Clickmed
programare rapida la medic

Ce poate fi? raspuns medic

Boli respiratorii
Intrebare postata de Iuliana112 cu 11 ani in urma

Buna ziua,

Am intrat aici tot cautand un raspuns. Atat eu cat si prietenul meu, avem o tuse care este de ceva timp (cam un an), el a avut-o prima oara. Spune ca re o flegma in gat dimineata, insa eu nu simt asta. Dar tusim amandoi de cateva ori pe zi, si tusea este usor productiva, si el tuseste mai ales cand se trezeste sau cand vine de afara (practic cand schimba aerul: rece-cald, cald-rece). Eu imi amintesc la inceput ca timp de cateva saptamani tuseam f rau, adica ma tot gadila si irita ceva pe gat si ma facea sa tusesc intruna. Daca beam ceva, ma calmam pe moment. Am facut eu exudat faringian si nu a iesit nimic. Am luat antitusiv timp de 2-3 saptamani si nimic (varianta de la plafar-uri cu plante). Acum ma gandesc la TBC, dar stiu ca am facut vaccinul cand eram mica (acum am 28 de ani), nu este valabil?
Sa mergem sa faca prietenul meu o radiografie? Ac***a in vedere ca el are aceste simptome de un an si ceva, chiar 2 ani, iar eu de prin februarie anul acesta? Ma gandesc ca se vede mai bine la el. Mai mentionez ca atunci cand eram la inceput cu tusea aceea sacaietoare rau, am fost la ORL-ist care mi-a zis ca nu e nimic practic (nu m-a ascultat si la plamani) si mi-a dat ceva in schimb pt rinita mea alergica (care n-are treaba ca o am de 14 ani). Am fost la ORL pentru ca ma tot racaia pe gat si am zis ca este ce are si prietenul meu, el ac***a flegma aceea.
V-as ruga din suflet sa ne dati un raspuns sa stim ce ar fi indicat sa facem... Alte simptome nu avem, nu febra, dureri, nimic altceva.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce poate fi?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Dr. Cranta Ali MDr. Cranta Ali este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Va recomanda sa mergeti amandoi la medic, pentru investiagtii, indiferent de vechimea simptomatologiei. Tusea poate aparea din mai multe cauze si poate si simptomul mai multor bolii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cranta Ali
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cranta Ali
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli respiratorii.

Inscrie-te aici!
Dr. Constantin Rusu MDr. Constantin Rusu este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

O sugestie ar fi sa (re)incepeti cu medicul ORL-ist. Rinita (alergica sau nu) e o cauza frecventa de tuse cronica. Daca dupa cel putin 3 saptamani de tratament lucrurile nu se amelioreaza, ar fi bine sa cereti si parerea unui gastroenterolog si, in ultima instanta, unui pneumolog.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Constantin Rusu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Constantin Rusu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.