Clickmed
programare rapida la medic

Mijloacele de transport raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de Halex cu 10 ani in urma

Buna ziua. De vreo jumatate de an, imi este aproape imposibil sa mai merg cu masina/tramvaiul/metroul etc. Dupa doar 5 minute de mers cu oricare din ele, degetele de la maini incep sa imi amorteasca treptat pana la stadiul unde se inclesteaza si nu pot sa le mai folosesc. In acelasi timp imi amorteste un pic si fata, vorbesc cu dificultate si simt un fel de galma in stomac. Daca cobor jos si stau linistit un pic, sau continui sa imi vad de drum pe jos, imi revin in 5-10 minute. De curand am avut probleme si cu atacurile de panica, cand ieseam afara eram agitat, imi venea ameteala, respiram sacadat si inghiteam cu dificultate dar am trecut peste, nu mai patesc. Am inceput sa ies mai des pe afara si sa mananc mai sanatos pentru ca aveam o dieta idioata formata din cartofi prajiti si Cola. Pana acum nu am gasit nimic despre asta.. ce ar putea fi? Am 21(M) de ani si sunt din Bucuresti

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Mijloacele de transport"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Psihoterapeut Gabriel Pîrvan MPsihoterapeut Gabriel Pîrvan este un medic autorizat SFM (acum 10 ani)

Buna seara,

Halex, îmi pare rău pentru problema cu care te confrunţi. Deocamdată aș putea sa te ajut cu informații despre atacul de panică. Atunci cand omul traieste un atac de panica, tinde sa interpreteze simptomele ca fiind semne ale unei boli grave. Gandul ca ar putea fi ceva foarte grav produce anumite tipuri de reactii afective, in special teama, frica. Aunci cand omul crede ca se afla intr-o situatie periculoasa, glandele suprarenale secreta adrenalina. Adrenalina este un hormon care ne pregateste pentru confruntarea cu pericolele reale sau imaginare. Concret, adrenalina produce:
-accelerarea batailor inimii;
-cresterea tonusul muscular; ,
-cresterea metabolismul,fapt care va duce la intetirea arderilor din organism. Acest lucru va genera senzatii de caldura. Corpul va incepe imediat contracararea acestor valuri de caldura si va genera transpiratie. Rolul principal al transpiratiei este ca, atunci cand aceasta se evapora, sa raceasca corpul si sa mentina temperatura optima. Acest proces poate genera senzatii de frig. Asa s-ar putea explica caldura si frisoanele de care amintesti;
- accelerarea circulatiei periferice a sangelui, deci la nivelul pielii, si de aceea simti senzatii de furnicaturi si amorteli. In principiu, putem simti aceste furnicaturi in tot corpul;
In concluzie, pentru a trece mai usor peste un atac de panica, ar trebui ca ,treptat, sa ajungem sa nu ne mai ingrijoram de simptomele produse de acesta, Frica pe care o traim cand avem un atac de panica , amplifica simptomele .
În asemenea situaţii, pastilele, ceaiurile etc amelioreaza dar nu rezolvă problema, deoarece nu pot actiona asupra obişnuinţele noastre mentale. Acestea pot fi restructurate cu succes cu ajutorul psihologului în cadrul sedinţelor de psihoterapie.
Dacă nu sunt cauze medicale și este vorba de atac de panică pe fond de stres sau anxietate și care se repetă, atunci poți apela la psiholog.
Sper că aceste informaţii îţi sunt utile. Pentru orice alte întrebări îmi poţi scrie,dar si citi aici:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/panica/


O seara placuta!

Psihoterapeut Gabriel Pirvan
Telefon: 0764.443.184
E-mail: [email protected]
Website: www.psihoutil.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Gabriel Pîrvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Halex (acum 10 ani)

Multumesc de raspuns. Am sa incerc sa ma calmez si sa continui sa folosesc din ce in ce mai mult mijloacele de transport pana eventual ma obisnuiesc, sper. Pana acum un an, doi nu am avut niciodata probleme de genul, dar am levenit in casa un an (in sensul ca rare ori ieseam afara din casa decat daca aveam nevoie de ceva de la magazin) si am avut o alimentatie p***a si s-a ajuns aici...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Halex
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Halex
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.