Clickmed
programare rapida la medic

Tulburare somatoforma nediferentiata. raspuns medic

Psihologie si psihoterapie Hiperbilirubinemie Tulburari somatoforme
Intrebare postata de anamariams cu 10 ani in urma

Istoricul bolii mele incepe de mai bine de un an, cand am inceput sa am bolboroseli, gaze (meteorism marcat) si colon spastic, de la ori aliment as manca. In fiecare dimineata am scaun. Am urmat tratamente cu debridat, spasmomen, buscopan, carbocit, espumisan. Simptomele s-au accentuat am gaze tot timpul + bolboroselile acestea infernale. Am mers la gastroenterologie: colecistopatie hipotona cu microlitiaza. Mi s-a facut eco din nou unde nu au vazut decat un pic de sediment la nivelul bilei... bilirubina totala mi-a iesit 2. La ultimul gastroenterolog la care am mers m-a trimis la psihiatrie unde mi s-a dat relaxirem (iau de 2 sapt). Toate acestea sunt in zadar, deoarece eu tot am impresionant de multe gaze si bolboroseli (urmez regim, lactatele le-am eliminat, nu am intoleranta la gluten, nu am paraziti, iar coprocultura e negativa). Sunt disperata, chestiile astea ma impiedica sa am o viata normala, am 21 de ani. La psihiatrie mi-au spus ca am tulburare somatoforma... dar se pare ca relaxiremul nu isi face deloc efectul. Ce as putea face?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tulburare somatoforma nediferentiata."
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Buna seara,

Anamariams, iti inteleg eforturile de a rezolva problemele si mai ales frustrarea pentru ca rezultatele se lasa asteptate. Indicat e sa tii legatura cu medicul, sa urmezi intocmai tratamentul prescris. De asemena si pentru tulburarea somatoforma este necesar sa-i comunici medicului psihiatru despre efectele tratamentului, pentru a-l putea adapta.Uneori, problemele digestive pot aparea si pe fond de stres. In aceasta situatie, poti apela si la serviciile unui psiholog pentru a invata cum sa fii mai putin afectata de stres.
Daca ai si alte intrebari, poti sa-mi scrii, dar si sa citesti aici:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/stres/

O seara placuta!

Telefon: 0764.443.184
E-mail: [email protected]
Website: www.psihoutil.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologie si psihoterapie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Gabriel (acum 10 ani)

Am avut si mai am ceva asemanator . Probabil ca sunt niste convulsii ale organelor interne .Incearca cu extract de sunatoare , daca nu ajuta ia medicamente de sinteza gen SEROQEL , HALOPERIDOL impreuna cu antidepresive .Daca vrei mai vb. , facem schimb de informatii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anamariams (acum 10 ani)

Am sa vad, deja am p***aa asta de relaxirem si nu prea vreau sa iau multe chestii (au trecut deja 6 sapt de cand iau) am inceput sa iau redigest de la hofigal si nu mai e chiar asa de rau, inca mai am gaze si bolborismul acela, dar mult mai acceptabil. Sper sa merg sapt viitoare la homeopat si sa rezolv odata. Antidepresivele totusi nu se iau asa. La farmacologie am invatat ca unele medicamente fac mai mult rau decat bine, iar altele nu fac nimic, deci ar trebui sa fie puse in balanta efectele pozitive si negative inainte de a le lua :). Mersi pt raspuns.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de anamariams
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de anamariams
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cristi (acum 9 ani)

ai sindrom de colon iritabil..ia jarro dophilus citeva luni cite 2 pastile pe zi(costa ceva 1leu pastila-ia varsate la plic sunt mai ieftine)plus zilnic ceai de fenicul,ghimbir musetel si menta

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Georgeta (acum 10 luni)

Buna ziua,
In situatiaasta ma aflu de 6 ani de zile..fac blocaje intestinale de cateva ori pe saptamana, mananc regim, iau debridat, nospa,busvopan,carbune, duspatalin..degeaba.
Am dezvoltat hemoroizi si sindrom de picioare nelinistite..am facut toate analizele la zi..degeaba!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Georgeta
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Georgeta
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.