Clickmed
programare rapida la medic

Fracura calcaneu raspuns medic

Oase si articulatii
Intrebare postata de vladimir marius cu 11 ani in urma

Buna ziua, pe 24 noiembie 2012 am suferit un accident de circulație in Italia și pe 4 decembrie am fost operat la calcai si mi sa introdus placa de fixare . Am fost la un control acasa in barlad astazi 8 ianuarie din motivul ca nu este inca prinsa operatia bine si din teama de infectie , mentionez ca nu am dureri . Inca din ainte sa fac o radiografie medicul de aici din barlad m-ia zis ca nu se opereaza calcaiul si nu se pune placa din cauza ca se infecteaza si toti cei ce se opereaza in strainatate cand se intorc acasa si le scot ca se infecteaza . M-a sfatuit sa ma internez cat mai repede si sa scot placa (de titan ) ca este mai bine , as dori si alte opinii . Va rog sa imi raspundeti , ca stau cu frica in san si nu stiu ce sa fac . Multumesc anticipat [email protected]

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Fracura calcaneu"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Marius Uscatu MDr. Marius Uscatu este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Buna seara!
De fapt situatia este profund diferita:
- fracturile calcaneene cu participare articulara si deplasare talamica se opereaza in proportie de peste 99%; in 99% din cazuri se monteaza placa speciala calcaneeana si suruburi, ca singura posibilitate pentru reconstructia calcaneului.
- intr-adevar, problema tegumentara este redutabila, motiv pentru care interventia se practica la 9-12 zile de la trumatism, dupa disparitia edemului si a fenomenelor inflamatorii, care predispun la necroze tegumentare etc;
- poate fi discutata extragerea placii, insa trebuie mai intai cuantificata consolidarea osoasa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
- extragerea placii trebuie decisa in functie de starea osului, de aspectul plagii etc;

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Oase si articulatii.

Inscrie-te aici!
Advertisement
vladimir marius (acum 11 ani)

Multumesc mult , sa inteleg ca as face mai bine sa merg la iasi la un control tomograf si sa cer si parerea celor de acolo nu doar a celor din barlad , ma seriasem cand am auzit ca nici bine nu imi pusese placa cei din italia si trebuie sa o scot . Este normal sa se vindece mai greu operatia ? Am o luna si o saptamana de la operatie si inca nu e prinsa bine operatia , fac bine daca o curat in fiecare zi cu iod si ii schimb pansamentul ? Multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de vladimir marius
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de vladimir marius
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Marius Uscatu MDr. Marius Uscatu este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Buna seara!
Este indicat sa cereti o opinie specializata.
Asa dupa cum va precizam in raspunsul precedent, complicatiile tegumentare sunt deosebit de frecvente in fracturile calcaneene.
Trebuie insa diferentiata o infectie osoasa (osteita), situatie grava, de o intarziere de cicatrizare (situatie mai putin grava, ce necesita insa tratament local, chiar interventii de acoperire de tip chirurgie plastica).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.