Clickmed
programare rapida la medic

Este vreo legatura intre parodontoza si amigdalita cronica?

Stomatologie
Intrebare postata de Mihaiseven cu 10 ani in urma

Buna ziua. Numele meu este Mihai; am 31 de ani. Acum aproximativ 4-5 ani am observat o usoara retragere a gingiei de pe un molar. Am trecut peste acest lucru deoarece m-am gandit ca este din cauza periajului uneori brutal, facut si in graba. La un moment dat, in urma cu 3 ani am facut gingivita, cu dureri destul de mari. Am fost la stomatolog, care mi-a facut un detartraj, niste badijonari pe gingie cu un unguent si mi-a trecut. Igiena mea dentara a fost dintotdeauna impecabila, spalandu-ma zilnic, fara exceptie, de cel putin doua ori si folosind in fiecare seara ata dentara. Nu aveam la acea vreme nicio carie si doar o plomba. Dupa detartraj, am fost si mai atent, in sensul in care am folosit si apa de gura Ossidenta aproape zilnic. Cu toate acestea la scurt timp, gingiile au inceput sa ma doara iarasi, simtindu-le inflamate. Am fost la stomatolog si mi-a spus ca gingiile mele sunt normale si ca nu am nimic. Mi-a recomandat un tratament de doua saptamani cu Metronidazol si Augmentin, timp in care, nu am mai simtit durerea de gingii. La doua zile dupa ce am terminat tratamentul, durerea aceea a reaparut. Am inceput sa fac de vreo 3 ori pe an detartraj, insa tot timpul simt acea durere iar gingia s-a retras tot mai mult, si de pe alti dinti (molari si premolari) atat superiori cat si inferiori. Intrucat dintele este destul de mult expus (cativa milimetri), am o sensibilitate foarte mare la lichide si alimente reci, aer rece. Durerea continua surd, aproape tot timpul si in timp vad cum gingiile se ratrag incet-incet. Igiena mea dentara este impecabila si acum, folosesc de vreo 3 ani pasta de dinti parodontax, ata dentara in fiecare seara, mi-am cumparat si o periuta de dinti, electronica de la OralB cu ajutorul careia am aflat cat de prost ne putem spala cu o periuta de dinti normala. Folosesc si dusul bucal aproape in fiecare seara. Alimentatia mea e sanatoasa, sunt lacto-ovo-vegetarian de 8 ani, fac miscare mereu.
Am mai fost la un renumit parodontolog acum vreun an jumate (prin 2012) si mi-a curatat gingiile (sub gingie) dupa care timp de aproximativ 2 saptamani mi-a fost foarte bine. Apoi durerile au reaparut. Mai mult decat am facut pana acum nu stiu ce sa mai fac. M-am tot gandit intre timp la cauze. Am descoperit ca am o amigdalita cazeoasa cronica in urma careia scuip in fiecare dimineata niste bobite mici alb-galbui de diferite dimensiuni si cu miros fetid. Totodata mi-am amintit ca am inceput sa elimin acest cazeum inca de acum 3 ani cand am facut prima data gingivita. Am citit ca amandoua sunt cauzate de streptococul beta-hemolitic. Astept zilele astea sa iasa rezultatul de la exudatul faringian si antibiograma. Credeti ca ar putea fi vreo legatura intre amigdalita cronica si parodontoza?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Este vreo legatura intre parodontoza si amigdalita cronica?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.