Clickmed
programare rapida la medic

Un sfat pt mine

Boli intestinale
Intrebare postata de FreeStyle11 cu 11 ani in urma

Dupa ce 2 luni jumate am luat tot felul de medicamente pt colon iritabil, fara sa aiba vreun efect, am facut un examen cu bariu la intestin si s-a aflat ca am ptoza intestinala din cauza pierderii in greutate.Recunosc ca am tinut primavara trecuta regim de slabire dar nu fortat, trebuia sa elimin in jur de 10-15 kilograme, pt ca nu faceam sport deloc si mancam prea mult, dar m-am lasat si m-am apucat de sport si de mancat mai putin si mai sanatos.Dupa ce am slabit cat vroiam am incetat cu regimul, dar am continuat sa fac sport pt ca am descoperit ca imi place foarte mult, dar p***aa mea a fost urmatoarea: nu mancam inainte de a face exercitii mai nimic decat un fruct la alegere si beam multe lichide(era vara si trebuia sa ma hidratez cum trebuie), iar dupa exercitii mai mancam ce gaseam prin frigider, putea sa fie friptura sau ceva din legume sau mancare mai consistenta o mancam dar in cantitati mult mai mici decat inainte.Insa intre timp vedeam ca m-am mai subtiat si cand m-am cantarit am vazut ca am mai slabit vreo 6 kg.Vazand ca ma simteam bine chiar si asa, am zis ca nu e o problema si am continuat sa fac exercitii si sa mananc lucruri mai putine(nu ma fortam sa mananc putin, pt ca era evident ca slabisem mult peste cat dorisem, dar nu mai simteam nevoia sa manan mult si plus de asta ma sinteam foarte bine asa cum faceam).
Dupa inca o luna cam pe la inceputul lui octombrie, am inceput sa am o usoara senzatie neplacuta in abdomen, cam in jurul buricului, da nu am dat importanta pt ca am zis ca e ceva trecator, dar na fost asa.
A persistat cateva zile apoi am mers la ecografie insa nimic.Am facut analize la sange care in ciuda alimentatiei mele erau foarte bune, desi practic eu mancam foarte putin.
Vazand ca senzatia dureaza tot timpul am mers la gastroenterolog si mi-a dat niste probiotice siduspatalin, el crezand ca am colon iritabil, ceeace s-a dovedit a fi gresit.
Dupa cateva saptamani mama mea a zis sa fac un examen cu bariu pt ca RMN-ul costa mult, iar alte mijloace numai se stiau decat colonoscopia, care nu era tocmai necesara(a zis si medicul).
Am baut bariu inainte de culcare, iar a doua zi am fost la spital.Nici nu m-am pus bine la aparat ca doctorul mi-a si zis sa vin sa-mi arate ce am.Cand mi-a aratat eu nu intelegeam din imaginea aia mai nimic, dar el mi-a zis ca este vorba de o ptoza intestinala, adica de pierderea grasimii din jurul intestinului gros care il sustine pe acesta la o pozitie normala(cel putin asa am inteles eu).
In fine el mi-a spus sa incep sa mananc mai mult sa iau in greutate, iar eu am fost intru totul de acord.
Asta a fost in decembrie, iar de sarbatori si dupa am mancat cat am putut, dar degeaba, nu am reusit sa pun decat 1 kg pe care l-am si pierdut.M-am lasat si de exercitiile fizice ca sa nu ard caloriile, insa degeaba.
Acum trebuie sa iau in greutate dar nu reusesc si nu cunosc nicio metoda, desi eu mananc destul de mult acum dar problema e ca nu depun nimic din ce mananc.
Daca ma puteti ajuta sa imi spuneti ce trebuie sa fac ca sa pot lua in greutate macar 5 kg pt moment si dupaia sa incep sa recuperez tot ce am mai pierdut.
Stiu p***aa a fost ca nu am mancat suficient la cat consumam cu exercitii fizice, dar acum vreau sa repar greseala si sper sa ma puteti ajuta cu niste indicatii.
Vreau sa stiti ca pofta de mancare am doar ca nu pot lua in greutate si ma gandeam ca poate ma puteti ajuta.
Stiu am scris mult si sper ca nu am omis nimic, dar va rog dati-mi un sfat ca ma chinuie senzatia asta neplacuta de 4 luni aproape.
Va multumesc mult si sa aveti grija de voi !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Un sfat pt mine"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

FreeStyle11 (acum 11 ani)

Am uitat sa precizez ca am 1,84 si 58 kg.Am slabit de la 86 de kg la 58 cam in 8 luni.
Stiu e foarte putin, nu am vrut sa se ajunga pana aici, tocmai de aceea vreau sa si repar greseala si sa ajung la o greutate normala pt inaltimea si corpul meu.Mentionez ca sunt un tip destul de bine facut si trebuie sa ajung la greutatea potrivita.
Asta am vrut dar am ajuns in situatia asta fara sa vreau si sper ca o sa ajung din nou la normal.
Va multumesc ca m-ati ascultat si sa fiti sanatosi ! :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
FreeStyle11 (acum 11 ani)

Are cineva vreo parere despre ce ar trebui sa fac?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de FreeStyle11
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de FreeStyle11
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.