Clickmed
programare rapida la medic

Ovare polichistice

Boli genitale feminine
Intrebare postata de akain cu 10 ani in urma

Buna ziua,
Dupa un control medical mi s-a spus ca nu am ovulatie (lipsa progesteronului in sange) si ca am ovare polichistice insa nu se stie sigur daca ovarele polichistice sunt cauza lipsei ovulatiei pentru ca exista o multime de alti factori. Dupa cum este bine stiut faptul ca la ovulatie este eliberat ovocitul din folicul si respectiv si din ovar, as vrea sa stiu, daca puteti sa imi ziceti: lipsa ovulatiei inseamnaca nu este ales un ovocit dominant care urmeaza sa se maturizeze sau este ales si se maturizeaza insa nu poate fi expulzat si astfel ramana blocat in ovar? (pentru ca daca e adevarata a doua presupunere a mea, inseamna ca acele chisturi se inmultesc in ovar daca nu sunt expulzate si cred ca e rau iar ovarul cedeaza la un moment dat). Medicul ginecolog la care am fost mi-a prescris anticonceptionale dar a spus ca nu ajuta la producerea ovulatiei ci numai la reglarea menstruatiei, ceea ce nu rezolva problema cu nimic dupa parerea mea. La fel medicul a zis ca daca nu iau aceste pastile nu e nimic grav, doar ca menstruatia imi va veni o data la 2 luni si acest fenomen este normal caci asa lucreaza corpul meu(dar pana acum mi-au venit regulat in fiecare luna). Dar aceasta menstruatie ce va veni o data la doua luni va fi provocata de ovulatie sau iarasi fara? pentru ca medicul mi-a zis ca fara (e corect sau am inteles eu gresit?) si ca atunci cand voi dori un copil va fi nevoie de tretament special, altfel nu am cum sa raman insarcinata (numai daca, citez "nu cumva se produce prin absurd o ovulatie"). La moment nu imi doresc copil dar cert este ca vreu in vitor si stiu ca este posibil chiar si cu ovare polichistice, ceea ce vreau sa stiu este daca chisturile astea se inmultesc pe suprafata ovarului, astfel agrac***a situatia? alt fel nu imi explic cum se formeaza multiplele chisturi...
multumesc anticipat

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ovare polichistice"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

buna (acum 10 ani)

Buna,

nu stiu daca ti-ai dat seama insa in afara de hormoni medicina nu cunoaste nimic la tratarea femeilor.
Operatiile nu sunt oricum tratament.Cauza lipse ovulatiei este in primul rand pe planul psihic/emotional. Mergi mai bine la un medic homeopat adevarat.

Chisturile la ovare corpul nu le face de pomana ci cu un scop foarte
inteligent si util: acela de a mari fertilitatea. Christurile maresc functia ovarului ! Cine le elimina chrirgical isi face rau si risca sa nu mai poata face copii. In afara anatomiei, medicina clasica nu stie mai nimic despre corpul uman si cauzele bolilor si aproape tot ce face este pe dos.
10 doctori, 10 pareri diferite.

Chisturile ovariene cat si cancerul ovarian (acelasi lucru) apar la femeile care isi doresc un copil dar pe nu il au sau apare atunci cand se pierde un copil (deces, avort). Scopul biologic al acestor chisturi este deci marirea fertilitatii pentru ca sansa de a avea un nou copil sa fie mai mare. Chisturile produc si ele hormoni sau ovule.
Cauzele pentru care femeia nu are (inca) copii nu conteaza. Pe corp nu-l intereseaza cauzele morale, financiare, relationale. etc.
Corpul reactioneaza in mod biologic si automat.
Chisturile dispar de la sine la sarcina sau dupa nastere fara tratament.

Si nodulii uterini au o cauza sufleteasca si nu ar trebui indepartati chirugical. Cancerul de col uterin cat si toate cancerele la femei (sani, ovare, uter, col uterin, vagin) au toate cauze sufletesti si de regula nu necesita tratament caci tot ce se face la cancer este oricum gresit.
Daca conflictul emotional a fost vindeccat cel putin 95 % din cancere se vindeca de la sine. Insa daca omul intra in panica, crede ca moare si se la "tratat" cu toxine chimice si radiatii, nu mai apuca sa se vindece caci ca in alt conflict si panica de moarte.

Invatati Noua medicina germana ca sa intelegeti cauzele adevarate ale bolilor - inclusiv la cancere- cat si inteligenta corpului in orice caz pe care medicina oarba il considera o boala si il tratateaz in mod gresit.

http://s*****a/t3144-filme-si-carti-despre-noua-medicina-germana

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
akain (acum 10 ani)

informatia din linkul postat este foarte interesanta si sunt de acord cu ea. Recunosc ca am avut o perioada mai stresanta in ultimul timp, dar acum sunt linistita, insa as vrea sa stiu daca chisturile continua sa se formeze, adica daca apar mai multe? in cazul in care ovulatia nu se prodeuce, inseamna ca ovocitele (adica chisturile) nu sunt expulzate? sau lipsa ovulatiei inseamna deficitul de formare a acestor ovocite (adica chisturi)?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de akain
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de akain
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anamaria (acum 9 ani)

Buna,
Sper ca mesajul meu nu vine totusi prea tarziu. Sunt in aceeasi situatie cu tine, iar medicul meu mi-a explicat ca, intr-adevar, daca nu iau tratament hormonal, chisturile se vor inmulti si ovarul se va distruge treptat. Am incercat si tratament homeopat (apropos de sfatul publicat mai sus) si a fost ca frectia la piciorul de lemn. Ce fac anticonceptionalele este sa iti puna ovarul "pe pauza" astfel incat el sa nu mai elibereze alte ovocite care sa se "blocheze" la suprafata lui. In momentul cand vei decide sa ai copii, poti intrerupe tratamentul cu anticonceptionale si urma un tratament de stimulare ovariana astfel incat sa ai ovulatie. Cel mai frecvent, chisturile dispar dupa prima sarcina.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.