Clickmed
programare rapida la medic

Hernie de disc??

Afectiuni coloana vertebrala
Intrebare postata de pucca2014 cu 10 ani in urma

Buna seara,
Acum cativa ani am inceput sa am probleme cu coloana lombara,mai exact acum 4-5 ani in urma unui efort crescut la munca.Precizez ca am 26 ani,am muncit 7 ani intr-un magazin de imbracaminte unde la cateva zile ridicam singura sau cu ajutor colete de marfa de 20-30-40 kg.Dupa 2 ani de munca in aceasta firma,am inceput sa am probleme,sa intepenesc de la bazin in jos,sa nu pot sa ma aplec deloc,sa am o durere permanenta in piciorul stanga,sa nu pot nici macar sa ma asez pe toaleta.Durerile apar doar cand depun efort si trec dupa 2 zile,daca ma odihnesc.
Am facut RMN si rezultatele sunt acestea:
Examinare IRM colana lombara fara substanta de constrast IV
Secvente efectuate: sagital T2,STIR,axial T2.
Fara modificari de semnal T2 la nivelul conului medular.
Hiposemnal T2 la nivelul discurilor intervertebrale L4,L5(deshidratate).
Ingustarea spatiului intervertebral L5-S1 in portiunea posterioara.
Fara modificati de semnal STIR la nivelul platourilor vertebrale lombare sugestive pentru fenomene inflamatorii.
Hipertrofia articulatiilor interapofizare (cu lichid intraarticular) si a ligamentului flavum.
Minima hernie posto-mediana L5,tip extruzie,necompresiva.
Concluzii: Coloana lombara cu modificari degenerative la nivelul spatiului intervertebral L5-S1.Fenomene inflamatorii articulatii interapofizare.

Mi s-a recomandat 3 injectii, cate una pe zi: dexametazona;movalis 15mg-1/zi-la pranz;solpadeine-2/zi-dim si seara+omez 1 capsula /zi.Plus fizioterapie timp de 10 zile,cate 5 proceduri pe zi: laser,masaj,microwave,ultrasunete si inca ceva ce imi pune local cu niste curenti( nu stiu exact cum ii spune).

Am si eu nevoie de o alta parere..ce considerati ca este de facut si daca este ok tratamentul recomandat??
Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Hernie de disc??"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

vlad (acum 9 ani)

Mi s-a gasit acum o luna si jumatate un spondilolistezis l5-s1 in jur de 3 milimetri la Rx, la RMN mi-au iesit doar discuri deshidratate, fara hernii sau compresiuni, dar criza mea continua.Spondilolistezisul asta se mai amelioreaza ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
vlad (acum 8 ani)

Tratamentul e simplu:
- slabeste;
- nu mai ridica aproape nimic vreme de 1- 2 ani;
- mergi la bai o data pe an (Mangalia, Amara, Eforie, Techirghiol, Felix) unde trebuie sa faci proceduri balneare (neaparat masaj sau impachetari cu namol, bai fierbinti, etc.) si de doua ori pe an fizioterapie in orasul tau- treaba asta minim 4- 5 ani la rand;
- gimnastica medicala- DOAR exercitii recomandate de kinetoterapeut (alte exercitii, facute din initiative ta iti pot face mai rau !!);
- evita: ridicatul, rasucirea trunchiului, urcatul pe munte, mersul pe bicicleta, joggingul, tenisul,baschetul, etc.; doar inotul si mersul pe jos fac bine;
- unge-te in fiecare zi pe lombar cu alifii, ia calmante pe gura doar la nevoie, ia pe termen lung Supramax articulatii prafuri (minim 6 luni)- e singurul medicament care reface articulatiile de orice fel (din coloana, sold, genunchi, glezna, umar, cot, etc), restul iti scad doar durerea, dar colagenul e singurul care repara discurile !!;
- dormi pe partea stanga cu genunchii indoiti pe pat tare;
- stai pe scaune cu sezut si spatar inalt din lemn masiv, fixe (nu pe porcarii de fotolii moi, scaune rotative de birou si alte p***ai de-astea !!);

Eu am avut o criza ca a ta la 37 de ani (aveam cu 10 ani mai mult decat ai tu acum) si am scapat de hernie cu balneo-fizio-terapie (aveam hernie mare la L4- L5 de peste 1 cm).Acum 3 ani, ma simteam mai bine, nu m-am mai dus la proceduri, nici la bai, am reanceput sa ridic, sa car, sa muncesc, sa trag de mine si, in februarie m-a lovit iar !! (am 46 de ani).Herniile au disparut din RMN (deci se vindeca !!), dar am o vertebra deplasata.Durerile sunt mai mici, dar e de durata mai lunga si nu prea mai revine inapoi.Pentru tine, e cam devreme la 26 de ani, sa ai stenoze, discuri deshidratate si pensarea spatiului intervertebral.Eu am ce ai tu (mai putin stenoze) la 46 de ani !! Nu e de speriat, esti tanara si te poti reface, dar ai grija mare de coloana, ca e vitala !! Orice din corp se reface mai usor, dar coloana, soldul, creierul si inima, mai greu !!
Intareste-ti coloana la varsta asta, ca la femei e si dezavantajul osteoporozei (foarte multe femei fac osteoporoza la menopauza) cand oricum, sanatoasa sa fii, oasele isi pierd din densitate si apar oricum probleme.Macar sa poti salva tu ce poti.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.