s-a gandit ca mama a avut probabil o optiune (a unui al barbat) sid e atunci o terorizaeaza psihic zilnic, intreband-o la nesfarsit, acuzand-o, jignind-o si mai nou, amenintand-o. Mama este si a fost intotdeauna un om fragil, o femeie supusa (casatorita la 17 ani...) o femeie care a stat o viata in umbra unui barbat, rabdand si mai rau (din punctul meu dvd) idolatrizandu-l. In fine...ea este bolnava de multi ani de diabet, insulino dependenta, este si cardiaca si asa cum am spus, o fiinta extrem de sensibila, vulnerabila, care in acest moment nu mai poate face fata stresului , terorii...ii este frica de amenintarile lui si de faptul ca zilnip***anterogheaza cu tot felul de aiureli...
Am facut aceasta introducere pentru ca noi, copiii, restul familiei, nepotul care este ~20 ani suntem disperati.
Am incercat sa stau de vorba cu el (cu tata) (pentru ca fiul meu sta cu ei si fiind in sesiune este f stresat de aceasta situatie)...mi-a promis ca nu se va mai repeta, asta doar pentru ca fiului meu i-a fost rau...el a fost cresct de bunici si este fff atasat de ei...in fine a tinut cateva zile promisiunea, apoi a inceput din nou.
Pentru ca mama tatalui meu a fost schizofrenica si diagnosticata in ultimii ani de viata cu alzheimer, desigur temerea mea si prima banuiala cand a inceput tot acest dezastru s-a indreptat catre componenta ereditara...
Bineinteles ca am incercat sa stau de vb despre un doctor...am vb cu medicul de familie care i-a "aranjat" o vizita la un psihiatru...a fost un dezastru, vrea acum sa il schimbe pe acest doctor si nu accepta sub nicio forma.
Chair nu stiu/stim ce si mai ales cum trebuie sa facem...
Bineinteles ca ne este teama sa nu faca ceva concret, mai ales ca ii vorbeste mamei f urat, iar ieri chiar i-a spus sa-si faca bagajele sa plece.
Nu stiu cum am putea sa-l convingem sa mearga la un doctor...
Din discutiile avute cu mama am inteles ca aceasta perioada de schimbare radicala a atitudinii fata de ea p***ancide cu o perioada in care el nu se simte bine, ei nu mai pot avea (din cauza lui) relatii intime...
Din cate am mai citit, poate vrand sa cred, sa evit sa ma gandesc ca, chiar are probleme psihice grave...m-am tot gandit ca poate incapacitatea...faptul de a trezi dintr-o data lipsit de putere...sa fie cauza. Dar astea nu sunt decat niste presupuneri nefondate si cel mai rau nespecializate.
De aceea va rog din suflet sa ma sfatuiti ce anume ar trebui sa fac.
Bineinteles ca cea mai mare teama este ca nu cumva intr-un moment de declin, sa isi puna in practica amenintarile.

Zilele trecute ca sa, citez "iti demonstrez ca nu am nimic..." (intr-o conversatie avuta cu fratele meu, cu care nu are o relatie foarte buna...s-a dus in urma trimiterii de catre mediculd e familie la un dr psihiatru; s-a intors de acolo spunand ca el nu are nimic, mama l-a intrebat daca i-a povestit dr-lui toate lucrurile pe care le spune si a replicat ca nu i-a spus chiar totul...in fine...fratele meu a luat legatura cu dr respectiv care a spus "nu e de competenta mea, trebuie dus la un psihiatru, nu m-am putut intelege cu el". La un altfel de psihiatru probabil, caci psihiatru era si acesta...
Nu stiu in acest moment care este mai destabilizat psihic, eu sau el...cert este ca ne-a dat tuturor vietile peste cap, mama este asa cum ne spune speriata de amenintarile lui, ii e frica pentru ca ii vorbeste fff urat, o ameninta...
Nu stiu nici ce anume ar trebui sa fac sa ii fie lui bine, gandindu-ma ca nimeni nu alege sa fie bolnav...nici s-o protejam pe mama...
Astept raspunsul dvs, cu multumiri si mai ales cu multe scuze pentru deranj...
maryam

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce sa fac cu tata???"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Sleepless (acum 9 ani)

Nu cred ca are cineva rabdare sa citeasca tot, trebuie textul rezumat si tratate doar subiectele de baza :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Sleepless
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Sleepless
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Tina27 (acum 9 ani)

Buna, am si eu o problema pe cat de urgenta pe atat de importanta...

Mama mea, a divortat in urma cu 4 ani si de atunci nu a mai fost la fel. A muncit ani intregi in strainatate si toti banii ei i-a dat prietenului ei actual. Nu mi-am pus semne de intrebare ci m-am gandit ca e extra indragostita. Problema este ca in acesti 4 ani s-a izolat, a inlaturat si si-a cauzat probleme cu toata lumea, fiind efectiv singura pe lume. Acum se pare ca a parasit-o si acel prieten. Problema este ca este incoerenta in gandire, planuri etc. Minte mereu fara sens, ma saraceste financiar pe zi ce trece, nu observ sa mai aiba sentimente pentru noi copiii ei, e foarte fixata pe aceasta deceptie amoroasa si nu mai exista nimic in jurul ei, Nici nu-mi amintesc ultima zi cand a fost fericita. De cand sunt copil imi amintesc de gandurile ei de suicid, iar acum starile ei de agresivitate verbala si fizica s-au agravat. L-a atacat pe fostul prieten fizic in nenumarate randuri. Mereu are impresia ca noi toti avem ceva cu ea, ca ex-ul este de vina pentru esecurile ei. Nu pot sa port o discutie cu ea pentru ca foloseste aceleasi fraze in orice discutam, se ajunge tot la ideea ei.
Am citit ca schizofrenia are aceste simptome, paranoia, izolare, lipsa sentimentelor.
Cum as putea sa ma asigur ca e bolnava cu adevarat inainte sa o duc sa primeasca tratament ? Cred ca stiti ca neaga cu desavarsire ca are vreo problema si nu accepta ajutor de specialitate... Mereu imi spune ca daca ii dau bani o sa fie linistita..Si a functionat pana acum insa sunt graviduta si nu mai pot sa duc aceasta povara prea mult.
Va multumesc pentru raspunsuri..

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Tina27
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Tina27
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Tina27 (acum 9 ani)

Si ca sa-ti raspund si tie, am cunostinte care au Alzheimer insa nici una dintre aceste cunostinte nu prezinta ceea ce expui tu.. Singurele simptome/efecte sunt halucinatiile auditive/vizuale, pierderi de memorie, fixatia pe un anumit lucru. Asigura-te intai ca tatal tau nu are cu adevarat o baza la ceea ce afirma (poate nu stii totul despre relatia lor) si daca asta e o schimbare brusca ar trebui sa-ti faci griji. Nesimtirea uneori e doar nesimtire fara sa fie nevoie de vreo boala care sa o justifice.
Mult noroc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Tina27
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Tina27
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.