Clickmed
programare rapida la medic

Sunt sanse sa supravietuiasca,tbc ultima faza?

Boli respiratorii
Intrebare postata de maria_ana86 cu 10 ani in urma

Prietenul meu a fost depistat cu tbc acum o luna,a mai avut cu multi ani in urma iar acum i-a recidivat boala.A fost internat in spital 2 saptamani si a cerut voie sa plece acasa,nu suporta ideea de a sta inchis iar acum dupa 2 saptamani si ceva s-a dus la urgente si i-au spus ca ii in ultima faza a bolii.Sunt sanse sa se faca bine?A trecut cineva prin ultima faza?A slabit foarte mult de la 80 de kg are acum 54.Daca cineva imi poate raspunde.Va multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sunt sanse sa supravietuiasca,tbc ultima faza?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Oana Panfir MDr. Oana Panfir este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Daca nu este tratata corect, TBC poate fi fatala. In cazul prietenului dvoastra, problemele care se pun sunt complexe. In general, un pacient cu TBC pulmonara poate sta acasa cu tratament, numai dupa ce se considera ca nu mai este contagios, ca nu mai elimina BK activi! In rest, pacientul trebuie sa stea in spital/ sanatorii specializate. Astfel incat nu cred ca ideea de "a cere voie" sa stea acasa a fost buna, mai ales ca este un caz de recidiva, adica a mai facut boala. In plus, putem discuta poate despre TBC MDR (tuberculoza rezistenta la tratamentul de prima linie), necesitand administrarea altor medicamente decat cele obisnuite in TBC.
In concluzie, va sfatuiesc sa va adresati spitalului de Pneumoftiziologie din zona (daca sunteti din Bucuresti _ Spitalul Filaret/ Spitalul M. Nasta) pt un consult si tratament adecvat.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Oana Panfir
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Oana Panfir
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.