Clickmed
programare rapida la medic

Cine isi poate da o parere va rog raspuns medic

Boli respiratorii
Intrebare postata de bdm cu 10 ani in urma

De foarte multe ori, poate chiar zilnic, si cu precadare seara, cand stau intins in pat si inainte sa adorm , simt ca nu mai am aer, ca si cum ar trebui sa trec un "hop" in respiratie, ca atunci cand trebuie sa rasufli usurat, parca ar fi pus un dop undeva in piept.Si pentru asta trebuie sa ma ridic cat mai in pozitie verticala. Sper ca am reusit sa explic cat mai bine starea si sper mult sa imi puteti da cateva sfaturi, dar totodata si pareri despre ce ar putea fi. ( pana sa ajung la medic).Multumesc frumos!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cine isi poate da o parere va rog"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Mergi la medicul de familie si spune-i despre simptomele cu care te confrunti. Acesta iti va prescrie un tratament sau te va ghida catre alte investigatii medicale.
Dacă ȋn urma investigaţiilor medicale nu reiese nicio problemă de ordin medical, în acest caz - este foarte probabil sa fie vorba anxietate, stres, hiperventilaţie.

Respiraţia prea intensă are drept rezultat scăderea nivelului de dioxid de carbon, iar respiraţia prea lentă are ca efect creşterea acestuia. Pentru organism este cel mai benefic să existe un echilibru între cantitatea de oxigen şi dioxid de carbon din sânge. În cazul hiperventilaţiei, cantitatea de oxigen din sânge este mai mare şi acest lucru are o serie de consecinţe negative:
Îngustarea anumitor vase de sânge – se diminuează mai ales fluxul de sânge spre creier
Intensificarea aderenţei hemoglobinei la oxigen – oxigenul se desprinde mai greu şi nu ajunge să fie utilizat de către celule.

În mod paradoxal, chiar dacă hiperventilaţia presupune un aflux mai mare de oxigen, celulele din anumite zone ale creierului şi corpului primesc o cantitate mai mică de sânge şi oxigen.
Rezultatele pot fi:
- ameţeală;
- stare de confuzie;
- vedere înceţoşată
- intensificarea ritmului cardiac;
- senzaţia de sufocare;
- amorţeală şi furnicături în extremităţi;
- mâini reci şi umede;
- rigiditate musculară;
- incapacitatea de a respira cu uşurinţă.

Problema se poate rezolva printr-un demers psihoterapeutic. În şedinţele de psihoterapie la cabinet sau online poti invata sa iti monitorizezi ritmul respirator, să respiri corect abdominal.
Mai multe detalii poţi citi accesând aceste link-uri:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/

http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/anxietate/

În concluzie, modul în care respirăm este extrem de important şi influenţează starea noastră de bine. O respiraţie adâncă şi regulată este specifică unui organism calm şi relaxat, o astfel de respiraţie este incompatibilă cu agitaţia şi stresul. După perioade lungi de stres cronic ajungem să respirăm tot timpul mai alert, mai sacadat, fără să ne dăm seama iar echilibrul trebuie restabilit.
Un exemplu de exercitiu pentru o respiraţie completă, gasesti accesând link-ul:

http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/tehnica-respiratiei-complete/

Dacă te pot ajuta și cu alte informații, ȋmi poţi scrie.

Cu bine,

Psih. Roxana Pătrașcu
Telefon: 0721. 349.765
Mail: [email protected]

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.