Clickmed
programare rapida la medic

Chist osos col femural raspuns medic

Oase si articulatii
Intrebare postata de membru241376 cu 11 ani in urma

Buna ziua.Ma numesc Adrian,am 23 ani,61 kg.In urma unor dureri de sold mi s-a indicat sa fac un RMN-pelvis,rezultatul fiind urmatorul:
La examenul prin rezonanta magnetica al pelvisului pentru articulatiile coxo femurale,cu secvente ponderante T1,T2,PD,T2 PD FS,se constata:fara epansament lichidian articular.Nu se pun in evidenta modificari de semnal la nivelul partilor moi perarticulare.La nivelul colului femural stang se pune in evidenta o imagine bine delimitata in hipersemnal intens T2,hiposemnal T1,omogena,cu diametrul de aproximativ 10 mm.Cartilajul articular este de aspect normal bilateral.
Concluzii:chist osos(geoda) col femural stang,fara alte modificari patologice.


V-as fii foarte recunoscator daca m-ati lamuri ce inseamna cele descrise.Trebuie interventie chirurgicala la asemenea diagnostic??Cat dureaza recuperarea daca m-as opera?Alte solurii ar mai fii pentru tratament si ce riscuri implica??
Va multumesc mult si sper din sufet sa ma ajutati cu niste raspunsuri utile.Multa sanatate!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Chist osos col femural"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Marius Uscatu MDr. Marius Uscatu este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Buna ziua!
Este total imposibil de indicat o interventie chirurgicala doar lecturand interpretarea scrisa a unui RMN....
RMN-ul este valoros, insa numai daca este studiat ca imagine directa, in timpul examinarii clinice la ortopedul cu mare experienta in patologia tumorala a aparatului locomotor.
Protocolul este insa altul: se incepe cu examinare radiologica, se continua cu Compter-Tomograf, iar RMN-ul se indica doar cu totul rarissim (RMN are o fiabilitate mai redusa in cazul osului si prezinta nenumarate imagini fals-pozitive).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.