Clickmed
programare rapida la medic

Sangerari si HPV. p***ancidenta sau cancer de col

Afectiuni uterine
Intrebare postata de raluca.d cu 10 ani in urma

Buna ziua, numele meu este Raluca. Problema mea a inceput acum cateva luni de zile cand am inceput sa am sangerari intermenstruale zilnice. Uneori sangerarile erau abundente, alteori se prezentau sub forma unei secretii colorate. Am reusit sa merg la un control atunci cand s-au mai oprit. Mi-am efectuat examen de secretie, test Papanicolau, test HPV si colposcopie. Examenul de secretie a fost ok, rezultatul testului Papanicolau a fost ASC-US, la colposcopie mi-a fost descoperit un condilom cervaical, nu o rana, iar aspectul colului era normal, fara semne inflamatorii, dar... testul HPV a iesit pozitiv pentru tulpinile 16 si 31 cu risc oncogenic crescut. O perioada(1-2 saptamani) sangerarile au incetat, dar dupa ultima menstruatie au revenit, mai intai usoare, iar de cateva zile ca si cum as fi din nou la ciclu. Va rog mult sa-mi spuneti daca este pozibil sa am o leziune canceroasa fara sa se fi vazut acest lucru la colposcopie si Pap test, daca aceste sangerari sunt specifice pentru cancer sau daca ar mai exista si o alta explicatie pentru ele. Sunt disperata pur si simplu, sunt cu moralul la pamant, incerc sa fiu pozitiva dar nu pot, imi vin in minte numai lucruri urate, mi-e foarte frica. Peste cateva zile urmeaza sa-mi fac o biopsie dar as vrea niste pareri inainte. Ultima doctoriuta la care am fost mi-a spus sa-mi fac un dozaj hormonbal, caci poate fi si aceasta cauza sangerarilor(ecografia a iesit buna). Rog fetele care si-au facut dozaj hormonal sa-mi spuna in ce zile ale menstruatiei se face acest dozaj. Deasemenea mai rog persoanele care s-au confruntat cu acesta problema sa-mi impartaseasca pareri, sa-mi spuna care au fost cauzele la ele, si de ce nu, persianele care au suferit de leziuni precanceroase sa-mi spuna si mie ce simptome au avut, care a fost rezultatul analiuzelor la ele. Sper din suflet ca nu cer prea mult dar sunt disperata. Va multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sangerari si HPV. Coincidenta sau cancer de col"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

DeeaD (acum 2 ani)

Raluca si eu am Hpv 16 activ si Am avut cancer de col in stadiul 1 sunt operata mi Sa facut o conizatie desi eu as fi vrut sa scoata tot pt ca am un copil nu vroiam sa risc nimic dar doctorita nu a vrut citostatice Nu am avut nevoie Nu intra in panica pt ca tot ce conteaza e Sa fi pozitiva eu una Nu am avut nici un simptom nici sangerari nimic la un control mi Sa dat diagnosticul si nici Nu sunt persoana care Nu merge la ginecolog in iulie testul pap era 2 Si in octombrie era 4 CIN 3 in acelasi an si ma operat de urgenta Sa nu inainteze eu am problema asta de 2 ani de la 30 de ani acum am 32 sincer eu consider ca cel Mai mult la asta te omoara psihicul pt ca doar tu stii ce gandesti parerea mea e Sa incerci Sa mananci sanatos cat se poate sati intaresti putin sistemul imunitar Sa ajuti corpul Sa lupte cu HPV ca tratament Nu exista decat vaccinul care Previne Nu trateaza gandeste pozitiv si lupta Nu lasa psihicul Sa te doboare iti doresc putere si multa sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de DeeaD
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de DeeaD
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.