Clickmed
programare rapida la medic

Salut

Psihologia cuplului
Intrebare postata de ionnuut cu 10 ani in urma

Ma numesc ionut si am 22 ani . Va cer ajutorul pentru ca am ajuns intr-o situatie in care nu mai inteleg ce este cu mine . Am avut o relatie cu o fata pe nume Alexandra , perioada de 2 ani in care au fost ft multe certuri , despartiri , impacari . Desi aceste despartiri ,noi tot am continuat sa fim impreuna , cred ca neam despartit de minim 6-7 ori . De iubit ne iubim ft mult , dar acum iar sa intamplat sa ne despartim . Eu nu mai vreau sa mai fiu impreuna cu ea , pentru ca nu o vad in viitorul meu , nu vad sa fie aleasa inimii mele , sa imi petrec restul vietii alaturi de ea . Ma mintit de multe ori , mia facut mult rau si efectiv nu o mai vreau alaturi de mine . Dar pe cealalta parte , simt ca sunt un nimeni fara ea , parca nu pot sa fac nici un lucru cu placere , sunt mereu trist , am mereu un gol in stomac , parca simt ca numai pot sa fiu cu o alta fata , numai pot sa socializez cu o fata , parca numai sunt eu . Am o situatie materiala destul de buna , am terminat facultatea, am un loc de munca si sunt constient ca am un viitor frumos in fata , dar sunt terminat psihic . nu inteleg ce e cu mine , ma simt singur , desi am ft multi prieteni , ies ft des in oras cu ei sa uit de ea , dar numai la ea ma gandesc . Nu stiu ce sa fac , cu starile mele , desi nu vreau sa mai fiu impreuna cu ea , eu tot la ea ma gandesc , parca tot pe ea o vreau . Va rog mult daca puteti sa imi da-ti un sfat , ce sa fac , as fi recunoscator .

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Salut"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

PsihoterapeutGabrielaGusoi (acum 10 ani)

Ionut,

Poti incepe acest drum anevoios al luarii unei decizii, printr-un exercitiu usor: fa o lista cu avantaje/dezavantaje ale continuarii relatiei, si o alta lista cu avantaje/dezavantaje ale despartirii. Noteaza fiecare avantaj si fiecare dezavantaj gasit cu puncte de la 1 la 10, in functie de cat de importante sunt ele pentru tine. La final,calculeaza si vezi catre ce sa te indrepti. Poate ti se va parea superficial un exercitiu rational,matematic in clipa in care trairile tale interioare iti provoaca tristete si vid interior, insa, din cate spui, aceste afecte nu numai ca nu iti aduc linistea, dar te impiedica sa iei o hotarare atunci cand ratiunea iti spune ca in viata ta e nevoie de o schimbare. Aceasta este o tehnica utilizata in psihoterapia cognitiv comportamentala, pentru facilitarea exprimarii gandurilor, pentru a da glas acelor stari care ne acapareaza si pentru a merge in profunzimea lor.
Pentru mai mult ajutor,poti consulta un psihoterapeut care sa-ti ofere o alta interpretare a trairilor tale, o noua viziune, si care sa te sustina pe parcursul acestui proces.

Toate cele bune,
Psih.Gabriela Gusoi
Email: [email protected]
Tel: 0767967190

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de PsihoterapeutGabrielaGusoi
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de PsihoterapeutGabrielaGusoi
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.