Clickmed
programare rapida la medic

MUSCATURA DE CAPUSA

Parazitoze
Intrebare postata de coco195 cu 10 ani in urma

Buna seara va rog din suflet sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o fetita de 5 ani care a fost muscata de o capusa....nu a stat mai mult de 10 ore pe corpul ei....a fost intr o excursie in zona dobrogei,mai precis la Crasna si cred ca de acolo a luat o....seara i a facut baie maica sa si nu avea nimic pe corp...dimineata, in timp ce o imbraca pt. gradinita, a vazut ceva mic in zona elastecului chilotelului...a dat cu mana si a cazut mai greu..ceea ce a facut o sa se gandeasca la capusa....a pus acetona pe locul respectiv si a iesit ceva negru ca un fir de par..a pstrat si ce cazuse si s a prezentat la cam. de garda a sp. V. BABES.....dupa ce a consultat o ,doctorita din garda i a zis ca nu si da seama ce este, fiind ff mica chestia aceea care i a fost adusa de sotia mea...i a dat 5 zile amoxicilina si a vrut sa o trimita acasa.....la insistentele sotiei a acceptat sa trimita la laborator spre analiza gangania aceea mica dupa cateva zile a venit si rezultatul :
ixodes sp nimfa(prezente hipostom si chelicere integre).......pe corpul fetitei nu a aparut nimic...nici o pata rosie, nici cercuri nimic......CE MA SFATUITI SA FAC ACUM??? CE ANALIZE SA I FAC CA SA EXCLUD O INFESTARE CU VRE O BOALA TRANSMISA DE ACEASTA CAPUSA???
MULTUMIRI ANTICIPATE !!!!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "MUSCATURA DE CAPUSA"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

manuela53 (acum 10 ani)

Si fiica mea s-a pricopsit din parc cu o capusa vara trecuta . Dupa ureche era pielea umftata si se vedea ceva negru in mijloc. A dus-o sora mea repede la urgenta si i s-a facut o incizie si a fost curatat locul + 2 copci . Nici un alt tratament nu a primit . De atunci are oroare cumplita de medici . Nu pot sa o duc nici la dentist nici la medic de familie . Urata experienta . Eu consider o principala cauza a acestor epidemii de capuse : cainii maidanezi . Sper sa se faca regula cu acesti caini focare de infectie si boli . In cate tari am umblat , maidanezi nu am vazut , deci la altii se poate . Sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de manuela53
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de manuela53
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
cocutza (acum 10 ani)

Si noi ne confruntam cu asa ceva.Mergeti ori la medicul de familie,ori la infectioase,ori la dermato si explicatile ce s-a intamplat si spuneti-le ca pentru linistea dumneavoastra vreti sa ii faceti fetitei niste analize.Noua azi ne-au venit rezultatele analizelor si din pacate baietelului meu chiar a fost muscat de capusa(la noi fiind doar o banuiala...aparandu-i o pata rosie...dar din cate am inteles poate sa nu apara nimik si sa fie infestat) BORRELIA POZITIV.analizele ne-au costat 250 lei...Maine mergem sa vedem ce tratament trebuie urmat.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de cocutza
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de cocutza
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Oana (acum 10 ani)

Va rog, imi puteti spune unde s-a trimis spre analiza "gangania"? Eu am incercat la Cantacuzino si mi s-a spus ca nu se fac analize pe capuse....Si noi am gasit ceva mic si negru...la dr ni s-a spus ca era o capusa moarta :( dimensiunea era de cca 1,7 mm).
Multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
coco195 (acum 10 ani)

mergeti cu infractorul la VICTOR BABES si solicitati un examen microscopic pt. a elucida ce este cu exactitate ...nu va costa nimic...sa va duceti cu pers.in cauza la cam . de garda ...va indruma de la poarta unde sa mergeti....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de coco195
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de coco195
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.