Clickmed
programare rapida la medic

Hipoacuzie bilaterala profunda

Afectiuni ale urechii
Intrebare postata de maratea cu 10 ani in urma

Buna seara,urmaresc de mult timp raspunsuriile dv la intrebarile puse,si as vrea sa va intreb si eu ceva..am o nepotica de 1,6luni,a fost diagnosticata cu hipoacuzie bilaterala profunda,ia fost recomandat sa ii punem proteze auditive,am pus aceste proteze,daca batem din palme sau o strigam mai tare se intoarce,dar nu mereu,problema e ca nu pronunta nici un cuvint!in urma cu 5-6 luni a pronuntat de 2 ori cuvintul mama,v-as ruga daca vreti sa ne dati un sfat,cum sa procedam si ce ar mai trebui facut?am fost cu ea si la iasi si la cluj,au zis sa ii punem protezele si cam atit!va multumesc din suflet

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Hipoacuzie bilaterala profunda"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Audionova (acum 10 ani)

Am inteles ca nepotica poarta aparate auditive conform gradului de hipoacuzie pus in urma testelor; sper ca testele au fost cele adecvate virstei ca sa nu existe nici un dubiu asupra stabilirii diagnosticului, adica la aceasta virsta nu este posibil ca un copil sa colaboreze in timpul testarii si de aceea se fac investigatii obiective insemnind : impedancemetrie- verifica starea urechii medii si orienteaza catre un grad de hipoacuzie, otoemisiuni acustice- care identifica activitatea celulelor ciliate din urechea interna, potentiale evocate auditive precoce de trunchi cerebral- care determina integritatea sistemului nervos auditiv. Daca aparatele sint programate tinind cont de rezultatele coroborate ale testelor se poate considera ca fetita este capabila sa auda normal cu aparatele auditive. Numai ca trebuie sa constientizeze ce aude si la aceasta se ajunge printr-un proces indelungat de invatare , de la o intreaga echipa insemnind logoped, psiholog, familie, audioprotezist si cind este cazul medic de familie, medic pediatru, medic O.R.L, educator , invatator mai tirziu. Numai asa va reactiona corespunzator celor cu auz normal, rezultatele vin in timp, nu este suficient sa poarte aparatele ci sa si invete ce aude cu ele. Succes !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
costantin (acum 9 ani)

buna, am aceeasi problema cu micutul meu de 11 luni, sint disperat, ce ai rezolvat, dami te rog un sfat, mersi anticipat

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
maratea (acum 9 ani)

buna,imi pare tare rau ptr micutul tau,e un drum foarte lung si greu ptr voi ca parinti si ptr micut,nepotica mea are deja 2 ani jumatate dat cu protezele auditive nu sa rez nimic asa ca e in asteptare de implant,in rom au zis ca dureaza 2-3 ani,si ii face la o singura ureche gratis,iar celalat aparat cohlear trebuie cumparat,cine isi permite,ptr ca e in jur de 29,000 euro,poate micutul tau va auzi cu proteze auditive,depinde ce tip de hipoacuzie are! va doresc din suflet sa puteti sa acceptati aceasta situatie si sa luptati cit puteti sa ii fie bine micutului,

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de maratea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de maratea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.