Clickmed
programare rapida la medic

Apasari in piept

Diverse
Intrebare postata de anca_nela cu 10 ani in urma

De cateva luni bune simt o apasare in piept, insotita de stari de tristete, de panica, cel mai des seara. Din momentul in care apar aceste apasari mi se schimba total starea devin f panicoasa ma gandesc doar la moarte simt ca ma asfixiez, cu cat ma gandesc mai tare se amplifica starea. Nu stiu ce sa fac , pt ac am fost la 2 endocrinologi, ambii mi au dat calciu si apstile pt stres, am luat stresclin, xanox, dar tot nu inceteaza aceste stari. Va rog un raspuns. Multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Apasari in piept"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

ClauJc (acum 10 ani)

Timp de 3 ani am experimentat aceleasi senzatii. Am facut tot felul de analize si investigatii ca sa exclud orice alta afectiune de natura cardiaca sau pulmonara. Cu toate acestea, inca nu sunt convins de faptul ca totul e in regula pe-acolo dar daca as fi dar dreptate medicilor, as fi pierdut toata distractia. Si zic distractie pentru ca de fapt multumesc acestor atacuri de panica. Datorita lor am renuntat la cafea, cola, energizanta si mai nou chiar la tigari. Daca vrei sa vorbim despre partea religioasa a lucrurilor, poti spune ca nici macar atacurile de panica nu vin intamplator. Ele au fost date ca sa schimbe cu ceva viata ta, cu siguranta in bine, chiar daca pe moment nu constientizezi acest lucru. Daca vrei sa vorbim despre partea stiintifica a lucrurilor, totul e foarte simplu. In prima faza, la aparitia acelei temeri nejustificate, creierul isi ia masuri de precautie si da comanda organismului sa primeasca mai mult oxigen. Pentru asta, este nevoie de o respiratie mult mai alerta iar pentru ca organismul e in standby, oxigenul ajuns in organism nu este consumat, dat nastere la o hiperoxigenare a organismului. Creierul iarasi ia masuri si da comanda ca vasele de sange sa se contracte, astfel fiind absorbit mai putin oxigen si asa apare o usoara crestere a tensiunii arteriale (de aici senzatia de ameteala). Si la nivelul diafragmei se produc cateva modificari motiv pentru care apare senzatia de apasare in piept. Nimic din toate aceste simptome nu dauneaza corpului dar ele exista in ciuda spuselor celor din jur ca zic "totul e in capul tau". Ei bine au si ei dreptate pentru ca practice nu exista medicament care sa elimine definitive aceste stari ci doar sa le amelioreze sau sa le amane. Chiar si cele din plante nu fac decat sa "inveleasca" acei receptori din creier, care ar da comanda unui nou atac de panica. Singurul lucru pe care il ai de facut, il am sau il avem, este autosugestia. Este medicamentul cel mai bun si este gratis si la indemana oricui. Desi pare banal, poti face un experiment atunci cand vei experimenta din nou acele senzatii. In primul rand zambeste si spune-i "bun venit", apoi spune-i ca ti-a fost dor de el si ca de data asta esti mult mai puternica si mai sanatoasa dar oricum, si de data asta tot tu vei invinge. Creierul reactioneaza la fel indifferent daca pericolul este real sau imaginar. Este singurul lucru pe care trebuie sa-l faci, sa-l educi, sa-i spui ce e real si ce nu. Am decis sa lupt pentru sanatatea mea, incearca si tu :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ClauJc
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ClauJc
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Simona (acum 7 ani)

Dupa 2 ani am gasit aceasta postare si tot ce pot sa spun e ca ma bucur ca am gasit-o. E super si adevarat doar trebuie constientizat acest lucru.
Multumesc !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
i0naru (acum 7 ani)

Pot spune sincer ca acesta postare m-a liniștit. Dar sunt momente cand nimic nu e cum vrei tu sa fie, nimic nu iti reușește. Te gândești doar la de ce am ajuns sa simt asta,de ce nu imi revin ,si cat o sa mai țin starea asta in mine. Nu e chiar asa simplu ,nu e chiar asa de usor sa ti controlezi panica asta. Deja a devenit un tic.. De 3 ani ma tot duelez cu ea. Nu stiu ce trebuie facut sa mi elimin durerea asta. Ma simt un bătrân de 60 de ani care se chinuie da respire.

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Alina (acum 7 ani)

Auci cata dreptate ai, parca m ai descris pe mine ! No cola, putina cafea, dupa 25 de ani de fumat am trecut pe electronica si DA din tot acest chin cu atacurile am invatat sa vad altfel lucrurile mult mai in profunzime ! Bravo mi ar face placere sa facem un mic schimb de opinii

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.